نشست هیئت اندیشهورز استان کرمانشاه به میزبانی دانشگاه رازی برگزار شد/ تأکید بر تشکیل قرارگاه نخبگان علمی با محوریت دانشگاه رازی - پرتال اصلی دانشگاه رازی
با محوریت "نقش دانشگاهیان در فریضه جهاد تبیین"؛
نشست هیئت اندیشهورز استان کرمانشاه به میزبانی دانشگاه رازی برگزار شد/ تأکید بر تشکیل قرارگاه نخبگان علمی با محوریت دانشگاه رازی
نشست هیئت اندیشهورز استان کرمانشاه با محوریت "بررسی نقش دانشگاهیان در فریضه جهاد تبیین" به میزبانی دانشگاه رازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، نشست هیئت اندیشهورز استان کرمانشاه با محوریت «نقش دانشگاهیان در فریضه جهاد تبیین»، با حضور دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی، جانشین فرمانده ناحیه مقاومت سپاه کرمانشاه، دبیر هیئت اندیشهورز سپاه ناحیه کرمانشاه، جمعی از اساتید و مسئولان حوزههای بسیج دانشگاههای استان کرمانشاه، ۱۲ تیرماه ۱۴۰۲ در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.
در این نشست، دکتر احسان امیری، مسئول راهبردی و دبیر هیئت اندیشهورز سپاه ناحیه کرمانشاه در سخنانی، با قدردانی از تشکیل این جلسه، اظهار داشت: هیئت اندیشهورز به تعبیر مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) «اتاق اندیشه» محسوب میشود؛ این هیئت وظیفه احصاء نظام مسائل را در حوزههای مختلف بر عهده دارد.
دکتر امیری افزود: چندین سال است که از فعالیت هیئت اندیشهورز در استان کرمانشاه میگذرد اما این فعالیتها از انسجام لازم برخوردار نبوده و لذا ضروری است که این جلسات به صورت تخصصی و مداوم پیگیری شود.
این مسئول رسالت هیئت اندیشهورز استان را احصاء نظام مسائل و شناسایی مشکلات در جامعه اعلام کرد و گفت: پس از شناسایی و احصاء مشکلات، باید راه حلهای مؤثر و کاربردی برای رفع آن مسائل ارائه شود.
وی با بیان اینکه مصوبات جلسات هیئت اندیشهورز از ضمانت اجرایی قانونی برخوردار است، افزود: یکی از موضوعات بسیار مهم «جهاد تبیین» و «امید بخشی به جامعه» است. از دلایل بروز مشکلات و ناآرامیهای سال گذشته این است که در سالهای اخیر در حوزه جهاد تبیین خوب کار نشده است، در صورتی که اگر جهاد تبیین مناسب در سطح جامعه صورت میگرفت، شاهد چنین مشکلاتی نبودیم.
دکتر امیری خواستار تداوم جلسات هیئت اندیشهورز استان بر اساس برنامه مدون و زمانبندی مناسب شد و افزود: جلسات این هیئت باید با محوریت پیگیری نظام مسائل استان به صورت علمی و تخصصی با بهرهگیری از دانش، تخصص و تجربه اساتید دانشگاه صورت گیرد.
وی حوزههای فعالیت هیئت اندیشهورز استان را شامل بخشهای علمی و تجربی و عملیاتی دانست و افزود: به عنوان مثال در حوزه صنعتی، هیئت اندیشهورز با احصاء مسائل و مشکلات حوزه صنعت در جهت تحقق شعار سال و رفع موانع تولید کار میکند و این مسائل را از طریق دستگاههای اجرایی پیگیری میکند.
دکتر امیری خواستار تداوم فعالیت هیئت اندیشهورز استان کرمانشاه به صورت تخصصی در قالب حوزههای صنعتی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، علمی و... شد و پیشنهاد تشکیل قرارگاه نخبگان علمی در استان کرمانشاه با محوریت رئیس دانشگاه رازی برای پیشبرد هرچه بهتر و کارایی موثرتر هیئت اندیشهورز استان در راستای احصاء نظام مسائل را مطرح کرد که با استقبال حاضرین مواجه شد.
در ادامه سرهنگ یاسر سعیدی، جانشین فرمانده ناحیه مقاومت سپاه کرمانشاه در سخنانی، با قدردانی از تشکیل این جلسه اظهار داشت: امروز امنیت، آسایش و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی را مدیون خون شهدا هستیم.
وی در ادامه افزود: قریب به ۲۳۰ هزار نفر، از رئیس جمهور، معلم، پاسدار، بسیجی، ارتشی، کشاورز، کارگر و دیگر اقشار برای دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند. این شهیدان والامقام الگوی شایسته همه ما هستند و در حقیقت برای همه افراد در هر موقعیتی الگوی ارزشی از میان شهدا داریم.
سرهنگ سعیدی بیان کرد: برای دفاع از خاک وطن و پاسداری از آرمانهای والای امام(ره) و انقلاب اسلامی، ۶۰۰ هزار نفر جانباز تقدیم شده که در بین آنها رهبر معظم انقلاب نیز وجود دارد، همچنین ۴۰ هزار نفر آزاده سرافراز به این نظام خدمت کردند و سه میلیون نفر به صورت مستقیم در جبهههای نبرد حضور داشتند که ثمره تلاش همه این عزیزان منجر به امنیت، اقتدار و قدرت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شده است.
