آخرین اخبار
4323
آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان کرمانشاه؛

دکتر احمدی: باید ارتباط عمیقی بین صنعت و دانشگاه شکل گیرد

سرپرست دانشگاه رازی گفت: باید با نهایت وفاق و همدلی برای پیشرفت دانشگاه‌ها قدم برداریم و ارتباط عمیقی بین صنعت و دانشگاه شکل گیرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان کرمانشاه، 18 آذر ماه 1400، با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری و سرپرست دانشگاه‌ رازی در سالن اجتماعات فرهنگ و ادب دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

در این مراسم، دکتر محمدنبی احمدی، سرپرست دانشگاه رازی، ضمن خیرمقدم به میهمانان، با تبریک هفته پژوهش و فناوری و آرزوی توفیق برای همگان، در سخنانی اظهار داشت: هفته پژوهش و فناوری فرصتی مغتنم برای بهره‌مندی از تلاشگران این عرصه است.

دکتر احمدی با تأکید بر اینکه پژوهش‌های دانشگاهی باید تبدیل به کالا و خدمات شود، افزود: نتایج این پژوهش‌ها باید منجر به رفع مشکل شود، باید از خود بپرسیم که تاکنون  چقدر توانستیم با پژوهش از جریان تولید در کشور حمایت کنیم و پژوهش‌های ما چقدر منتج به تولید شده است؟

سرپرست دانشگاه «پژوهش و فناوری، پشتیبانی از تولید» را شعار هفته پژوهش و فناوری امسال عنوان کرد و با تأکید بر ضرورت حمایت از دانشگاه‌های استان افزود: سال گذشته استانداری کردستان ۴۰ میلیارد تومان اعتبار به دانشگاه خود تخصیص داد اما استانداری کرمانشاه یک ریال به دانشگاه رازی کمک نکرده که این مسئله نیاز به بازنگری دارد.

وی یادآور شد: البته باید بیان کرد که استانداری کرمانشاه از سال ۹۶ تاکنون اقدامات بزرگی انجام داده است؛ از جمله احداث ۱۳۱ هزار واحد مسکونی که یک رکورد در کشور  به شمار می‌آید، همچنین ثبت جهانی منطقه اورامانات، اجرای طرح بزرگ گرمسیری و آبی کردن ۱۸ هزار هکتار دیم که یک دستاورد بزرگی است، تصویب اجرای پژوه‌های بزرگ نفتی و پتروشیمی، اما به دانشگاه و کارهای پژوهشی زیاد توجه نشده است.

سرپرست دانشگاه تأکید کرد: دانشگاه رازی در سال گذشته رتبه 10 تا 11 دانشگاه‌های جامع کشور در تولید مقالات ISC را داشت اما امسال از این جایگاه قدری تنزل یافته که علت اصلی آن به خاطر عدم حمایت‌های مالی از جریان پژوهش در استان است و لذا در خواست حمایت مالی و تجهیزاتی از استانداری داریم.

دکتر احمدی یادآور شد: اگر جامعه علمی استان کرمانشاه از حمایت‌های مالی بهره‌مند نشود، مرجعیت علمی که در سنوات گذشته داشته زیر سؤال می‌رود و نمی‌تواند به آن جایگاه سابق دست پیدا کند و لذا باید با نهایت وفاق، همدلی و همکاری برای پیشرفت دانشگاه‌های استان قدم برداریم و ارتباط عمیقی بین صنعت و دانشگاه شکل گیرد تا جایگاه سابق گذشته خود را بازیابیم و شعار سال را تحقق بخشیم.

وی ارتباط ضعیف بین دانشگاه و بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی را از دیگر مشکلات در استان دانست و گفت: یکی از راهکارهای تقویت این مسئله، تجهیز دانشکده‌های دانشگاه رازی به امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی است تا بتوانیم مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی را حل کنیم و سپس انتظار داشته باشیم صنعت برای حل مسائل خود به دانشگاه مراجعه کند.

دکتر احمدی یادآور شد: علیرغم توان علمی بسیار خوبی که داریم اما با مشکلاتی در زمینه حمایت مالی از پژوهش و امکانات مواجه هستیم؛ دانشکده نفت و پتروشیمی دانشگاه رازی با کمبود امکانات و تجهیزات مواجه است و با این کمبودها نمی‌تواند دانش‌آموخته ماهر و مسلّط به کار فنی برای واحدهای صنعتی استان پرورش دهد.

وی رویکرد نوین دانشگاه‌های مطرح ایران و جهان در تربیت دانشجویان را یادآور شد و افزود: تقویت مهارت‌آموزی و کارآفرینی در میان دانشجویان و دانش‌آموختگان برای ایجاد اشتغال و حرکت در مسیر تولید و توسعه، بسیار حائز اهمیت است و دانشگاه‌های استان نیز باید در این مسیر گام بردارند.

