تولید و ثبت اختراع علفکش طبیعی توسط دبیر و استاد مشاور انجمن علمی-دانشجویی کشاورزی و کارآفرینی دانشگاه رازی - پرتال اصلی دانشگاه رازی
تولید و ثبت اختراع علفکش طبیعی توسط دبیر و استاد مشاور انجمن علمی-دانشجویی کشاورزی و کارآفرینی دانشگاه رازی
دبیر و استاد مشاور انجمن علمی-دانشجویی کشاورزی و کارآفرینی دانشگاه رازی موفق به تولید و ثبت اختراع علفکش طبیعی شدند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، بیتا عباسی دانشجوی دکتری اگرواکولوژی و دبیر انجمن علمی کشاورزی و کارآفرینی دانشگاه رازی با همکاری دکتر علیرضا باقری استاد مشاور انجمن علمی، موفق به تولید یک علفکش طبیعی شدند که میتوان از آن به عنوان یک راهحل پایدار در توسعهی کشاورزی مدرن، نام برد. این ایده با توجه به چالشهای زیستمحیطی ناشی از استفاده از سموم شیمیایی شکل گرفت و پس از انجام تحقیقات جامع در آزمایشگاه و گلخانه، به مرحله عملیاتی در مزرعه رسید.
استفاده از سموم شیمیایی در کشاورزی به یکی از مسائل جدید تبدیل شده است که نه تنها بر سلامت محیط زیست محیطی تأثیر میگذارد، بلکه سلامت انسانها را نیز میکند. بر اساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی، برخی از مواد شیمیایی موجود در محصولات کشاورزی میتوانند عامل اصلی انواع سرطانها باشند. با این حال، خانم عباسی و آقای دکتر باقری با استفاده از گیاهان دارویی و ویژگیهای آللوپاتیک آنها، علفکشی طبیعی تولید میکنند که نه تنها بر آن تأثیر میگذارد، بلکه به محیط زیست آسیب نمیزند.
این علفکش طبیعی با استفاده از عصارههای گیاهان تهیه میشود و نتایج آزمایشهای اولیه نشانهای کارایی بالای آن در کنترل علفهای هرز رایج در مزارع است. این نوآوری میتواند به کاهش وابستگی کشاورزان به سموم شیمیایی کمک کند و همچنین زمینهساز ایجاد پروژههای جدید در حوزه کشاورزی پایدار باشد.
با توجه به این تحقیق و تأثیرات بعدی در محیط زیست و سلامت جامعه، امید است که این موضوع علمی بیشتر مورد توجه قرار گیرد و گامهای تجاریسازی آن برداشت شود.
دانشگاه رازی عنوان یک مرکز پیشرو در تحقیقات کشاورزی، همواره حمایت خود را از این نوع ابتکار اعلام کرده و امیدوار است که به توسعه پایدار کشاورزی ادامه دهد.