آخرین اخبار

هفتمین همایش ملی "تعامل صنعت و دانشگاه"، دی ماه سالجاری به میزبانی دانشگاه رازی برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، اولین نشست مشترک کمیته علمی و اجرایی «همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه»، دوم شهریورماه 1401 در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه رازی برگزار شد.

در ابتدای این نشست؛ دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی، ضمن خیرمقدم به میهمانان در سخنانی، به اهمیت مقوله «ارتباط صنعت و دانشگاه» اشاره کرد و اظهار داشت: متأسفانه تاکنون خروجی چندان مناسبی در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه را شاهد نبوده‌ایم، اگرچه تاکنون کارهای مختصری انجام شده اما به اندازه ظرفیت‌ها و توانایی‌های این دو بخش نبوده است.

وی ابراز امیدواری کرد: با قدم‌هایی که اخیرا برداشته شده وضعیت بهتری را در زمینه تعامل صنعت و دانشگاه شاهد باشیم. یکی از مهمترین این اقدامات نیز مصوبه اخیر مجلس بوده که بر اساس آن؛ بخش صنعت مالیات خود را در قبال قراردادهای پژوهشی با دانشگاه پرداخت کنند که این امر می‌تواند به برقراری حلقه مفقوده ارتباط بین صنعت و دانشگاه کمک کند و پیشنهاد می‌شود که این مصوبه برای همه صنایع و شرکت‌های مهم تشریح شود.

رئیس دانشگاه رازی اظهار داشت: از دلایلی که تا کنون سبب شده ارتباط خوبی بین صنعت و دانشگاه برقرار نشود نیز به دانشگاه برمی‌گردد که ناشی از این است که دانشگاه تاکنون نتوانسته چند مورد از معضلات اساسی حوزه صنعت را رفع کند تا بخش صنعت طعم شیرین تعامل با دانشگاه و رفع مسائل خود را بچشد.

دکتر احمدی بیان کرد: این در حالی است که در استان کرمانشاه مسائل و مشکلات عدیده‌ای در بخش صنایع وجود دارد؛ از جمله مصرف قابل توجه آب؛ که دانشگاه می‌تواند با استفاده از ظرفیت اساتید خوب به حل آن کمک کند. کما اینکه در دانشگاه رازی طرحی برای جلوگیری از هدررفت آب ارائه شده است، همچنین بحث ایجاد تصفیه‌خانه را در دانشگاه دنبال می‌کنیم و این ظرفیت‌ها می‌تواند برای کمک به بخش صنعت نیز بکار گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه دشمنان با تمرکز بر حوزه «انرژی» در صدد ضربه زدن به نظام و انقلاب هستند، افزود: امروز بحران انرژی موضوع جدی است و باید تدابیر اساسی برای آن اندیشیده شود و در این راستا مکانی بهتر از دانشگاه نیست.

دکتر احمدی همایش «تعامل صنعت و دانشگاه» را فرصتی برای تعامل خوب بین این دو بخش دانست و اظهار کرد: امیدواریم این همایش منجر به خروجی مثبت و عملی به صورت انعقاد تفاهم نامه و قرارداد شود.

دکتر احمدی مهارت آموزی را امری بسیار مهم برای حل معضل بیکاری در استان دانست و گفت: یکی از مهمترین معضلاتی که می‌تواند در این همایش مورد توجه قرار بگیرد، «بیکاری کرمانشاه» است. دانشگاه‌های امروز با عبور از نسل‌های دوم و سوم، در مسیر دانشگاه پویا و کارآفرین حرکت می‌کند و مهم‌ترین مسأله تقویت مهارت آموزی در میان دانشجویان و فارغ‌التحصیلان است.

در ادامه دکتر حسین میرمحمد صادقی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران با اشاره به اینکه "همایش تعامل صنعت و دانشگاه" تاکنون در شش استان دیگر از جمله البرز، همدان، اصفهان و ... برگزار شده، اظهار داشت: همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه به همت موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران، دانشگاه مادر و اتاق بازرگانی هر استان به عنوان سه ضلع اصلی برگزار می‌شود.

دکتر میرمحمد صادقی افزود: طی دو سال اخیر شرایط بیماری کرونا برپایی همایش را متوقف کرد و امسال قرار است این همایش به میزبانی استان کرمانشاه برگزار شود.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران بیان کرد: هدف از برگزاری همایش تعامل صنعت و دانشگاه صرفاً یک گردهمایی نیست، بلکه این همایش باید خروجی عملی در زمینه تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه داشته باشد.

دکتر میرمحمد صادقی تأکید کرد: در برخی استان‌ها این همایش با رویکرد خاص و به فراخور شرایط استان یا موضوعات روز برگزار شده و در استان کرمانشاه نیز می‌توان این همایش را با محوریت مسائلی از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان، موضوع بیکاری و اشتغال، دوران پساکرونا و... برگزار کرد.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران همچنین بر لزوم استفاده از تجارب کارآفرینانی که ارتباط خوبی با دانشگاه داشتند در این همایش تأکید کرد.

