آخرین اخبار

نشست حلقه ارتباطی دانشگاه و صنعت، با حضور رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه ریاست دانشگاه و صاحبان واحد‌های صنعتی و تولیدی و فعالان اقتصادی استان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، نشست حلقه ارتباطی دانشگاه و صنعت، با حضور مهندس شکری رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه، دکتر محمدنبی احمدی ریاست دانشگاه، صاحبان واحد‌های صنعتی و تولیدی و فعالان اقتصادی استان و مسئولان دانشگاه، دوشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳ در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.

در این نشست؛ دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی، در سخنانی ضمن خیرمقدم به مهمانان برای همگان آرزوی موفقیت نمود و اظهار داشت: در شرایط امروز که با مشکلات اقتصادی جدی در کشور مواجه هستیم، حضور فعالان اقتصادی در دانشگاه و تشکیل این جلسه بسیار حائز اهمیت است و از این بابت از حضور همه عزیزان تشکر می‌کنم.

دکتر احمدی در ادامه با اشاره به تصویب و ابلاغ قانون جهش تولید، موادی از این قانون را در حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت بیان کرد و خواستار تبیین و اطلاع‌رسانی هرچه بیشتر ماده ۱۱ و ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان شد.

وی ابراز امیدواری کرد که با تبیین این قانون و استفاده حداکثری از ظرفیت آن در مسیر توسعه صنایع بر پایه دانش و علم قدم‌های مثبتی برای پیشرفت اقتصادی و صنعتی استان برداشته شود.

دکتر احمدی با اشاره به جایگاه برجسته دانشگاه رازی در استان و کشور افزود: دانشگاه رازی، دانشگاه مادر استان است و بر اساس اعلام پایگاه‌های معتبر رتبه‌بندی، در حال حاضر نهمین دانشگاه جامع کشور به شمار می‌آید و از ظرفیت حضور دانشمندان، پژوهشگران و محققان و همچنین زیرساخت‌های خوبی برای همکاری و تعامل هرچه بیشتر با بخش صنعت برخوردار است.

وی در تبیین و تشریح ماده ۱۱ و ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان بیان کرد: در این قانون به صراحت بیان شده است که معادل هزینه انجام شده برای فعالیت‌های تحقیق و توسعه به عنوان مالیات قطعی شده صنایع و شرکت‌ها لحاظ می‌شود و در حقیقت هدف توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت است.

دکتر احمدی با ادامه توضیحات افزود: بر اساس این قانون، اگر واحدهای صنعتی، تولیدی و کارخانجات ما در ازای مالیات قطعی شده خود با دانشگاه قرارداد منعقد کنند تا بر اساس آن دانشگاه در یک پروسه تحقیقاتی و پژوهشی، مشکل و مسئله آن کارخانه یا واحد صنعتی و تولیدی را برطرف کند و اگر این قانون عملیاتی شود شاهد ارتباط بسیار خوبی میان دانشگاه و صنعت خواهیم بود، اعضای هیأت علمی، دانشجویان و محققان ما میدانی و آچار به دست می‌شوند و از سویی مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی و کارخانجات ما نیز توسط استادان، محققان پژوهشگران ما در همین استان برطرف می‌شود و به دنبال آن شاهد توسعه و رشد اقتصادی در استان نیز خواهیم بود.

رئیس دانشگاه رازی جلوگیری از هدر رفت منابع را از مزایای بسیار مهم اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان عنوان کرد و بر تبیین هرچه بیشتر این قانون و آشنایی صاحبان صنایع با مزایای ماده 11 و 13 قانون جهش تولید تأکید کرد.

دکتر احمدی در ادامه خواستار هم‌افزایی، همکاری و ارتباط هرچه بیشتر فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع استان با دانشگاه شد و افزود: پیشنهاد ما این است که کرسی تدریس در دانشگاه در اختیار صاحبان صنایع با شرایط مشخص قرار گیرد تا دانشجویان ما از تجارب، تخصص و دانش این عزیزان بهره‌مند شوند.

وی همچنین خواستار مشارکت هرچه بیشتر خیرین شد و تصریح کرد: صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی استان می‌توانند با انجام کار خیر و اختصاص درصدی از درآمدهای خود بانی کارهای بسیار خوبی در دانشگاه شوند و در حقیقت درصدی از درآمد کارخانه خود را وقف علم و دانش کنند و با این کار خیر منشا اقدامات ماندگار و نام نیک در دانشگاه و استان شوند. در حال حاضر نیز فالیت‌هایی توسط بنیاد حامیان مهر در دانشگاه رازی صورت می‌گیرد.

