آخرین اخبار

آقای بهرام فاضلی‌زاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه و اعضای شورای برنامه‌ریزی، معاونین و روسای ادارات ستادی این اداره کل، ۱۳ اسفند ماه ۱۳۹۹ از مرکز اسناد توسعه استان و کرمانشاه‌شناسی دانشگاه بازدید به عمل آوردند.

ه گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، آقای بهرام فاضلی‌زاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه و اعضای شورای برنامه‌ریزی، معاونین و روسای ادارات ستادی این اداره کل، ۱۳ اسفند ماه ۱۳۹۹ از مرکز اسناد توسعه استان و کرمانشاه‌شناسی دانشگاه بازدید به عمل آوردند.

 

 

 

آقای فاضلی‌زاده در حاشیه بازدید از مرکز اسناد توسعه استان و کرمانشاه‌شناسی دانشگاه رازی در نشستی با حضور جمعی از مدیران دانشگاه، ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و قدردانی از دعوت دانشگاه طی سخنانی اظهار داشت: نگاه ما در تدوین برنامه‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی؛ تعامل و تشریک مساعی با دستگاه‌های فرهنگی، آموزشی و علمی استان به ویژه دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه مادر استان است.

 

ایشان با اعلام حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در راستای هم‌افزایی‌ و غنای هرچه بیشتر مرکز اسناد و توسعه کرمانشاه‌شناسی دانشگاه رازی افزود: در حال حاضر تدوین برنامه‌های ۱۴۰۰ در دستور کار ما قرار دارد و امیدواریم با برطرف شدن بیماری کرونا شاهد برگزاری مراسم‌های مختلف فرهنگی، هنری و قرآنی باشیم.

آقای فاضلی‌زاده نقش‌آفرینی و اثرگذاری دانشگاه رازی در بخش‌های مختلف توسعه‌ای استان به ویژه فرهنگی را مورد تأکید قرار داد و بار دیگر بر هم‌افزایی و تعامل با دستگاه‌های اجرایی فرهنگی و آموزشی استان تأکید نمود.

در ادامه دکتر فرزاد ویسی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی ضمن خیر مقدم به مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه و هیأت همراه، طی سخنانی اظهار داشت: دانشگاه رازی کرمانشاه با حدود نیم قرن سابقه فعالیت علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی از پتانسیل بالایی برخوردار است و در تدارک برگزاری برنامه‌ای باشکوه برای گرامیداشت پنجاهمین سال تاسیس دانشگاه در سال ۱۴۰۱ هستیم و امیدواریم عزیزان حاضر ما در برگزاری این رویداد یاری رسانند.

ایشان دانشگاه رازی را قطب علمی و قدیمی‌ترین مرکز آموزش عالی منطقه غرب دانست و گفت: دانشگاه رازی در سال۱۳۵۱ با تاسیس دانشکده پزشکی کرمانشاه، تربیت دبیر سنندج و دانشکده دامپروری ایلام، دانشگاه رازی توسعه یافت و پس از انقلاب، دانشکده‌های مذکور از دانشگاه رازی جدا گردیدند و تحت عنوان دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمانشاه، دانشگاه کردستان و دانشگاه ایلام به فعالیت خود ادامه دادند.

دکتر ویسی با اشاره به تحصیل قریب به ۱۲ هزار دانشجو در دانشگاه رازی افزود: بیش از ۳۰ درصد این دانشجویان در مقطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند؛ همچنین بیش از ۴۶۰ عضو هیات علمی تراز بالا در دانشگاه رازی فعالیت می‌کنند و در مجموع جمعیت بالغ بر ۱۵ هزار نفری دانشگاه رازی باید تاثیرگذاری بیشتری در بخش فرهنگ استان ایفا نمایند و لازمه این مهم تغییر رویکرد و گرایش به سمت پژوهش‌های کاربردی و استفاده از دانش و فناوری‌های روز برای خدمت به جامعه است.

ایشان با بیان اینکه ایران رتبه ۱۵ تولید علم را در دنیا دارد، افزود: متاسفانه در شاخص‌هایی مانند کسب و کار رتبه مناسبی در دنیا نداریم و لذا نیازمند آمیختگی علم و کسب و کار و ثروت‌آفرینی هستیم و همه ما باید جهت‌گیری قابلیت‌های پژوهشی را باید به سمتی هدایت کنیم که در زندگی روزمره مردم ما تاثیرگذار باشد.

 

آقای فاضلی‌زاده به همراه اعضای شورای برنامه‌ریزی، معاونین و روسای ادارات ستادی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه پس از بازدید از مرکز اسناد توسعه استان و کرمانشاه‌شناسی دانشگاه رازی با دکتر محمدابراهیم اعلمی‌آل‌آقا رئیس دانشگاه دیداری صمیمانه داشتند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در این دیدار که در حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: مایه خرسندی و مباهات است که در خدمت ریاست محترم دانشگاه باشیم که به عنوان پیشکسوت عرصه علم و دانشگاه و مدیری توانمند در بخش‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی می‌توانند به استان کمک کنند.

