آخرین اخبار

دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی در نخستین همایش ملی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری به سخنرانی پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، نخستین همایش ملی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری به همت ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، برگزار شد.

اولین همایش ملی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری امروز یکشنبه یازدهم آذرماه به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، در محل فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی و با حضور دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی، رؤسا و دبیران هیات‌های اندیشه‌ورز استانی برگزار شد.

در پنل تخصصی که به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عاملی رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با محوریت حکمرانی فناوری‌های شالوده شکن و اولویت‌دار برگزار شد، دکتر محمدنبی احمدی ریاست دانشگاه رازی به سخنرانی پرداخت.

در این همایش دکتر محمدنبی احمدی ریاست دانشگاه رازی در سخنانی با قدردانی از دست اندرکاران این همایش، ضمن تاکید بر اهمیت حکمرانی علم و فناوری به عنوان تنها مسیر پیشرفت کشور، به توفیقات دانشگاه رازی در این حوزه اشاره کرد.

وی تاسیس دانشکده فناوری‌های راهبردی و اتصال به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به عنوان اولین دانشگاه کشور را از جمله این توفیقات ذکر کرد.

دکتر احمدی با اشاره به استقبال دانشگاه‌های روسیه از توسعه روابط با مراکز علمی و پژوهشی جمهوری اسلامی ایران، گسترش تعاملات و دیپلماسی علمی با کشورهای مستقل را یکی از مهمترین راه‌های مقابله با نظام تک‌قطبی جهان جهان و ایجاد نظام چند قطبی دانست.


محور‌های این همایش شامل دو بخش «حکمرانی علم و فناوری در مقام نظر» و «حکمرانی علم و فناوری در مقام عمل» است که در بخش نخست موضوعاتی، چون «حکمرانی علم و فناوری در اندیشه امامین انقلاب اسلامی»، «مکاتب و فلسفه علم و فناوری در جمهوری اسلامی ایران»، «نظریه پیشرفت علمی جمهوری اسلامی و جایگاه آن در رویکرد تمدنی»، «نظام مسائل حکمرانی علم و فناوری در جمهوری اسلامی ایران»، «آینده‌پژوهی علم و فناوری با رویکرد تمدنی»، «نظریه و الگوی سیاستگذاری علم و فناوری»، «نظریه و الگوی تنظیم‌گری علم و فناوری»، «مطالعه تطبیقی حکمرانی علم و فناوری در دنیا»، «حکمرانی با شاخص‌ها (تحلیل و بررسی شاخص‌های علم سنجی)»، «نگاشت نهادی مطلوب در حکمرانی عمل و فناوری جمهوری اسلامی»، «تحول در حکمرانی علم و فناوری در گام دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی» و «حکمرانی استانی علم و فناوری و برش استانی نقشه جامع علمی کشور» مورد توجه قرار گرفته است.

در محور «حکمرانی علم و فناوری در مقام عمل» نیز موضوعات «نقشه جامع علمی کشور»، «سند دانش‌بنیان امنیت غذایی»، «سیاست‌های آمایش آموزش عالی»، «سند راهبردی کشور در امور نخبگان»، «سند ملی هوش مصنوعی»، «سند جامع روابط بین‌الملل علمی»، «سیاست‌های اجرایی مالکیت صنعتی»، «بنیاد ملی علم؛ پایگاه استنادی جهان اسلام»، «صندوق شورای عالی عتف؛ بنیاد ملی نخبگان»، «جایزه علمی فناوری المصطفی»، «اساسنامه‌های جهاد دانشگاهی و دانشگاه‌های آزاد، تربیت مدرس، شاهد و عدالت و ...»، «تحلیل و بررسی سایر مصوبات کلان ستاد علم و فناوری» و «چالش‌های ساختاری در حکمرانی علم و فناوری» به عنوان موضوعات محوری مقالات پیشنهاد شده است.

در این همایش دکتر سجاد دادفر معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی نیز حضور داشت.

آخرین اخبار