دکتر احمدی با اشاره به اینکه فرهنگ وقف و فعالیت‌های خیریه در دانشگاه و استان ضعیف است، افزود: ۱۳۰ هزار متر مربع از دانشگاه کاشان توسط خیرین احداث و بنا شده است و این امر نشان از مشارکت بالای خیرین در توسعه دانشگاه کاشان دارد امیدواریم که در استان ما نیز این مهم اتفاق بیفتد.

وی برگزاری برنامه‌های گفتگومحور با فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع و کارخانجات در راستای ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان و فرهنگ سازی در این راستا را بسیار مهم خواند و افزود: می‌توانیم از ظرفیت صدا و سیما در این راستا استفاده کنیم و برنامه‌های گفتگومحور با حضور صاحبان صنایع و دانشگاهیان در زمینه قانون جهش تولید برگزار کنیم.

دکتر احمدی در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی و زیرساختی در کشور افزود: امروز در دنیا جنگ، جنگ انرژی است و یکی از اولویت‌های اصلی و دغدغه‌های اساسی در کشور ما نیز بهبود و اصلاح وضعیت اقتصادی و معیشت مردم است و امیدواریم با هم‌افزایی و همکاری دانشگاه و صنعت شاهد تحولات خوبی در حوزه اقتصاد استان نیز باشیم.

همچنین در این نشست، مهندس شکری رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه در سخنانی با قدردانی از ریاست دانشگاه و دست‌اندرکاران این نشست، اظهار داشت: ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید مزایای بسیار خوبی را در اختیار فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع و کارخانجات استان قرار می‌دهد. بر اساس این قانون، هزینه مالیات قطعی شده در ازای همکاری با دانشگاه و انعقاد قراردادهای تحقیق و پژوهش برای حل یک مسئله و مشکل از همان واحد تولیدی و صنعتی صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه حوزه صنعت در کشور دچار مشکلاتی شده است، افزود: مقام معظم رهبری چندین سال است که در نامگذاری شعار سال محور حمایت از تولید داخل، اشتغال، دانش بنیان و اقتصاد را مطرح می‌کنند اما متاسفانه شاهد هستیم که منویات مقام معظم رهبری به نحو شایسته در حوزه حمایت از تولید داخل و دانش بنیان محقق نشده است.

مهندس شکری ضعف زیرساخت‌ها در کشور را از دیگر مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی دانست و تسهیل و تقویت ارتباط میان عرصه علمی و آکادمیک را با حوزه تولید و صنعت مورد تأکید قرار داد.

در ادامه دکتر مویدی پارک علم و فناوری دانشگاه در سخنانی، توضیحاتی در خصوص قانون جهش تولید ارائه داد و اظهار داشت: در مسیر دانش بنیانی شدن شرکت‌ها، سه شرط شامل: تولید، سطح فناوری و میزان تسلط شرکت‌ها حائز اهمیت است.

وی با بیان توضیحاتی در خصوص بند ب ماده ۱۱ قانون جهش تولید افزود: برخی از شرکت‌های مناطق کم برخوردار از مزایایی همچون معافیت مالیاتی ۱۰ ساله برخوردار هستند اما در خصوص اینکه معافیت‌های مالیاتی شامل چه شرکت‌هایی می‌شود، در این جلسه بحث خواهیم کرد.

دکتر مویدی در ادامه بیان کرد: برای پیگیری موضوع تحقیق و توسعه در شرکت‌های دانش بنیان سه شاخص را باید مورد توجه قرار داد؛ نخست، نظاممند بودن آن شرکت و دوم فناورانه بودن و اینکه چقدر آن موضوع پیچیدگی دارد.

وی در ادامه بیان کرد: یکی دیگر از موضوعات برای بحث تحقیق و توسعه ر خصوص موضوعاتی که شرکت‌های دانش بنیان باید پیگیری کنند، نوآورانه بودن آن است و اینکه چقدر آن شرکت و موضوع برای کشور بحث جدید و نوآورانه‌ای داشته باشد.

در این نشست، دکتر کیانوش چقامیرزا معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ضمن خیرمقدم به حاضرین در سخنانی، اهمیت ارتباط دانشگاه با بخش صنعت را یادآور شد و اظهار داشت: دانشگاه رازی بر اساس پایگاه‌های معتبر رتبه‌بندی، نهمین دانشگاه جامع کشور است که از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بسیاری برخوردار است.

وی ابراز امیدواری کرد که با تعامل و ارتباط هرچه بیشتر دانشگاهیان با حوزه صنعت و تولید شاهد توسعه و شکوفایی استان و تحولات مثبت در بخش صنعت و همچنین دانشگاه باشیم.

در ادامه، صاحبان صنایع، واحدهای تولیدی و صنعتی حاضر در این جلسه، به بیان مشکلات، مسائل و نقطه‌نظرات و انتظارات خود پرداختند.

 

آخرین اخبار