دانشگاه رازی میزبان همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» - معاونت پژوهشی و فناوری
همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» اواخر تیرماه سالجاری به میزبانی دانشگاه رازی برگزار میشود
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، جلسه هماهنگی همایش «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار»، 15 فروردین 1401 در حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.
در این جلسه، دکتر تورج زینیوند مدیر حوزه ریاست دانشگاه و دبیر کمیته اطلاعرسانی و روابط عمومی همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» با تبریک سال نو و آرزوی قبولی طاعات و عبادات برای همگان در سخنانی اظهار داشت: پیرو ثبت جهانی هورامان از منظر فرهنگی و زمینهسازی جهت دستیابی به توسعه پایدار این منطقه، برای نخستین بار برگزاری همایش بینالمللی با عنوان «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» در دستور کار دانشگاه رازی قرار گرفته است.
وی با تأکید بر همافزایی دستگاههای اجرایی مربوطه در راستای برگزاری هرچه باشکوهتر همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» ابراز امیدواری کرد: این همایش توجه پژوهشگران و صاحب نظران دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و سایر مجامع علمی در سراسر جهان را به منطقه فاخر ملی و جهانی «هورامان» معطوف نماید.
دکتر زینیوند بر استفاده از تمام ظرفیتهای رسانهای و فضای مجازی برای اطلاعرسانی گسترده همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» تأکید کرد.
در ادامه دکتر نادر نادری دبیر علمی همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» به معرفی اعضای این کمیته و تشریح برنامهها و فعالیتهای صورت گرفته پرداخت.
وی 25 و 26 تیر ماه سال 1401 را زمان برگزاری همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» اعلام کرد و گفت: محورهای این همایش شامل «باستانشناسی، تاریخ، صنایعدستی و میراث فرهنگی»، «ادبیات، زبان و گویشهای محلی»، «جغرافیا، محیط زیست و گردشگری»، «جامعهشناسی، آئین و هنر»، «اقتصاد، کارآفرینی، اشتغال و توسعه پایدار» و «معماری، شهرسازی و مرمت» میباشد.
دکتر نادری با اشاره به راهاندازی وبسایت همایش، 31 خرداد 1401 را آخرین مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه همایش اعلام کرد و گفت: این همایش با همکاری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صورت میگیرد.
در ادامه دکتر شیرین زردشتیان دبیر اجرایی همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» اظهار داشت: از اولویتهای این همایش توجه به ابعاد مختلف فرهنگی هورامان از قبیل مواریث فرهنگی ملموس و ناملموس است تا ضمن تلاش برای تقویت ابعاد آن، زمینه شناسایی بیش از پیش ابعاد مختلف فرهنگ غنی هورامان از دیدگاه پژوهشگران حوزههای مختلف فراهم و دستیابی به توسعه پایدار منطقه تسهیل گردد.
وی ارائه و انتشار آخرین مستندات و یافته های علمی با رویکرد منظر جهانی هورامان، تحکیم وحدت ملی و تعمیق همبستگی فرهنگی و اجتماعی، تعمیق نگاه دانش بنیان و جامعه محور در مطالعه مواریث فرهنگی در سطوح ملی و محلی، تدوین گزارش کار در حوزه پژوهش برای ارائه به یونسکو، شناخت جوامع محلی برای همراهی در توسعه منطقه و ایجاد امنیت پایدار و تشکیل شبکه پژوهشگران هورامان شناس و برنامه ریزی برای برگزاری نشست های مستمر را از جمله اهداف این همایش برشمرد.
در ادامه دکتر روح اله بهرامی در سخنانی شناخت ظرفیتهای موجود در منظر جهانی هورامان و تدوین بستههای توسعهای و سرمایه گذاری، بررسی جوانب فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ثبت جهانی هورامان، تهیه دستور کار عملیاتی برای نهادهای متولی در حوزه آینده هورامان، فراهم ساختن زمینه ای جهت بروز، رشد مستمر و استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود در میان اساتید، دانشجویان و فرهیختگان دانشگاهی، تشویق پژوهشگران و متخصصان و ایجاد فضای مناسب جهت ارائه نتایج پژوهش های آنان و چاپ و نشر دستاوردهای همایش را از دیگر اهداف عنوان کرد.
دکتر بهرامی بیان کرد: همایش قطعا منجر به دستاوردهای مثبت بسیاری خواهد شد و تدوین کتاب جغرافیای تاریخی هورامان به عنوان مجموعه اسناد پیرامون منطقه هورامان و همچنین کتابی با موضوع هورامان از اقدامات خواهد بود.
در این جلسه وظایف و فعالیتهای محوله کمیتههای مختلف همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار»؛ از جمله کمیته حراست، فرهنگی، روابط عمومی، اداری- مالی و پشتیبانی، انتشارات، دانشجویی، نمایشگاه و... تشریح گردید. همچنین اعضای شورای سیاستگذاری همایش معرفی شدند.
برگزاری جلسات هماهنگی و هماندیشی با استانداری، فرمانداری، شهرداری و... هماهنگی جهت راهاندازی نمایشگاه همایش در محل دائمی نمایشگاههای کرمانشاه، در اختیار قرار دادن امکانات برای برگزاری سلسله نشستهای تخصصی و شیوههای تأمین مالی و جذب حامی همایش از موضوعات دیگری بود که در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت.