1958

آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان کرمانشاه برگزار شد

در مراسمی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، از 87 نفر پژوهشگر و فناور برتر استان کرمانشاه تجلیل به عمل آمد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، در ایستگاه پایانی هفته پژوهش و فناوری، آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان کرمانشاه، در مورخ 17 آذر ماه 1401 با حضور جمعی از دانشگاهیان و مسئولان استانی، در سالن اجتماعات دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به میهمانان و با تسلیت ایام فاطمیه(س) در سخنانی با اشاره به برگزاری برنامه‌های مختلف در هفته پژوهش و فناوری، اظهار داشت: دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین و متولی برگزاری برنامه‌های هفته پژوهش در استان، از 12 لغایت 17 آذرماه میزبان این برنامه‌ها بوده است.

وی تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان کرمانشاه در حوزه‌های مختلف را از برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری عنوان کرد و افزود:  در مراسم امروز، 6 نفر برگزیده استان در حوزه‌های تخصصی، ۳۵ نفر برگزیده دانشگاهی، ۱۲ نفر برگزیده مراکز تحقیقاتی و ۱۸ نفر نیز به عنوان فناور برتر معرفی و تجلیل می‌شوند.

دکتر احمدی با ادامه توضیحات بیان کرد: در حوزه دستگاه‌های اجرایی، کمیته علمی ستاد هفته پژوهش و فناوری پس از بررسی 43 پرونده ارسالی از پژوهشگران منتخب از ۲۷ دستگاه اجرایی، ۱۹ نفر را به عنوان پژوهشگران برگزیده این دستگاه‌ها انتخاب نموده است. همچنین از پروفسور شمسی‌پور به عنوان سرآمد علمی کشور در سال ۱۴۰۱ تقدیر به عمل خواهد آمد.

وی با اشاره به برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری در دانشگاه رازی و نیز به صورت استانی افزود: نمایشگاه استانی توسط پارک علم و فناوری استان در اوایل دی ماه برگزار خواهد شد و نمایشگاه دانشگاه رازی از ۱۴ آذرماه تا به امروز فعالیت داشته است.

دکتر احمدی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه دانشگاه رازی در شاخص‌های مختلف اشاره و بیان کرد: بر اساس آخرین ارزیابی نظام رتبه‌بندی ملی ISC، دانشگاه رازی با 11 پله صعود، جایگاه دوازدهم را در بین دانشگاه‌های جامع کشور کسب کرده است.

رئیس دانشگاه رازی به افزایش تعداد اعضای هیأت علمی این دانشگاه در شاخص‌های ملی و بین‌المللی اشاره کرد و گفت: هفت نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه در زمره پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر و ۱۷ نفر به عنوان پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر جهان انتخاب شده‌اند که مایه بسی افتخار و مباهات است.

دکتر احمدی از رشد قابل توجه تولیدات علمی دانشگاه رازی در بازه زمانی پنج ساله خبر داد و گفت: از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ مجموعاً ۳۳۲۵ تولید علمی داشته‌ایم که این وضعیت در بین دانشگاه‌های غرب کشور رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه تعداد استنادات به تولیدات علمی دانشگاه رازی در بین دانشگاه‌های غرب کشور بالاترین آمار را دارد، گفت: با در نظر گرفتن این موارد، دانشگاه رازی همچنان مرجعیت علمی خود را در غرب کشور حفظ کرده است.

دکتر احمدی در خصوص شاخص همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه رازی اعلام کرد: از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ در این بخش تنزل داشته‌ایم و در سال ۲۰۱۸ تا اواسط ۲۰۱۹ مسیری مستقیم و متوسط را طی کردیم، اما از اواسط ۲۰۱۹ سیر صعودی را شاهد بوده‌ایم.

وی از 3 برابر شدن تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور دانشگاه رازی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل آن خبر داد و گفت: در بحث طرح‌های پژوهشی تقاضامحور نیز در سال ۱۳۹۸ تعداد ۷۶ طرح، در سال ۱۳۹۹ تعداد ۶۹ طرح و در سال ۱۴۰۰ تعداد ۷۱ طرح داشته‌ایم. هرچند که تعداد طرح‌های سال ۱۴۰۱ هنوز بارگذاری نشده، اما از نظر اعتباری حکایت از رشدی دو و نیم برابری نسبت به سال گذشته دارد.

دکتر احمدی در پایان به صدور مجوز تأسیس پارک علم و فناوری بیستون دانشگاه رازی اشاره کرد و افزود: امیدواریم در این راه از تجارب پارک علم و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی استان استفاده کنیم و با همراهی و همدلی آنها بتوانیم جایگاه استان را ارتقاء ببخشیم.

بودجه ۸۷ میلیارد تومانی دانش‌بنیان‌ها در کرمانشاه

در ادامه مهندس نادر نورایی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری کرمانشاه در سخنانی با اشاره به شعار سال، اهمیت مقوله دانش‌بنیان به عنوان امر مورد تأکید مقام معظم رهبری را یادآور شد و اظهار داشت: در این زمینه، بودجه خوبی برای حوزه دانش‌بنیان در استان اختصاص پیدا یافته است.

وی رقم این بودجه را حدود ۸۷ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: خوشبختانه این بودجه تخصیص یافته و پروژه‌های خوبی برای آن تعریف می‌شود.

