نشست مسئولین مراکز بهداشت و مشاوره دانشگاه با معاون سازمان امور دانشجویان وزارت عتف - پرتال اصلی دانشگاه رازی
نشست مسئولین مراکز بهداشت و مشاوره دانشگاههای رازی و صنعتی کرمانشاه با معاون سازمان امور دانشجویان داخل و سرپرست دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت عتف برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، نشست مسئولین مراکز بهداشت و مشاوره دانشگاههای رازی و صنعتی کرمانشاه، ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۳ با حضور دکتر ابراهیم نعیمی معاون سازمان امور دانشجویان داخل و سرپرست دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با حضور مسئولان معاونت دانشجویی دانشگاه در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.
دکتر داوود گوهری معاون دانشجویی دانشگاه رازی در سخنانی ضمن خیرمقدم به معاون سازمان امور دانشجویان وزارت عتف و حاضرین در این نشست، در سخنان ابراز امیدواری کرد که خروجی این جلسه منجر به نتایج مفید، موثر و ارزشمند برای ارتقاء فعالیتهای حوزه سلامت روان در دانشگاهها استان شود.
در این نشست، دکتر ابراهیم نعیمی معاون سازمان امور دانشجویان داخل و سرپرست دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت عتف، در سخنانی اظهار داشت: طی چند دهه گذشته شاهد تغییراتی در بُعد خانوار ایرانی بودیم و جمعیت خانوارها در حال کوچک شدن است.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت مراکز مشاوره، سلامت و سبک زندگی در سطح دانشگاهها، به موضوع غربالگری سلامت دانشجویان برای آسیبشناسی و پیشگیری از بروز مسائل و بحرانها اشاره کرد و افزود: متاسفانه ضعف در کارکردی نهادی قبل از دانشگاه از جمله خانوادهها، مدارس و... میشود که شماری از دانشجویان با اختلال وارد دانشگاه شوند.
دکتر نعیمی تاکید کرد: مسئله این است که دانشگاه نباید نگاه مسئولیتگریزانه داشته باشد، بلکه مسئولیت پذیر باشد و با توجه به شرایط اجتماعی کشور و وضعیت فرزندپروری خانوادهها و همچنین آموزش و پرورش در بُعد سلامت روان دانشجویان به رسالت خود عمل کند.
وی تمرکز بر پیشگیری و اولویت قرار دادن محور پیشگیری بر درمان را سیاست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بحث فعالیت مراکز مشاوره، سلامت و سبک زندگی دانست و افزود: در آیین نامه جدید ۱۵ شرح وظیفه برای مراکز مشاوره تعریف شده که از این تعداد ۱۴ شرح وظیفه بر محور پیشگیری میباشد.
دکتر نعیمی تشکیل جلسات شورای سلامت دانشگاهها را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: از مهمترین محورها و حوزههایی که منجر به ارتقای سلامت روان دانشجویان میشود، حوزه فرهنگی است، در واقع بسیاری از برنامههای سلامت روان میتواند جنبه فرهنگی داشته باشد، بنابراین هم افزایی حوزههای مختلف در دانشگاه در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
وی رویکرد دانشگاه را ارتقاء دانش، آگاهی و نرمافزار فکری و مهارت آموزی دانشجویان دانست و افزود: تاکید ما این است که در جلسات شورای سلامت، معاونین دانشگاه به ویژه معاون اداری مالی برای حمایت و تامین مالی حوزه سلامت و اشراف بیشتر بر مسائل این حوزه حضور داشته باشند.
دکتر نعیمی همچنین تاکید کرد: بر اساس قانون، ۵ درصد از بودجه رفاهی دانشجویی باید به مراکز مشاوره و سبک زندگی اختصاص یابد و ویکرد دانشگاهها از حوزه درمان به سمت پیشگیری تغییر کند.
وی از برگزاری طرح سرآغاز، پاد، سیمای زندگی، جشنواره ملی سلامت و... در راستای فعالیتهای مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاهها خبر داد و افزود: خود مراقبتی، سازگاری، تاب آوری و مهارت آموزی از محورهای مورد تاکید میباشد. یکی دیگر از فعالیتهای موثری که در زمینه پایش سلامت روان دانشجویان انجام میشود، حضور مشاوران در خوابگاههای دانشجویی و دیدار و صحبت چهره به چهره با دانشجویان است.
در این نشست، مدیران و مسئولان مراکز بهداشت و مشاوره دانشگاههای رازی و صنعتی استان کرمانشاه هر یک در سخنانی به بیان نقطه نظرات، دیدگاهها، دغدغهها و پیشنهادهای خود پرداختند.
از مهمترین مسائلی که در این نشست توسط مسئولین مراکز بهداشت و مشاور دانشگاهها مطرح شد؛ بیانگیزگی تحصیلی در میان دانشجویان، نبود مهارت، افسردگی، خودکشی، تمایل به خودکشی و... بود.
ضرورت تزریق امید و خودباوری به دانشجویان، تقویت مهارتهای دهگانه زندگی، توجه به مسئله فقر و همچنین تغذیه به عنوان یکی از آسیبهای اجتماعی، اهمیت مداخله در مسائل و مشکلات خانوادگی دانشجویان، توجه جدی به مسئله فقر و نداشتن مهارت به عنوان منشا شکستهای عاطفی، اعتیاد و خودکشی و ضرورت برگزاری کارگاههای متعدد برای دانشجویان، اهمیت تبلیغات گسترده برای معرفی مراکز مشاوره، سبک زندگی و سلامت روان در سطح دانشگاه و آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان با مراکز مشاوره و همچنین استقلال کانونهای سلامت روان و فعالیتهای موثر با کمک مراکز مشاوره از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت.
شایان ذکر است؛ دکتر ابراهیم نعیمی معاون سازمان امور دانشجویان داخل و سرپرست دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز پنجشنبه ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۳ در بدو ورود به دانشگاه رازی با حضور در یادمان شهدای گمنام دانشگاه به روح بلند شهیدان وطن ادای احترام کرد و سپس با همراهی جمعی از مدیران دانشگاه از مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاه رازی بازدید به عمل آورده و از نزدیک در جریان وضعیت این مراکز و فعالیتهای آن قرار گرفت.