برگزاری جلسه هم اندیشی راهکارهای توسعه کشاورزی هوشمند در دانشکده علوم و فناوری های راهبردی - دانشکده علوم و فناوریهای راهبردی
برگزاری جلسه هم اندیشی راهکارهای توسعه کشاورزی هوشمند در دانشکده علوم و فناوری های راهبردی
روز چهارشنبه 23 آبان 1403، : اولین جلسه پروژه اجرای کشاورزی هوشمند در سال 1403، در محل سالن جلسات دانشکده علوم و فناوری های راهبردی دانشگاه رازی با حضور کارشناس بودجه تولیدی، ناظر علمی، مدیریت بودجه سازمان جهاد کشاورزی، مدیر پروژه مذکور و همچنین مدیران و اساتید دانشکده برگزار گردید. در ابتدای جلسه، ریاست دانشکده، آقای دکتر امیر رجب زاده، ضمن خیرمقدم به میهمانان و بیان فعالیت های انجام شده در زمینه کشاورزی هوشمند در دانشکده علوم و فناوری های راهبردی دانشگاه رازی پرداختند. ایشان توضیحاتی را در مورد راه اندازی رشته مهندسی فناوری اطلاعات با گرایش هوشمند سازی در کشاورزی در این دانشکده ارائه دادند. ایشان همچنین به برخی از چالش های بخش کشاورزی ایران همچون افزایش مصرف آب در بخش کشاورزی، افزایش سن فعالیت در میان کشاورزان کاهش امنیت غذایی در کشور و نیز افزایش پدیده شهرنشینی و مهاجرت روستاییان به شهرها اشاره کردند.
در ادامه، آقای مهندس پژمان، کارشناس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان توضیحاتی را در مورد سیاست های نحوه تخصیص بودجه در استان به طرح ها و پروژه های استانی ارائه دادند. ایشان نیازمندی های پروژه های هوشمندسازی در بخش کشاورزی در استان را در حوزه هایی همچون: توسعه پایش ماهواره ای و کنتورهای هوشمند در بخش کشاورزی، ایجاد زنجیره ارزش در برخی از محصولات کشاورزی در استان مبتنی بر اینترنت اشیاء و هوشمندسازی در کشاورزی، ایجاد ارتباط میان آموزش و ترویج کشاورزی با استفاده از بستر های فناورانه، و نیز استفاده از صندوق حمایت از توسعه کشاورزی با هدف تأمین مالی پروژه های هوشمندسازی در کشاورزی اعلام کردند.
دکتر فرهاد مردوخی، از اعضای هیأت علمی دانشگاه، ضمن بیان دیدگاههای خود در مورد هوشمندسازی در کشاورزی و بیان برخی از تجارب علمی-اجرایی خود در این حوزه، ضمن بیان این مطلب که دانشگاه رازی با انجام موفقیت آمیز برخی از پروژه های ملی، از جمله بزرگترین پروژه فناوری اطلاعات و بزرگترین پروژه مدیریت زمین در کشور، بر قابلیت دانشگاه رازی در کمک به استان جهت پیشرو بودن در حوزه فناوری های راهبردی در کشور، تأکید کردند.
در این جلسه همچنین، شرکت های دانش بنیان به معرفی دستاوردها و پروژه های انجام شده خود در حوزه هوشمندسازی در کشاورزی در استان کرمانشاه پرداختند. در انتهای جلسه نیز بازدیدی از این شرکت ها به عمل آمد.