فناوری اطلاعات محور و پیشران توسعه است/از طرحهای اشتغالزا در دانشگاه استقبال میکنیم + عکس و فیلم - پرتال اصلی دانشگاه رازی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دانشگاه رازی:
فناوری اطلاعات محور و پیشران توسعه است/از طرحهای اشتغالزا در دانشگاه استقبال میکنیم + عکس و فیلم
نشست اساتید و رؤسای دانشگاههای استان کرمانشاه با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دانشگاه رازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، همزمان با سفر ریاست محترم جمهوری و هیأت دولت به استان کرمانشاه در مورخ 23 تیرماه 1401، دکتر عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با جمعی از دانشگاهیان دیدار کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بدو ورود به دانشگاه رازی، به اتفاق مسئولان، در یادمان شهدای گمنام دانشگاه حضور یافت و با قرائت فاتحه و نثار گُل به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کرد.
در ادامه نشستی با حضور جمعی از اساتید و رؤسای دانشگاههای استان در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.
دکتر زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این جلسه ضمن ابزار خرسندی از حضور در دانشگاه رازی، در سخنانی، به گوشهای از دستاوردهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت و اظهار داشت: امروز فناوری اطلاعات محور و پیشران توسعه در تمام جوامع است.
وی با بیان اینکه توسعه بدون در نظر گرفتن حوزه فناوری و اطلاعات امکان پذیر نیست، افزود: برخی از کشورها تا ۳۵ درصد تولید ناخالص ملی خود را از محل اقتصاد دیجیتال کسب میکند. در ایران پیش بینی کردهایم که تا سال ۱۴۰۴ به ۱۰ درصد برسیم.
دکتر زارع پور بیان کرد: فناوری اطلاعات تمام جوانب زندگی بشر از اشتغال تا امنیت و اقتصاد را در بر گرفته است و اکنون نمیتوان روزی را تصور کرد که بدون فناوری اطلاعات زندگی کرد. به این موضوع باید بهعنوان یک فرصت نگاه کرد اما تهدیدات ناشی از آن را نیز باید جدی گرفت.
وی بیان کرد: نگاه ما در دولت سیزدهم نگاه فرصت محور است و فناوری اطلاعات را فرصتی برای توسعه کشور میدانیم که به وسیله آن عقبماندگیهای کشور را در حوزههای مختلف از جمله اشتغال، بهینهکردن ساز و کارهای اداری و... جبران کنیم. برای مثال در بخش کشاورزی با استفاده از اینترنت اشیاء، به تازگی شرکتی دانشبنیان توانسته است گلخانهای را تأسیس کند که یک سوم کشت معمول آب مصرف میکند اما دو تا سه برابر تولید محصول دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در چند حوزه مختلف فعالیتها و دستاوردهای خوبی به دست آوردهایم؛ یک حوزه شبکه ملی اطلاعات است که زیرساخت تمام موارد را تشکیل میدهد. این شبکه یک شبکه ملی پر سرعت و با کیفیت مستقل و ایمن است که بر روی آن انواع خدمات با کیفیت و پرسرعت به مردم ارائه میشود. اگر این اتفاق بیفتد میتوانیم به آن جایگاهی که دنیا به آن رسیده و یک سوم اقتصاد آن بر این بستر قرار گرفته، دست پیدا کنیم.
وی بیان کرد: بر اساس هدفگذاریهای انجام شده، تا پایان دولت سیزدهم ۸۰ درصد کسب و کارها تحت پوشش فیبرنوری قرار خواهد گرفت که تحولی بسیار بزرگ در کشور خواهد بود.
دکتر زارعپور اظهار کرد: در استان کرمانشاه باید در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تمامی افراد پای کار باشند. در بحث فرهنگسازی برای این مهم دانشگاه میتواند کمک شایان توجهی را انجام دهد.
وی در ادامه بیان کرد: برای تحقق «شهر هوشمند» به زیرساختهایی نیاز داریم که اولین بخش آن ارتباطات پرسرعت و با کیفیت است که در حال انجام است و بخش دوم آن حوزه خدمات است که با جدیت در حال انجام است.
دکتر زارعپور با اشاره به معضل بیکاری جوانان در استان کرمانشاه، ICT را حوزهای بسیار مهم برای اشتغالزایی دانست و گفت: در شرایط امروز، تزریق امید و اعتماد به مردم از مسائل بسیار مهم است و در استان کرمانشاه «اشتغال» بسیار اهمیت دارد، البته مسئله اشتغال نه تنها در استان کرمانشاه بلکه در کل کشور اهمیت فراوانی دارد.
