گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم

حسین جوادی کیا
مدیر گروه مکانیک بیوسیستم
دانشیار

راه‌های ارتباطی با گروه مکانیک بیوسیستم و آموزش دانشکده از طریق ارسال پیام در واتس آپ 

شماره آموزش پردیس کشاورزی:                                     ۰۸۳۳۸۳۳۰۹۰۹
آیدی تلگرام:                                                              @Pardis_Razi
آدرس کانال اموزش:                                     @keshavarzi_edu_razi
گروه مکانیک بیوسیستم:                                                  ۰۹۱۴۳۱۴۹۲۸۹      (فقط جهت ارسال پیام)

اعضای هیات علمی:

کارشناسان گروه:

مهندس یوسف خزائی

مهندس مجید سلطانی

تاریخچه گروه: 


رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم:
دوره كارشناسي مهندسي مكانيك بيوسيستم حاوي مجموعه اي از علوم و فناوري هاي نوين در زمينه طراحي و سازگار نمودن ماشين هاي كشاورزي، استفاده از انرژيهاي تجديدپذير در صنعت كشاورزي و فناوري پس از برداشت مي باشد .هدف از برگزاري اين دوره تربيت متخصصيني است كه با يادگيري علوم و فنون لازم، بتوانند در كارخانه هاي ساخت تراكتور و ماشين هاي كشاورزي، شبكه تعميرگاه هاي مجهز ماشين ها و ادارات كشاورزي جهت خدمت پژوهشي و تحقيقاتي وزارت جهاد كشاورزي و نيز براي كمك در آموزش ماشين هاي كشاورزي در سطوح كارداني و دستياري و خدمت در ساير مؤسسات فني دولتي و بخش خصوصي و تعاوني ها، ساخت، تحقيق و توسعه در زمينه هاي ماشين هاي فرآوري محصولات غذايي و كشاورزي و نيز كاربرد انرژي هاي تجديدپذير در صنعت كشاورزي، كشت و صنعت ها و كارخانه هاي فرآوري مواد غذايي بپردازند. دانش آموختگان اين رشته از توانايي لازم در خصوص طراحي و ساخت ماشين هاي جديد و مورد نياز، افزايش كارايي و ايمني، تعمير و نگهداري، سازگار نمودن ماشين هاي موجود و همچنين انجام پروژه هاي تحقيقاتي و اجرايي در خصوص طراحي ماشين هاي كشاورزي، فناوري پس از برداشت محصولات كشاورزي، تجهيزات انرژي هاي تجديدپذير و فعالیت در صنایع تبدیلی برخوردار خواهند بود.

رشته ماشین های صنایع غذایی:
در رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی هدف اصلی تربیت کارشناسانی است که بتوانند توانایی طراحی، ساخت، تولید، سرویس و نگهداری ماشین‌ها، تجهیزات مورد نیاز کارخانه‌ها و سامانه های مرتبط با کارخانه های صنایع غذایی را کسب نمایند. آموزش به کادر اجرایی و تربیت کارکنان کارخانه های صنایع غذایی و هم چنین مجتمع های تبدیل و فرآوری محصولات کشاورزی نیز از سایر وظایف کارشناسان این رشته می باشد. دانشجویان در رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی دروس کاربردی هر دو رشته مهندسی صنایع غذایی و مکانیک را آموزش می بینند.

رشته مکانیزاسیون کشاورزی:
استفاده از ماشین آلات و ابزارهای پیشرفته و روش های جدید در کشاورزی بسیار راهگشا است. مکانیزاسیون کشاورزی استفاده از وسایل و ادوات مکانیکی و به عبارت کلی‌تر استفاده از تکنولوژی روز در کشاورزی برای افزایش بهره‌وری و رسیدن به توسعه پایدار می باشد. این رشته دارای گرایش‌های تحلیل سامانه ها و انرژی می‌باشد. مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی در دو مبحث فنی و اقتصادی مطرح می شود. در بعد فنی آن، مسائل مربوط به ماشینی کردن کشاورزی و در بعد اقتصادی، مدیریت مناسب برای افزایش درآمد و کاهش هزینه ها مد نظر قرار می‌گیرد.


 گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم(مکانیک ماشین های کشاورزی) درسال ۱۳۸۴ با داشتن یک عضو هیئت علمی و یک بورسیه دانشجوی دکتری در دانشکده کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی تأسیس شد. در سال ۱۳۸۹ نیز موفق به راه اندازی دوره کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی گردید. در حال حاضر با داشتن ۲ دانشیار، ۴ استادیار و ۲ کارشناس آموزشی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد این رشته دانشجو می پذیرد.

پس از بازنگری که در رشته‌های مهندسی کشاورزی - مکانیک ماشین‌های کشاورزی  سال ۱۳۹۲ در شورای عالی برنامه‌ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفت(طبق نامه شماره ۲۴۵۲۳۵ /۲۱- مورخ ۲۸/۱۲/۱۳۹۱ دفتر برنامه ریزی آموزش عالی)، مصوب شد که رشته‌ مهندسی مکانیک بیوسیستم در سه گرایش طراحی ماشین‌های کشاورزی، انرژی‌های تجدیدپذیر، فناوری پس از برداشت جایگزین رشته مذکور گردند.
دانشجویان دوره های فوق به تفکیک رشته و گرایش توانایی های زیر را کسب خواهند کرد:
مهندسی مکانیک بیوسیستم-  گرایش طراحی ماشین­های کشاورزی
۱-      به عنوان کارشناس متخصص در طراحی ماشین های کشاورزی در کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولید و ساخت تراکتور، ماشین ها و ادوات کشاورزی
۲-     
 به عنوان کارشناس ماشین های کشاورزی جهت مدیریت، تعمیر و نگهداری تجهیزات موجود در کشت و صنعت ها و دیگر مراکز کشاورزی
۳-    
 به عنوان مربی در دبیرستان‌های کشاورزی و کمک در امور تحقیقات کشاورزی و مهندسی زراعی در واحدهای تحقیقاتی

 

مهندسی مکانیک بیوسیستم-  گرایش انرژی­های تجدیدپذیر
۱-     
 به عنوان کارشناس متخصص در طراحی و توسعه سامانه های انرژی های تجدیدپذیر
۲-     
 به عنوان کارشناس جهت همکاری در امر آموزش و تحقیقات در زمینه انرژی های تجدیدپذیر
۳-    
 به عنوان کارشناس متخصص در طراحی سامانه های بهره بردار از انرژی های تجدیدپذیر

مهندسی مکانیک بیوسیستم - گرایش فناوری پس از برداشت
۱-      به عنوان کارشناس متخصص در طراحی تجهیزات و ماشین های صنایع غذایی و فرآوری محصولات کشاورزی
۲-    
 به عنوان مسئول فنی خطوط و کارخانه­های صنایع غذایی و فرآوری محصولات کشاورزی
۳-   
 به صورت کارشناس متخصص برای کمک در امر برنامه ریزی، طراحی دستگاه ها، خطوط تولید و سامانه های توسعه مواد غذایی و فرآوری محصولات کشاورزی

مقاطع تحصیلی: کارشناسی و کارشناسی ارشد 
گرایش های کارشناسی:
نام گرایش: طراحی ماشین های کشاورزی 
سال اولین پذیرش: ۱۳۸۴ 
تعداد دانشجویان:....
گرایش های کارشناسی ارشد:
نام گرایش:  طراحی و ساخت 
سال اولین پذیرش: ۱۳۹۲ 
تعداد دانشجویان:...
نام گرایش:  فناوری پس از برداشت 
سال اولین پذیرش: ۱۳۹۴ 
تعداد دانشجویان:....