آخرین اخبار

اولین جلسه مشترک مرکز مدیریت سبز دانشگاه با حضور اعضای کمیته پسماند و بازیافت، به میزبانی دفتر نظارت بر طرح های عمرانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، اولین جلسه مشترک مرکز مدیریت سبز دانشگاه با حضور اعضای کمیته پسماند و بازیافت، با حضور اعضای کمیته، نمایندگان خوابگاه دانشجویی، معاون اداری مالی دانشگاه و دانشجویان فعال در این زمینه، به میزبانی دفتر نظارت بر طرح های عمرانی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، بلادی نژاد مسئول پیگیری مدیریت سبز، ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در یک سال گذشته در خصوص اجرای طرح پسماند و هم چنین بیان اهداف طرح، نکاتی در خصوص ضرورت های تسریع در پیاده سازی طرح بیان کرد. همچنین نسبت به دغدغه ها و نگرانی های موجود و لزوم توجه به تمامی ابعاد طرح نکاتی مطرح شد.
در ادامه جلسه دکتر سعید مرادی مدیر امور عمرانی و خدمات فنی دانشگاه و دبیر شورای راهبری مدیریت سبز ضمن خیر مقدم و بیان ضرورت تشکیل منظم کارگروه های تابعه مدیریت سبز، با  بیان ضرورت ها و سابقه این طرح در سال گذشته، اظهار داشت: تمامی زیر ساخت های اجرای طرح پسماند و بازیافت فراهم شده و این طرح آماده اجرای عملیاتی است.


​​​​​​
وی همچنین هماهنگی و همکاری واحدهای مختلف دانشگاه به ویژه حراست، معاونت اداری و مالی و معاونت دانشجویی را از دیگر ضرورت های اجرای این طرح دانست.
 دکتر علی اشرف درخشان رئیس کمیته پسماند و بازیافت با بیان توضیحات اجرایی از مرکز دپوی پسماند جهت انبار، تفکیک و بسته بندی پسماندها و ضایعات افزود: برنامه ریزی جهت اجرای طرح از خوابگاه ها و سلف های غذاخوری به عنوان پایلوت طرح انجام گرفته است.
وی در ادامه هدف از طرح پسماند و بازیافت را در دو فاز بیان کرد که نیازمند فراهم کردن امکاناتی از جمله ابزارهای توزین و بسته بندی و هم چنین بازیافت در برنامه سال های آتی بود.



از جمله اهداف ذکر شده در زمینه جمع آوری و بازیافت پسماند های جامد:
۱. هدف در فاز اول: جمع آوری و بسته بندی و هم چنین تفکیک پسماند به روش صحیح و اقتصادی و فروش آن
۲. هدف در فاز دوم: ایجاد شرایط و امکانات و انجام اقدامات لازم جهت بازیافت پسماندها در دانشگاه و ایجاد بستری برای ورود دوباره به چرخه مصرف و مهم جنین تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر از آنها



همچنین پیشنهاد گردید که جهت اجرای بهتر طرح به نصب بنرهای آموزشی و در نظر گرفتن بخشی از درآمدهای حاصله به طرح های تشویقی برای دانشجویان و بلوک های فعال و گزارش عواید حاصل از طرح به دانشگاهیان که زمینه تفهیم سازی هر چه بیشتر مسئله اهمیت تفکیک پسماند ها می باشد نیز صورت پذیرد. 
در ادامه به طرح پسماند های پلیمری جهت بازیافت بنرهای بی مصرف و رایگان به دو پلیمرهای اولیه PVC و پلی استر( به عنوان یک روش سبزکه تاکنون در کشور بازیافتی برای بنر ارائه نشده است) و ایجاد یک پایلوت در این زمینه جهت رفع نقاط ضعف و هم چنین به کارگیری آن برای بازیافت بنرهای دانشگاه در فاز اول و هم چنین تبدیل آن به یک منبع درآمد برای دانشگاه در فاز دوم اشاره و تاکید شد که در اجرای طرح هیچ هدر رفتی در حین اجرای فرآیند وجود نداشته و به میزان ورودی بنرها، پلیمرهای اولیه ذکر شده تهیه می شود و میزان حلال به کار گرفته شده قابلیت استفاده در چندین فرآیند را داشته و برای بازیافت بنر هم اکنون شهرداری مشهد ابراز تمایل برای این موضوع را داشته است که مورد توجه اعضای کمیته قرارگرفت و جهت بررسی بیشتر، تاکید بر مطرح شدن آن در جلسه شواری راهبردی شد.