وی افزود: ما میتوانیم در بخشهای میراث فرهنگی، و گردشگری، کشاورزی و...، کارگروههای اشتغال فناوری را تشکیل دهیم که در این مورد دانشگاه میتواند پیشرو باشد و با ارائه آموزشهای کوچک افراد را توانمند کند.
دکتر زارع پور در پایان، در خصوص پیشنهادات مطرح شده در این جلسه گفت: از تمامی طرحهایی که منجر به اشتغال شود، استقبال خواهیم کرد.
در این جلسه، دکتر محمدنبی احمدی سرپرست دانشگاه رازی با آرزوی سلامتی و طول عمر با عزت برای رهبر معظم انقلاب و با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام به ویژه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و هیأت همراه ایشان را خیرمقدم گفت و ابراز امیدواری کرد: جلسه امروز منجر به خیر و برکت برای دانشگاه و مجموعه استان شود.
وی حضور اساتید دانشگاه رازی به ویژه دکتر کاظمیفرد و دکتر منکرسی در عرصههای مدیریتی کشور را مایه افتخار برای دانشگاه دانست و گفت: وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات آقای دکتر زارعپور نیز از خانواده دانشگاه رازی هستند و امیدواریم این سفر موجب خیر و برکت برای دانشگاه شود.
وی در ادامه اظهار داشت: حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات نقش بسیار موثری در شکوفایی ظرفیت استان کرمانشاه دارد و منجر به ایجاد اشتغال، تولید و ثروت خواهد شد.
دکتر احمدی وجود آزمایشگاههای تخصصی با رویکرد پژوهشهای کاربردی و شرکتهای دانشبنیان مرتبط در حوزههای اینترنت اشیا، امنیت، معماری سازمانی، تولید نرمافزارهای تجاری و سازمانی، بیوانفورماتیک، زیرساختها و طراحی دیجیتال، هوش مصنوعی و پردازش تصویر میتواند تحول خوبی را در دانشگاه رازی ایجاد کند.
وی افزود: اهمیت توسعه الکترونیک در سطح استان و بهویژه درگاه واحد خدمات و محوریت این موضوع در برنامه وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرصتی ارزشمند را در این حوزه برای توسعه کرمانشاه و ایجاد اشتغال به وجود می آورد.
دکتر احمدی با اشاره به ظرفیتهای تخصصی دانشگاه رازی در حوزه IT و ICT تأکید کرد: دانشگاه رازی با استفاده از مجموعه آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانشبنیان و مراکز نوآوری و با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات میتواند حضور پررنگ و موثری در توسعه شبکه ملی اطلاعات ایفا نماید.
سرپرست دانشگاه همچنین خواستار توجه هیأت محترم دولت به استان کرمانشاه شد و افزود: در دوران دفاع مقدس که سایر شهرها و استانهای کشور با دلار یکصدم قیمت فعلی، مشغول تقویت زیرساختهای خود بودند، کرمانشاه آماج حملات دشمن قرار گرفت و با همه وجود از مرزهای کشور دفاع کرد و امروز انتظار میرود دولت محترم عنایت ویژهای به استان محروم کرمانشاه داشته باشد.
در این نشست برخی از اساتید حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و روسای دانشگاههای استان به بیان دیدگاهها، پیشنهادات و نقطه نظرات خود پرداختند. هدفمندسازی پایاننامهها، اشتغالزایی دانشآموختگان، توجه به آموزش مهارتهای آزاد، توجه به پتانسیلهای دانشگاه در تحقق اهداف حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات، استفاده از تجارب دانشگاه در حوزههای هوشمندسازی کشاورزی، درگاه خدمات واحد، مدیریت هوشمند، مدیریت انرژی، سلامت، واگذاری طرحهای ملی به دانشگاه بهصورت پایلوت در بحث برنامهریزی، نظارت و پژوهشهای کاربردی، تشریح تجارب موفق دانشگاه رازی در راهاندازی آزمایشگاه معماری سازمانی و آپا از جمله این موضوعات بود. همچنین برخی از مدیران حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات به بیان گوشههایی از اقدامات و چشم انداز این حوزه در استان پرداختند.