وی تأکید کرد: ما در عرصه بسیج، مدافع فرهنگ و آرمان والای شهیدان هستیم. هنوز پیکر بسیاری از شهدای مدافع حرم به کشور بازنگشتهاست، شهدایی که برای تثبیت انقلاب اسلامی از خون پاک خود گذشتند تا نظام مقدس ظل رهبری امام خامنهای مسیر خود را مقتدرانه به پیش ببرد.
سرهنگ سعیدی با اشاره به حساسیت مجموعه دانشگاه تصریح کرد: دانشگاه از حضور قشر فرهیخته برخوردار است بنابراین برای تزریق فرهنگ شهادت و دفاع مقدس و آرمانهای والای شهیدان به نسل جوان، «تعهد» و «انگیزه» دو عنصر بسیار مهم به شمار میآیند.
وی «واقع بینی» و «تبیین حقایق» را در دانشگاهها بسیار مهم خواند و افزود: متاسفانه فضای مجازی به بستری برای دشمنان جهت القای ناامیدی به جوانان و تخریب، دروغ پردازی و شایعهپراکنی تبدیل شده است، بنابراین رسالت هیئت اندیشهورز در دانشگاهها بسیار سنگین و مهم است و باید برای مقابله با دشمن به ویژه در حوزه عفاف و حجاب به صورت تخصصی و هدفمند کار کرد.
سرهنگ سعیدی با اشاره به حکومتهای مدعی دموکراسی در جهان افزود: دموکراسیترین فرهنگ به تعبیر حکومت مردمی را ما در کشور خود داریم که متاسفانه از آن غافل هستیم، در باب بیان نمونه عینی آن باید اعلام کرد که بزرگترین تجمعات بشریت متعلق به فرهنگ ما است که در «اربعین» جلوه پیدا میکند و از ۲۵ تا ۴۰ میلیون نفر به عشق امام حسین علیه السلام راهی کربلا میشوند. در مراسم رحلت امام خمینی(ره) با شرکت ۱۱ میلیون نفر در مراسم تشییع شاهد بزرگترین بدرقه تاریخ بشریت بودیم که مصداق واضحی از دموکراسی به شمار میآید. همچنین در مراسم تشییع پیکر مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی شاهد حضور میلیونی مردم بودیم، حضوری که در مراسم تشییع و خاکسپاری شهید حججی نیز نمایان بود.
وی خصلت مشترک امام حسین علیه السلام، امام خمینی، شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید حججی را «اخلاص به خدای متعال» و «عمل صالح» عنوان کرد و افزود: مقام معظم رهبری بزرگترین مبارز در عرصه جهاد تبیین است، انتظار میرود که همه برادران و خواهران با نیت خدایی و جهاد تبیین در راستای تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش تلاش کنند.
در ادامه دکتر محمد نبی احمدی، رئیس دانشگاه رازی، با سلام و درود به پیشگاه مقدس شهدای والامقام و قدردانی از حضور همه میهمانان در این نشست، طی سخنانی اظهار داشت: هیئت اندیشهورز طرح مسئله میکند و در قبال آن، تجمع اندیشهها، تعاطی افکار و تضارب آرا صورت میگیرد که برآیند آن منجر به حل مسائل میشود.
وی با تاکید بر اینکه فعالیتهای هیئت اندیشهورز در راستای احصاء نظام مسائل صورت میگیرد، افزود: مسئلهمحور بودن و طرح مسائل با موضوع محوری و صرفاً بیان موضوعات تفاوت دارد و آنچه منجر به خروجی مثبت، کارایی موثر و نتیجه ارزشمند میشود، مسئلهمحور بودن فعالیتهای هیئت اندیشهورز است.
دکتر احمدی با ذکر مثالی برای تبیین مسئلهمحوری و موضوعمحوری فعالیتها افزود: به عنوان مثال در حوزه حجاب که از مسائل مهم و کلیدی امروز جامعه ما محسوب میشود، اگر صرفاً در خصوص اهمیت و ضرورت حجاب بحث شود موضوعمحوری اتفاق افتاده اما اگر به ریشهیابی و بررسی علل بیحجابی پرداخته شود، در این زمینه مسئلهمحوری اتفاق افتاده که منجر به نتایج مفید خواهد شد.
وی با بیان اینکه جهاد تبیین با مسئلهمحوری ارتباط دارد، افزود: این مهم باید در هیئت اندیشهورز به صورت جدی دنبال شود و اگر به دنبال حصول نتیجه موثر هستیم، باید مشکلات را به صورت مسئلهمحور دنبال کنیم.
دکتر احمدی «تعهد» و «تقوا» را برای پیگیری مسائل و حل مشکلات به صورت مسئلهمحوری نیز حائز اهمیت خواند و افزود: باید برای حل مسائل و مشکلات مطالبهگری کنیم و جلسات هیئت اندیشهورز در این راستا با جدیت دنبال شود.
در ادامه حاضرین در نشست، به بیان سؤالات، نقطه نظرات و دغدغههای خود پیرامون موضوع فریضه جهاد تبیین و رسالت هیئت اندیشهورز استان کرمانشاه پرداختند.