در پایان موضوع تولید کودهای ارگانیک بهره وری شده از پسماند های کشاورزی به عنوان محصولی سبز که موفق به دریافت تاییدیه جهاد کشاورزی و محیط زیست برای تولید و فروش شده است و هم اکنون مجوز تاسیس آن نیز دریافت شده است و همچنین استفاده آن در باغچه سبز، مدیریت سبز دانشگاه و بخش جنگلی دانشگاه اشاره شد که این مجموعه می‌تواند زنجیره پسماندهای دانشگاه در بخش پسماندهای گیاهی را تکمیل نماید.
در ادامه مباحث مطرح شده، علی قشقایی و وحید احسانی به عنوان اعضای کمیته تاکید بر مسئله جامعه شناسی و آسیب شناسی طرح در اجرای بلند مدت به قشر آسیب پذیری که بخشی از درآمد آن ها با اجرای طرح در معرض خطر قرار می گیرد اشاره داشتند و پیشنهاد کردند در روند اجرای طرح  این افراد مشارکت داده شوند تا از آسیب های احتمالی اجرای این طرح به قشر مذکور جلوگیری گردد.
همچنین دکتر قشقایی در ادامه به برگزاری کارگاه های آموزشی در زمینه پسماند و بازیافت برای اعضای کمیته و سایرین اشاره کردند و بیان کردند مسئله شناسایی عوامل و چالش های اجرای طرح و آموزش و تفهیم سازی در اولویت اجرای طرح قرار دارد.



در ادامه جلسه دکتر زهرا محبی عضو هیأت علمی پژوهشی دانشگاه به عنوان یکی از اعضای کمیته، موضوع مالچ های گیاهی تهیه شده از پسماندهای گیاهی و برگ های درختان را مطرح کرد. 
وی افزود: مالچ های تولید شده به صورت کمپوس های گیاهی برای صرفه جویی آب مورد استفاده قرار می گیرند و بیان داشتند که طرح مذکور متاسفانه به دلیل نداشتن امکانات لازم جهت خرد کردن برگ ها متوقف شده است و در صورت وجود دستگاه مناسب جهت خرد کردن می توان طرح را به تولید انبوه رساند.
نمایندگان خوابگاه های دانشجویی نیز به عنوان عضوی از کمیته، به نکات کاربردی جهت پیشبرد هرچه بهتر طرح اشاره کردند. ازجمله این موارد در نظر گرفتن طرح های تشویقی برای بلوک ها و بخش های فعال در این زمینه، برگزاری تورهای طبیعت گردی و ارائه آموزش ها در تورها، در نظر گرفتن شرایط و منافع نیروهای خدماتی به خصوص توان جسمی آنان و هم چنین در نظر گرفتن پاداش هایی برای آنان به عنوان عاملان اجرایی هر چه بهتر طرح در خوابگاه ها اشاره کردند.
در پایان جلسه دکتر هژبری معاون اداری، مالی دانشگاه به نکاتی از جمله نحوه جمع آوری پسماند ها و تغییر روش جمع آوری کنونی به گونه ایی که برای افراد فعال در این زمینه مشکل معیشتی ایجاد نکند اشاره و تاکید کرد: بستری فراهم شود که افراد فعالی که تا کنون در زمینه جمع آوری پسماند ها و ضایعات فعالیت داشته اند جای خروج پسماند ها و ضایعات به هر طریقی، آن ها را به مراکز دپو دانشگاه تحویل دهند و تاکید بر همکاری حراست دانشگاه در جلوگیری خروج پسماند ها از دانشگاه را داشتند.
در این جلسه، مقرر گردید طرح پسماندهای دانشگاه در روزهای آتی پس از بررسی جزئیات در جلسات کارشناسی و تخصصی در روزهای آتی در مجموعه خوابگاه های دانشجویی و سلف دانشگاه پیاده سازی و اجرا شود.

آخرین اخبار