نشست علمی به مناسبت چهلمین سالگرد شهادت استاد مرتضی مطهری - دانشکده ادبیات
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، در چهلمین سالگرد شهادت استاد مرتضی مطهری، نشست علمی با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی و بنیاد شهید مطهری، روز دوشنبه نهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ در سالن اجتماعات دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، در چهلمین سالگرد شهادت استاد مرتضی مطهری، نشست علمی با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی و بنیاد شهید مطهری، روز دوشنبه نهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ در سالن اجتماعات دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.
دکتر عباس حاج زینالعابدینی عضو هیأت علمی گروه الهیات دانشگاه رازی در این نشست در خصوص "روش پردازی استاد مطهری در تفهیم موضوعات فلسفی" به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی بیان کرد: امروز یکی از خلأهای اصلی جامعه ما و یکی از علل اصلی مشکلات فعلی، نبود مغزهای متفکری همچون شهید مطهری است، یکی از مشکلات حوزه فلسفه و تعلیم و تعلّم مربوط به شیوه ارائه مباحث فلسفی است، شهید مطهری از ویژگیهایی در تفهیم موضوعات فلسفی برخوردار بود که بسیاری از نویسندگان و اساتید دیگر از آن برخوردار نیستند لذا هنگامی که شنونده یا خواننده در یک موضوع فلسفی دچار ابهام میشود با مراجعه به آثار شهید مطهری، در اکثر موارد از فهم آن کامیاب میشود.
دکتر حاج زینالعابدینی اظهار داشت: شهید مطهری معتقد بود که برخلاف سایر علوم، در فلسفه، اهمیت مقام تصور موضوع از مقام تصدیق قضیه فلسفی به مراتب بیشتر است.
وی استفاده از سیر تاریخی قضیه فلسفی، رعایت نظم منطقی مباحث فلسفی،
استفاده از مباحث تطبیقی در فلسفه به منظور ارائه تصور درست از یک قضیه فلسفی، استفاده از ابداع در تقریر بیان مسأله فلسفی، طرح هدفمند مباحث فلسفی و سادگی و سلالت بیان همراه با اتقان فلسفی را از شیوههای ارائه مباحث فلسفی از سوی شهید مطهری، برشمرد.
در ادامه، " ویژگیهای تفکر انتقادی استاد مطهری" موضوع سخنرانی دکتر اسدالله آژیر عضو هیأت علمی گروه الهیات دانشگاه رازی بود. وی ضرورت پرداختن به آثار استاد شهید مطهری را مورد تأکید قرار داد و افزود: قدسیسازی شخصیتها ظلم به اندیشهها و انسانها و ظلم به همان شخص است. شرایط نقد منصفانه شهید مطهری کمکی به ایشان و فضای جامعه و فضای اندیشه دینی است.
دکتر آژیر با بیان اینکه تفکر نقادانه در مقابل تفکر منفعلانه قرار دارد، گفت: بحث آزادی اندیشه و آزادی فکر و عقیده مورد اهتمام استاد شهید مطهری بود ایشان از اینکه دیگران آزاد باشند و حرف بزنند ترسی نداشت و دیگران را از فکر و بیان محروم نمیکرد. شهید مطهری معتقد بود که اسلام آزادی را میپذیرد اما در تفکیک بین آزادی فکر و عقیده معتقد بود هر عقیدهای محترم نیست که آزاد باشد.
در پایان این نشست، برنامه پرسش و پاسخ، در خصوص مباحث مطرح شده از سوی سخنرانان، برگزار شد.
شناسه : 2053824