ایشان همکاری و تعامل هرچه بیشتر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین و مادر استان در اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و هنری را مورد تاکید قرار داد و گفت: تاکید ما بر این است که برنامه‌های فرهنگی و هنری استان مبتنی بر پشتوانه علمی باشد تا شاهد خروجی بهتر و بیشتری در اجرای برنامه‌ها باشیم.

آقای فاضلی‌زاده خواستار انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با دانشگاه رازی شد و گفت: امیدواریم با درایت و نگاه مثبت ریاست محترم دانشگاه به حوزه فرهنگ و هنر استان، این مهم عملیاتی شود.

ایشان یادآور شد: در تمام شهرستان‌های استان کرمانشاه ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی مستقر هستند و در برخی از بخش‌ها مانند گواور، باینگان و کوزران، نوسود، نودشه و... حضور خوبی داریم و امکانات و ظرفیت‌های قابل توجهی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری از سوی دانشگاه رازی در سطح استان داریم.

آقای فاضلی‌زاده ضمن قدردانی از برگزاری این نشست، ابراز امیدواری کرد: با حمایت دکتر اعلمی‌آل‌آقا گام‌های مشترکی در جهت ارتقاء فرهنگ و حرکت به سمت توسعه استان کرمانشاه برداریم.

ایشان در ادامه با اشاره به وجود هنرمندان نام‌آور در استان کرمانشاه افزود: امیدواریم از ظرفیت هنرمندان برجسته در بخش‌های مختلف از جمله گرافیک، موسیقی و... در دانشکده هنر و معماری دانشگاه رازی استفاده شود.

در ادامه دکتر محمدابراهیم اعلمی‌آل‌آقا رئیس دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به میهمانان و قدردانی از حضور مدیر کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه و هیات همراه ایشان در دانشگاه، طی سخنانی اظهار داشت: دانشگاه خانه اصحاب فرهنگ است و ما علاقه‌مند هستیم که دانشگاه زینت‌بخش شهر فرهنگی کرمانشاه باشد.

 

ایشان افزود: دانشگاه هویت فرهنگی و علمی هر منطقه‌ای است و تعامل هرچه بیشتر با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه سبب درهم‌ تنیدگی بیشتر این دو مجموعه خواهد شد.

دکتر اعلمی‌آل‌آقا با اشاره به جلسه اخیر شورای فرهنگ عمومی استان تاکید کرد: در جامعه دانش بنیان، دانشگاه کانون تصمیم سازی است، امروز آموزش عالی استان کرمانشاه در مقایسه با دیگر استان‌ها، شرایط مطلوبی را دارد و دانشگاه رازی جزو ۱۰ دانشگاه جامع بر تر کشور بر اساس پایگاه‌های استنادی معتبر به شمار می‌آید.

ایشان افزود: علی‌رغم مشکلات اقتصادی و اجتماعی در استان کرمانشاه اما آموزش عالی استان خوب درخشیده است و دانشگاه رازی بالاترین میزان تولیدات مقالات علمی بین‌المللی را در غرب کشور دارد و توسعه این دانشگاه در حالی اتفاق افتاده که حمایت و توجه جدی در بحث دانش‌محوری از ناحیه برخی از مسئولین استان نداشته‌ایم در حالیکه در جوار استان کرمانشاه، دانشگاه بوعلی سینا از حمایت جدی مسئولین استانی برخوردار است و بسیاری از پروژه‌های آن با حمایت استانداری همدان صورت گرفته و از اعتبارات استانی نیز برخوردار است.

دکتر اعلمی‌آل‌آقا در ادامه به گوشه‌ای از دستاوردهای دانشگاه رازی طی ۷ سال اخیر اشاره داشت و افزود: در این مدت شاهد افزایش ۱۰ برابری فضای سبز دانشگاه و رشد ۴۵ درصدی فضای کالبدی دانشگاه هستیم.

ایشان با بیان اینکه هیچ برنامه توسعه‌ای بدون مشارکت دانشگاهیان اتفاق نمی‌افتد، افزود: داشتن دانشگاه فرهنگی و اصیل در هر منطقه در تربیت فرزندان و شکوفایی علم و توسعه سهم بسزایی دارد.

رئیس دانشگاه رازی بیان کرد: با وجود اینکه منابع خدادادی بسیاری در کشور وجود دارد اما با چالش‌ها و مشکلات اقتصادی بسیاری مواجه هستیم در حالی که اگر به توسعه ذاتی دانشگاه‌ها توجه جدی صورت می‌گرفت کمتر شاهد این مشکلات بودیم.

