آشنایی با دانشگاه




دانشگاه رازی منتسب به محمد بن زکریای رازی بزرگ‌ترین طبیب بالینی اسلام و قرون وسطی، فیزیکدان، عالم کیمیا (شیمی) و فیلسوف صاحب استقلال فکر است.
   این دانشگاه در بهمن ماه سال ۱۳۵۱ در شهر کرمانشاه که یکی از مناطق خوش آب و هوای غرب کشور است، با عنوان دانشکده علوم توسط شادروان دکتر عبدالعلی گویا شروع به فعالیت کرد و در شروع سال تحصیلی ۱۳۵۲-۱۳۵۱ با پذیرش ۲۰۰ دانشجو در چهار رشته فیزیک، شیمی، زیست شناسی و ریاضی موجودیت خود را آغاز نمود. این مرکز در سال ۱۳۵۳ به دانشگاه رازی تغییر نام یافت. در ادامه با تاسیس دانشکده پزشکی کرمانشاه، تربیت دبیر سنندج و دانشکده دامپروری ایلام، دانشگاه رازی توسعه یافت و پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و در پی برنامه توسعه و گسترش آموزش عالی در کشور، ایجاد دانشگاه‌های تخصصی و مطابق مصوبات ریاست محترم جمهوری دانشکده‌های مذکور از دانشگاه رازی منتزع و تحت عنوان دانشگاه‌های مستقل علوم پزشکی کرمانشاه، دانشگاه کردستان و دانشگاه ایلام به فعالیت خود ادامه دادند.
   در سال ۱۳۶۱ با صدور مجوز دانشکده کشاورزی بعنوان آموزشکده کشاورزی کار خود را آغاز نمود. با گسترش آموزش عالی در کشور به ترتیب دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشکده دامپزشکی، دانشکده شیمی و دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی به مجموعه دانشگاه رازی افزوده شد. ضرورت گسترش آموزش و پژوهش سبب شد که سه واحد اقماری شامل دانشکده فنی مهندسی اسلام آباد غرب، دانشکده مدیریت و حسابداری جوانرود و دانشکده کشاورزی سنقر یکی پس از دیگری به مجموعه واحدهای دانشگاه اضافه شوند. همچنین در دانشگاه نه پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی، دو قطب علمی و پردیس خودگردان نیز وجود دارد.در حال حاضر کار آموزش و تدریس دانشجویان را ۴۵۷ عضو هیأت علمی بر عهده دارند که از این تعداد ۳۳ نفر استاد تمام، ۱۳۲ نفر دانشیار، ۲۷۸ نفر استادیار و ۱۴ نفر مربی هستند. تعداد رشته‌های موجود در دانشگاه رازی بیش از ۲۶۴ رشته در مقاطع مختلف تحصیلی است که ۵۹ رشته در دوره کارشناسی، ۱۴۱ رشته در دوره کارشناسی ارشد، ۱ رشته در دوره دکتری عمومی و ۶۳ رشته در دوره دکتری تخصصی می‌باشد.
   امید است با همیاری مردم شریف منطقه، اساتید محترم، کارکنان شریف، دانشجویان عزیز و دلسوزان نظام مقدس جمهوری اسلامی، فعالیت‌هایی درخور شأن این خطه و جامعه اسلامی انجام شود و در آینده شاهد رشد و شکوفایی هرچه بیشتر دانشگاه رازی در عرصه‌های ملی و بین‌المللی باشیم.

 

Responsive Image
Responsive Image

اهداف دانشگاه:

  1. تولید علم و دانش؛
  2. ترویج فرهنگ و معارف اسلامی؛
  3. آموزش و تربیت نیروهای متخصص در فرآیند پژوهش و فناوری؛
  4. انجام فعالیت‌های آموزشی با توجه به نیازهای اجتماعی و بازارکار؛
  5. برقراری روابط علمی و آموزشی با سایر دانشگاه‌ها و مؤسسات علمی.

افتخارات دانشگاه:
دانشگاه رازی تمام تلاش خود را در جهت توسعه شاخص‌های کمی و کیفی بکار برده و افتخارات ارزنده‌ای کسب نموده است. اهم این افتخارات عبارت‌اند از:

  1. افزایش مشارکت دانشگاهیان در راستای تحقق رسالت اجتماعی دانشگاه؛
  2. نقش آفرینی در تحقق جامعه دانش‌بنیان؛
  3. توسعه فضای فیزیکی و کالبدی دانشگاه؛
  4. ارتقای زیرساخت‌های مدیریتی و افزایش بهره‌وری؛
  5. ارتقای زیرساخت‌های فناوری دانشگاه و سامانه سپاری‌های فرآیندهای کاری در راستای تحقق دولت الکترونیک؛
  6. سرآمدی پژوهش در منطقه و ارتقای امکانات پژوهشی.