وی درباره اینکه چرا تاکنون ارتباط صنعت و دانشگاه آنطور که باید مستحکم نبوده است، گفت: یکی از مهمترین عوامل این است که بخش دانشگاه و صنعت عمدتاً به دولت وصل بودند و از همین رو چندان نسبت به هم احساس نیاز نکردند. عدم اعتماد لازم بین دو بخش نیز عامل دیگری است که مانع تعامل خوب حوزه صنعت و دانشگاه شده و این در حالی است که صنایع و دانشگاه‌ها می‌توانند تعاملات گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف از ایجاد فرصت‌های مطالعاتی در واحدهای صنعتی تا اعزام دانشجویان به بخش صنایع برای دوره‌های کارورزی و ... داشته باشند.

در ادامه دکتر نیازپور عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی از اهمیت تعامل صنعت و دانشگاه یاد کرد و اظهار داشت: در همین راستا تا کنون شش همایش برگزار شده و دستاوردهای خوبی داشته است.

وی اصلاح ساختار ارتباط صنعت و دانشگاه، راه‌اندازی رشته‌های مختلف مورد نیاز صنایع خصوصاً در مقطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها، تقاضا محور شدن موضوعات پایان‌نامه‌ها، در نظر گرفتن دوره‌های سرباز علمی - صنعتی، راه‌اندازی کلینیک‌های علمی و صنعتی با همکاری دانشگاه‌ها، بورسیه‌های اساتید در کشورهای دیگر از سوی صنایع برای کمک به برطرف کردن نیاز صنعت و... را از مهمترین مواردی دانست که می‌تواند دستاورد این همایش باشد.

در ادامه، مهندس کیوان کاشفی عضو هیأت رئیسه اتاق ایران به اهمیت ارتباط بین صنعت و دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: مقوله ارتباط بین صنعت و دانشگاه در کشورهای مختلف را می‌توان در سه سطح طبقه بندی کرد، سطح اول که در کشورهای پیشرفته وجود دارد به این شکل است که بخش صنعت برای آموزش نیروی کار موردنیاز خود مجوز مرکز آموزشی می‌گیرند. در سطح دوم، ارتباط بین صنعت و دانشگاه عمدتا با محوریت تشکل‌های بخش خصوصی است و تشکل‌های بخش خصوصی در زمینه آموزش نیروی کار صنایع پای کار آمدند. در سطح سوم نیز دانشگاه و صنعت هریک مسیر خود را می‌روند.

وی افزود: اگرچه در کشور ما ارتباط بین صنعت و دانشگاه مابین سطح دو و سه است اما اکنون وضعیت نسبت به سال‌های گذشته بسیار بهتر شده و در نزدیک ترین تعامل بین صنعت و دانشگاه هستیم.

مهندس کاشفی با اشاره به زمینه‌های مختلف همکاری صنعت و دانشگاه گفت: شرایط تحریم‌ها و حمایت‌های دولتی نیز تبعات کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدتی برای صنایع ما داشته که یکی از مهمترین آنها کاهش رقابت پذیری صنایع و تاب‌آوری آنها است.

وی افزود: در صورت بازگشایی درهای کشور و برداشته شدن تحریم‌ها، دانشگاه‌ها می‌توانند در زمینه افق صنایع به خوبی بخش صنعت را یاری دهند.

عضو هیأت رئیسه اتاق ایران تربیت دانشجویان بین‌المللی را از خلأهای نظام آموزشی در کشور دانست و گفت: یکی از زمینه‌هایی که حوزه صنعت و دانشگاه می‌توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند، تربیت دانشجویان بین‌المللی است. اتاق بازرگانی استان برنامه‌هایی برای اعزام دانشجویان ماهر و سرآمد در حیطه استارتاپ‌ها برای اعزام به نمایشگاه جیتکس در دبی دارد که امیدواریم از ظرفیت دانشجویان دانشگاه رازی نیز استفاده کنیم.

وی استفاده از ظرفیت کارشناسی و دانشگاهی را برای صنایع و بخش خصوصی ضروری دانست و تأکید کرد: اتاق بازرگانی به خوبی در این زمینه ورود کرده و تلاش کردیم با استفاده از ظرفیت اساتید دانشگاه، تمامی خروجی فعالیت‌های اتاق بازرگانی پشتوانه علمی داشته باشد.

در ادامه این جلسه درباره زمان همایش، نحوه همکاری کمیته‌های علمی و اجرایی، محورها، زیرمحورها، نهایی‌سازی پوستر همایش، شیوه پذیرش مقالات و... مباحثی مطرح شد. همچنین مقرر شد که هفتمین همایش ملی "تعامل صنعت و دانشگاه" نیمه اول دی ماه سالجاری به میزبانی دانشگاه رازی برگزار شود.

 

آخرین اخبار