آخرین اخبار

همایش تبیینی "شهید سید حسن نصرالله سرمایه دیروز؛ الهام‌بخش فردا" با سخنرانی دکتر محمدصادق کوشکی و دکتر محمدنبی احمدی در دانشگاه رازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، در راستای سلسله نشست‌های تبیینی و بصیرتی با موضوع «شهید سید حسن نصرالله سرمایه دیروز؛ الهام بخش فردا»، همایش «بررسی تحولات منطقه و جبهه مقاومت»، 30 مهر ماه 1403 با حضور دکتر محمد صادق کوشکی تحلیلگر مسائل سیاسی و عضو هیأت علمی دانشگاه تهرانج، دکتر محمدنبی احمدی ریاست دانشگاه و جامعه دانشگاهی در سالن اجتماعات پروفسور شمسی‌پور دانشگاه رازی برگزار شد.

در این نشست، دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به حاضرین به ویژه دکتر کوشی مهمان ویژه مراسم، در سخنانی اشاره‌ای به حوادث پس از طوفان الاقصی کرد و اظهار داشت: جهان در یک برهه تاریخی بسیار با اهمیت و حساس قرار گرفته و در آینده از شرایط کنونی جهان و ایران به‌عنوان یکی از نقاط مبنایی تاریخ یاد خواهد شد، این شرایط به گونه‌ای نیست که بتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد.

رئیس دانشگاه رازی افزود: امروز جبهه مقاومت با تبیین، بصیرت جهانی و با محوریت جمهوری اسلامی در حال پشت سرگذاشتن برهه‌ای بسیار حساس و تاریخی است لذا اساتید دانشگاه‌ها باید حلقه واسط بین دانشگاه، دانشجویان و جامعه باشند و می‌توانند نقشی محوری را در این عرصه بازی کنند، عمق صحبت‌های فرهیختگان می‌تواند تا دوردست‌ترین روستاها نیز برود، اساتید باید دوره‌های مقاومت از سال ۱۹۶۷ تاکنون را برای جامعه تبیین کنند. باید جنگ‌های میان حماس و رژیم صهیونیستی و حزب‌الله برای مردم تبیین شوند.

دکتر احمدی بیان کرد: در سال ۱۹۸۲ زمانی که رژیم صهیونیستی بیروت را به تسخیر درآورد ارتش لبنان را تحقیر کرد، در دوره کنونی می‌بینیم که رژیم صهیونیستی پرحجم‌ترین، پیچیده‌ترین و سنگین‌ترین تجهیزات نظامی را در اختیار دارد اما در یک باتلاق بزرگ گرفتار شده است.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ضلع جدیدی را در هندسه قدرت جهانی تعریف کرده و معادلات را تعریف، تبیین و آن را به دنیا تحمیل می‌کند، گفت: در عملیات وعده صادق ۲ موشک‌های ایران از پیشرفته‌ترین سامانه‌های دفاعی رژیم صهیونیستی همچون گنبد آهنین عبور کردند و به هدف خوردند، امروز به پاس خدمات شهیدانی همچون تهرانی‌مقدم، وزرای امور خارجه و رئیس مجلس ایران به لبنان سفر می‌کنند و از مناطق جنگی دیدار می‌کنند اما دشمنان جرأت نمی‌کنند مرتکب خطای حمله در آن زمان شوند.

دکتر احمدی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران خط‌مشی عزت و سربلندی برای جهان اسلام را در پیش گرفته و تنها کشوری است که سر تعظیم در برابر مستکبران خم نمی‌کند و محکم در کنار کسانی ایستاده که در کنار او ایستاده‌اند.

وی گفت: اساتید عزیز با تبحر، مهارت و تخصص ویژه‌ای که دارند باید به طرح سوال و تبیین برای جوانان بپردازند، برای تبیین بهتر باید جلساتی این‌چنینی برگزار شود و از فرمایشات صاحب‌نظران در این عرصه استفاده شود تا با غنای بیشتری این تبیین صورت گیرد.