ایشان خطاب به مدیر کل محترم فرهنگ و ارشاد و اسلامی استان کرمانشاه بیان داشت: اراده جنابعالی برای حضور در دانشگاه را به فال نیک می‌گیریم، هر سازمان و دستگاه اجرایی برای نقش‌آفرینی در مسیر توسعه به همراهی و تعامل با دانشگاه و نیز دانش و تخصص و اصحاب علم و اندیشه نیازمند است.

 

دکتر اعلمی‌آل‌آقا با اشاره به تنوع رشته‌ها و گرایش‌های مختلف تحصیلی در دانشگاه رازی بیان کرد: دانشکده هنر و معماری سال ۱۳۹۵ در دانشگاه رازی راه‌اندازی شد، یکی از مسائل ما جذب هیات علمی در زمینه‌های تخصصی هنر بر اساس شاخص‌های آموزش عالی است، اخیرا وزارتخانه را متقاعد کرده‌ایم که سطح توقع را در زمینه هنر در برخی زمینه‌ها که امکان پذیرش افراد با مدرک دکتری فراهم نیست کاهش داده و از این زمینه‌ها استفاده شود که بخش هنر این دانشکده نیز فعالیت جدی خود را تداوم ببخشد.

ایشان خواستار استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای و مطبوعات توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد و اسلامی استان کرمانشاه برای انعکاس رویدادهای دانشگاه و توفیقات این مجموعه شد و بیان داشت: از همه شما بزرگواران تقاضا دارم در هر زمینه‌ای که نیاز به ورود دانشگاه هست را به ما منعکس نمایید و دانشگاه را خانه خود بدانید.

دکتر اعلمی‌آل‌آقا ابراز امیدواری کرد: در مرکز اسناد توسعه استان و کرمانشاه‌شناسی دانشگاه رازی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه بستر لازم برای معرفی هرچه بیشتر مفاخر و شخصیت‌های برجسته فرهنگی و هنری استان فراهم گردد.

ایشان یادآور شد: در دانشگاه رازی ۵۰۰ عضو هیات علمی تراز بالا فعالیت دارند که در میان آنها چهره‌های شاخص بین‌المللی داریم، از این تعداد بیش از ۱۵۰ نفر دانشیار و استاد تمام هستند که رسانه‌ها می‌توانند خروجی‌های علمی آنها را بازتاب دهند اگر ما به این افراد توجه لازم نکنیم، خروجی پژوهش‌های خود را در مجلات معتبر خارجی چاپ می‌کنند و برکات این سرمایه عظیم آن طور که شایسته است در خدمت استان و کشور نخواهد بود.

دکتر اعلمی‌آل‌آقا تاکید کرد: امروز یکی از دغدغه‌های ما بحث حجم اعتبارات پژوهشی در کشور و سهم ما در استان است؛ شورای پژوهش و فناوری استان طی سال گذشته و امسال برای پشتیبانی از پژوهش‌های استان کمتر از یک میلیارد تومان اختصاص داده است؛ این در حالی است که در برخی از دانشگاه‌ها صحبت از دو هزار میلیارد تومان اعتبارات پژوهشی در قالب قرارداد است.

ایشان تصریح کرد: موضوع جذب نخبگان هنری دارای درجه هنر نیز بر اساس آیین‌نامه وزارت علوم صورت می‌گیرد و متقاضیان می‌توانند در فراخوان‌های جذب شرکت نمایند و در صورت برخورداری از شرایط اعلام شده نسبت به پذیرش آنان اقدام می‌شود.

رئیس دانشگاه رازی بیان کرد: تاکنون نیز فراخوان‌های بساری برای جذب هیات علمی در رشته‌های هنر صورت گرفته اما اکثرا افراد شرایط و شاخص‌های مورد تاکید آیین نامه جذب به ویژه داشتن مدرک دکتری تخصصی را نداشتند.

ایشان بیان کرد: خانم دکتر نسترن نوروزی عضو هیات علمی دانشگاه رازی مسئول راه اندازی رشته‌های هنر در دانشگاه رازی هستند و امیدواریم بتوانیم با جذب هیات علمی در رشته‌های هنر شاهد پویایی و فعالیت چشمگیر بخش هنر در دانشگاه باشیم.

در این جلسه پیشنهاد شد: مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در جلسه هم‌اندیشی با دکتر نوروزی مسئول راه‌اندازی رشته‌های هنر در دانشگاه، افراد واجد شرایط و برجسته حوزه هنر استان در مسیر فراخوان جذب را معرفی نموده تا در صورت برخورداری از شاخص‌های مورد تاکید وزارت علوم نسبت به پذیرش افراد اقدام گردد.

آخرین اخبار