آخرین اخبار

نشست مشترک دانشگاه رازی و اداره کل استاندارد استان کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، نشست مشترک دانشگاه رازی و اداره کل استاندارد استان کرمانشاه، دوم شهریور ماه 1401 در راستای توسعه همکاری‌های مشترک در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.

در این جلسه، دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به میهمانان در سخنانی اظهار داشت: دانشگاه رازی با برخورداری از آزمایشگاه‌های مجهز، اساتید و پژوهشگران برجسته می‌تواند بازوی اجرایی برای اداره کل استاندارد در راستای توسعه همکاری‌های مشترک و نقش‌آفرینی در عرصه ارتباط با صنعت باشد.

وی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه رازی را ظرفیتی بسیار مهم برای ارائه خدمات به دستگاه‌های اجرایی استان به ویژه اداره کل استاندارد استان دانست و بیان کرد: آزمایشگاه مرکزی می‌تواند همکار معتمد اداره کل استاندارد استان باشد و امیدواریم با توسعه همکاری‌های مشترک، تحولی اساسی در این زمینه صورت بگیرد.

دکتر احمدی به خلاقیت، نوآوری و دسترسی سریع به تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه رازی به عنوان ظرفیت‌های قابل توجه همکاری در عرصه ارتباط با صنعت اشاره و بیان کرد: خوشبختانه دانشگاه رازی امروز از یکسری مسائل عبور کرده است و در مسیر تحول قرار گرفته و امروز معوقات بسیاری پرداخت شده و هیچ بدهی ندارد.

وی به افزایش پایه تشویقی از 5 پایه به 65 پایه در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد و گفت: دانشگاه رازی ضمن پایبندی به قوانین و مقررات، فرصت‌های همکاری بسیاری با دستگاه‌های اجرایی به ویژه اداره کل استاندارد استان دارد و امیدواریم از این ظرفیت‌ها استفاده شود.

 دکتر احمدی استفاده از ظرفیت پایان‌نامه‌های دانشجویی برای کمک به حل مسائل استان و انجام پژوهش‌های تقاضامحور، انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری، تشکیل گروه کاری مشترک و ایجاد آزمایشگاه معتمد در دانشگاه را از محورهای پیشنهادی برای همکاری برشمرد.

در ادامه دکتر حسین‌پور مدیر کل استاندارد استان کرمانشاه در سخنانی اظهار داشت: رئیس جمهور محترم حساسیت ویژه‌ای به بحث استانداردسازی خدمات دارند و اداره کل استاندارد استان نیز براساس وظایف سازمانی در این زمینه به خوبی ورود کرده و برای افزایش ضریب نفوذ استاندارد در این حوزه، نیازمند مشارکت دانشگاه رازی به عنوان یک نهاد اثرگذار علمی و تحقیقاتی در استان هستیم.

مدیر کل استاندارد استان کرمانشاه افزود: تحقق اهداف استانداردسازی نیازمند ظرفیت‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی است و در این راستا دانشگاه رازی دارای پتانسیل‌های بسیار ارزشمندی برای همکاری متقابل است.

وی از آمادگی اداره کل استاندارد استان کرمانشاه برای توسعه همکاری‌ با دانشگاه رازی در زمینه‌های مختلف خبر داد و گفت: در راستای تحقق اهداف و توسعه همکاری‌های علمی و آموزشی؛ استفاده بهینه از منابع، توجه به ظرفیت‌های بومی و امکانات منطقه‌ای، گسترش همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی با هدف اشتغالزایی و ترویج فرهنگ استاندارد، حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی و پژوهش‌های تقاضا محور دارای قابلیت استانداردسازی، برگزاری دوره‌های آموزشی با محوریت فرآیند تدوین استاندارد از محورهای همکاری است.

دکتر حسین‌پور صدور پروانه کارشناسی استاندارد (17025) برای اساتید دانشگاه، همکاری و معرفی نیروهای متخصص به دانشگاه در زمینه استاندارد، تسهیل در استاندارسازی محصولات دانش‌بنیان و کمک به تجاری‌سازی فناوری و تولید محصولات دانش‌بنیان، همکاری با مراکز آزمایشگاهی دانشکده‌های علوم، مهندسی، نفت و پتروشیمی، شیمی و کشاورزی دانشگاه رازی در زمینه راه اندازی آزمایشگاه همکار استاندارد را از دیگر زمینه‌های همکاری دانست.

وی استفاده از ظرفیت دانشکده کشاورزی برای استانداردسازی محصولات کشاورزی و گروه آموزشی معارف دانشگاه در زمینه دریافت نشان حلال، ترویج فرهنگ استاندارد توسط اساتید و دانشجویان را از دیگر زمینه‌های همکاری پیشنهادی مطرح کرد و گفت: سازمان استاندارد  نگاه مسئله‌محور و کاربردی به استانداردسازی در حوزه‌های کشاورزی، مهندسی و خدمات دارد و با توجه به  ظرفیت‌های مناسب دانشگاه رازی  خواستار همکاری مؤثر دانشگاه در این زمینه هستیم.

اهمیت تدوین استاندارهای ملی به ویژه در حوزه خدمات و IT و مشارکت در تدوین استاندارهای بین‌المللی از طریق کمیته‌های فنی متناظر،  ارائه واحد درسی با عنوان "استانداردسازی" در برنامه درسی دانشجویان، تألیف و ترجمه کتب درسی با موضوع استاندارد، توسعه فعالیت‌های پژوهشکده منطقه‌ای استاندارد، راه‌اندازی رشته‌هاي نوين استانداردسازي در دانشگاه، استفاده از استانداردهای ملی و بین‌المللی در منابع آموزشی دانشجویان، ایجاد آزمایشگاه تخصصی ویژه صنعت مواد غذایی، ایجاد آزمایشگاه 17025 به صورت آزمون محور از دیگر موضوعات مورد تأکید در این نشست بود.

استفاده از ظرفیت علوم انسانی به ویژه گروه معارف در زمینه بنیان‌های فقهی استاندارد و انجام پژوهش‌هایی در این زمینه، راه‌اندازی دفتر استاندارد در دانشگاه رازی، استفاده از دانش و تخصص اساتید دانشگاه در تدوین استاندارد، استانداردسازی محصولات کشاورزی، ارائه موضوعات نیازمند پژوهش و تحقیقات کاربردی از سوی اداره کل استاندارد به دانشگاه رازی در قالب پایان‌نامه‌های تقاضامحور از موضوعات مهمی بود که مورد بحث قرار گرفت.

آخرین اخبار