دکتر احمدی با اشاره به قرار گرفتن نام برخی از اساتید دانشگاه رازی در جمع دانشمندان یک درصد برتر جهان اسلام تأکید کرد: دانشگاه از نظر برخورداری از دانشمندان و اساتید متخصص و مبرز در جایگاه خوبی قرار دارد و هیچ کمبودی از این نظر ندارد و امیدواریم این همایش سکوی پرتاب برای ایجاد ارتباط قوی بین مسؤولان، دانشگاه و صنعت شود.

در ادامه، دکتر افشین کریمی، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمانشاه در سخنانی اظهار داشت: در حال حاضر، مقوله پژوهش در جایگاه واقعی خود قرار ندارد، کل اعتبارات پژوهشی استان کرمانشاه حدود یک میلیارد تومان است که در حد خرید یک آپارتمان ۵۰ متری هم نیست و این میزان کمِ اعتبارات پژوهشی، انگیزه‌ای برای پژوهش در استان ایجاد نمی‌کند و شرایط را برای محققین و پژوهشگران رشته‌های آزمایشگاهی و تحقیقات میدانی دشوار می‌کند.

دکتر کریمی یادآور شد:  البته با وجود اینکه اعتبارات دانشگاه‌ها ملّی است، اما در سطح استان می‌توان در قالب‌های مختلف کمک‌هایی را برای تقویت حوزه پژوهش اختصاص داد، در این راستا، دانشگاه نیز باید به جایی برسد که برنامه‌ریزان استان را متقاعد کند که برای توسعه استان، این هزینه‌کردها ضرورت دارد و لذا دانشگاه باید برای این اقناع سازی پیشگام شود.

وی بیان کرد: در سطح ملی نیز اعتبارات پژوهشی در اختیار وزارتخانه‌ها قرار می‌گیرد که برای آنها تصمیم‌گیری می‌کنند. برای مثال وزارت نیرو اعتبارات کلانی در این رابطه دارند، درحالی که ما در استان سهم ناچیزی از این اعتبارات داریم. دانشگاه باید به گونه‌ای عمل کند که ظرفیت جذب این اعتبارات را داشته باشد.

دکتر کریمی اظهار داشت: علیرغم محدویت منابع اما اقدامات خوبی در حوزه پژوهش در استان صورت گرفته و با این وجود تا زمانی که صنایع استان طعم باز شدن گره مشکلات خود را از طریق پژوهش نچشند، توجه به پژوهش چندان مورد توجه آنها قرار نخواهد گرفت.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمانشاه افزود: در سطح استان مؤسسات اقتصادی زیادی داریم که مشکلاتی دارند که راه‌حل مفیدی برای آن ندارند و دانشگاه‌ها باید به آنها نزدیک شوند و برای رفع مشکلاتشان کمک کنند.

وی یادآور شد: در استان به اندازه کافی زیرساخت‌های جاده‌ای، ریلی و هوایی، منابع آبی، جاذبه‌های گردشگری و آثار تاریخی، مرزهای بین‌المللی و... داریم که ظرفیت توسعه استان را دارند اما متأسفانه تاکنون این اتفاق نیفتاده است. لذا پژوهش‌ها باید کاربردی و در جهت کمک به حل مسائل استان باشد.

دکتر کریمی بیان کرد: باید فارغ از هر سلیقه‌ای و جایگاهی، یک نظام دانایی در استان شکل دهیم و همه ارکان دست در دست هم داده و با قرار دادن دانشگاه به عنوان محور نقادی به سمت توسعه حرکت کنیم.

افتتاح نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان کرمانشاه

همچنین در این مراسم، دکتر سیامک آزادی، رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه با اشاره به افتتاح نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان اظهار داشت: برای دومین سال متوالی به دلیل شیوع بیماری کرونا، این نمایشگاه به شکل مجازی برگزار می‌شود.

وی افزود: فراخوان برگزاری این نمایشگاه از ۱۳ آذرماه 1400 اعلام شد و در نهایت ۴۷ دستگاه اجرایی، مراکز آموزشی و دانشگاهی برای شرکت در آن اعلام آمادگی کردند. در این نمایشگاه ۳۵۸ محصول و ۳۲۱ دستاورد پژوهشی و فناوری بارگذاری شده که علاقه‌مندان می‌توانند از آن بازدید داشته باشند.

دکتر آزادی یادآور شد: نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان کرمانشاه از 18 آذر به مدت یک هفته برپاست و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از آن به آدرس www.p.kti.ir مراجعه نمایند.

وی افزود: در نمایشگاه مجازی امسال تلاش کرده‌ایم تا قابلیت‌های بیشتری به آن اضافه کنیم، فیلم، صوت، تصویر و اطلاعات کاملی از دستاوردهای پژوهشی و فناوری یکسال گذشته استان نیز در آن بارگذاری شده و این قابلیت فراهم شده که بازدید کنندگان و شرکت کنندگان بتوانند برای همکاری و تعامل باهم ارتباط برقرار کنند.

در این مراسم از 70 پژوهشگر و فناور برگزیده در استان کرمانشاه تقدیر به عمل آمد.

 

برچسب ها:

دانشگاه رازی
محمدنبی احمدی
مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان کرمانشاه

آخرین اخبار