در ادامه دکتر محمدصادق کوشکی تحلیلگر مسائل سیاسی و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در خصوص تحولات منطقه و جبهه مقاومت به سخنرانی پرداخت.

وی در ادامه با طرح این پرسش که در اذهان مردم ایجاد شده است که آیا جنگ خواهد شد و یا اگر جنگ شد چه باید بکنیم؟ اظهار داشت: تصویری که ما از جنگ داریم در واقع جنگی است که رژیم بعثی صدام به ما تحمیل کرد و وقتی نام جنگ را می‌شنویم به یاد جنگ ۸ ساله با رژیم بعثی می‌افتیم.

دکتر کوشکی در ادامه توضیحات افزود: یکی از تحولات قرن بیست و یکم در واقع تحول در مفهوم جنگ است. بدین صورت که در قرن بیستم الگویی از جنگ ایجاد شد که طی آن دو نیروی متخاصم با حداکثر توان، حداکثر درگیری را ایجاد می‌کردند و جنگ به شهرها کشیده می‌شد و حجم خسارات انبوه و غیرقابل قبول بود.

وی بیان کرد: در اوایل قرن بیست و یکم تلاش شد تا مفهوم جنگ عوض شود؛ همان‌ها که نظریه‌پرداز جنگ در قرن ۲۰ بودند و بخش زیادی از جنگ‌های قرن بیستم را ایجاد کردند به این نتیجه رسیدند که در مفهوم جنگ یک بازنگری ایجاد کنند، چرا که به ظن آنها جنگ در قرن بیستم یک الگوی کارآمد نیست و بسیار هزینه‌های گزافی دارد.

دکتر کوشکی ادامه داد: در الگوی جنگ قرن بیست و یکم، گستره میدان جنگ تغییر کرد به این ترتیب که طول و عرض جنگ را کم و عمق آن را زیاد کرد یعنی به‌جای هدف قراردادن هزاران سرباز یا مردم عادی، یک فرمانده شاخص هدف حمله قرار گیرد. به‌جای اینکه یک شهرک کوچک با بمب هزاران دلاری که تهیه شده ویران شود، منابع هدفمند مثل نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها و... هدف قرار می‌گیرد. مزیت این نوع جنگ هدفمند این است تلفات کاهش پیدا ‌می‌کند و زندگی عادی و معمولی مردم جریان دارد و از طرفی مردم حساس نمی‌کنند که جنگی رخ داده و لذا کسی هم برای کمک بسیج نمی‌شود‌.

وی افزود: در جنگ عراق و ایران چون الگوی قرن بیستم اجرا شد همه مردم متوجه جنگ، ویرانی‌ها و خسارت شدند بنابراین همه اقشار مردم برای کمک و مقابله با دشمن بسیج شدند. اکنون در میانه جنگ هستیم، جنگ از سال ۱۳۹۸ با شایسته‌زنی و نقطه‌زنی هدفمند شروع شده است. پس از ماجرای گران‌شدن بنزین، دشمن به طرق مختلف با ترور شهید سلیمانی، فخری‌زاده و سایر آشوب‌های داخلی، جنگ را شروع کرده است.

دکتر کوشکی با بیان اینکه در الگوی جنگ قرن ۲۱ مردم درکی از جنگ ندارند و زندگی طبیعی خود را می‌گذرانند، تصریح کرد: اکنون در برابر رژیم صهیونیستی سطح توازن اهمیت‌بخش کاهش پیدا کرده است، به عنوان مثال عملیات «وعده صادق ۱» الگویی از جنگ است که در آن گرفتن تلفات از دشمن اهمیت ندارد بلکه تأمین اراده بر دشمن اهمیت دارد.

وی یادآور شد: امروز الگوی جنگ رژیم غاصب صهیونیستی متفاوت است، برای اینکه در این برهه جنگ خاکستری کنونی، از داشته‌هایمان حفاظت کنیم باید در حوزه بازدارندگی خود را قوی کنیم.

آخرین اخبار