مهندس نورایی حمایت از نخبگان در حوزه پژوهش و فناوری را از رویکردهای مهم در استان کرمانشاه عنوان کرد و افزود: باتوجه به مشکلاتی که در بحث اشتغال در استان داریم، از پژوهشگران و فناوران استان درخواست می‌کنیم که به این حوزه توجه داشته باشند و پژوهش‌های خود را به سمتی هدایت کنند که به رفع مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال منجر شود.

وی از بیکاری به عنوان یکی از مسائل حل نشده در استان طی دهه‌های اخیر یاد کرد و افزود: یکی از راه‌های برون رفت از این مشکل؛ کمک گرفتن از پژوهشگران و توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان است.

مهندس نورایی عدم مهارت‌آموزی و نبود رشته‌های متناسب با نیاز بازار در مدارس و دانشگاه‌ها را یک چالش دانست و افزود: بسیاری از دانشجویان پس از فراغت از تحصیل، به دلیل عدم داشتن مهارت‌ لازم و متناسب با نیاز بازار کار، بیکار می‌شوند که در این زمینه باید اقداماتی صورت گیرد، از جمله اینکه سازمان فنی وحرفه‌ای به کمک دانشگاه‌ها بیاید.

وی از تلاش برای ارتقاء سطح سواد و مهارت‌‌آموزی دانش‌آموزان خبر داد و گفت: با این رویکرد، انتظار می‌رود که در سال‌های آتی، دانشمندان بزرگی همچون پروفسور شمسی‌پور از استان کرمانشاه رشد کنند و به عرصه علمی کشور وارد شوند.

ضرورت تجهیز دانشگاه‌ها به امکانات مدرن

در ادامه، دکتر علیرضا دودمان تیپی رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه طی سخنانی بااشاره به توسعه دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه مادر  استان در نیم قرن اخیر، اظهار داشت: طی این سال‌ها، دانشگاه رازی و دیگر دانشگاه‌های استان در بحث ابنیه و ساخت‌و‌سازها به‌خوبی رشد و توسعه داشته‌اند و جایگاه خوبی نیز از نظر علمی دارند، اما در بحث تجهیزات و امکانات به آن هدفی که لازم است، نرسیده‌ایم.

وی افزود: در گام بعدی پس از توسعه زیرساختی و علمی، باید تجهیز دانشگاه‌ها به فناوری‌های ‌روز دنیا از جمله ایجاد پروژه رصدخانه در تراز ملی، پروژه شتاب دهنده در فیزیک و... را دنبال کنیم.

تولید سالانه ۸۵ هزار مقاله در کشور

در ادامه، پروفسور مجتبی شمسی‌‍پور عضو هیأت علمی دانشگاه رازی و سرآمد علمی کشور در سال ۱۴۰۱ در سخنانی، اهمیت علم و توجه دین مبین اسلام به آن را یادآور شد.

وی افزود: تا پیش از وقوع انقلاب اسلامی در بهترین حالت سالانه حدود ۷۰۰ مقاله در کشور تولید می‌شد، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این میزان به حدود ۸۵ هزار مقاله در سال رسید که باعث شده ایران از این نظر در جایگاه ۱۵ دنیا قرار گیرد. در آن زمان تنها یک صدم درصد از تولید علم دنیا متعلق به ایران بود، اما اکنون با ۸۵ هزار مقاله در سال حدود سه تا چهار درصد از تولید علم در دنیا را به خود اختصاص داده‌ایم.

 پروفسور شمسی‌‍‌پور افزود: این میزان رشد تولید علم در کشور طی بازه زمانی ۴۰ سال در حالی است که ما طی این مدت مشکلات زیادی همچون جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشته‌ایم و از طرفی کشورهای پیشرفته دنیا چند قرن برنامه‌ریزی داشته‌اند تا امروز به این سطح از علم رسیده‌اند، اما ما طی مدت چهار دهه رشد بسیار بالایی داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه جوانان ایرانی در حوزه علم بسیار توانمند هستند و باید در روند رشد و پرورش دانش‌آموزان برای تداوم این مسیر دقیق عمل کرد، افزود: البته در سالهای گذشته هیچگاه از آموزش و پرورش راضی نبوده‌ام و از طرفی کلاس‌های کنکور را بلای جان کشور می‌دانم و قطب‌های ثروتی پشت آن درست کرده‌اند که به هیچ عنوان نمی‌شود، ریشه آن را درآورد.

پروفسور شمسی‌‍پور افزود: از طرفی برخی از دانشجویان ما که بسیار هم بنیه علمی بالایی دارند، حاضراند بورسیه شوند و به دانشگاه فرهنگیان بروند، دانشگاهی که به‌نظرم هنوز هم یک دانشگاه نیست و تاکنون هرچه نسبت به ساختار آن در جلسات مختلف انتقاد کرده‌ام، مسئولین توجهی نکرده‌اند.

در پایان این مراسم، از ۸۷ نفر از پژوهشگران و فناوران برتر استان کرمانشاه با اهدای لوح سپاس و هدایایی، به مناسبت هفته پژوهش و فناوری تجلیل به عمل آمد.

در حاشیه این مراسم، بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش فناوری و فن بازار استان کرمانشاه دایر شد که در آن، آخرین تولیدات و یافته‌های حوزه‌های مختلف واحدهای تولیدی و علمی و دانش‌بنیان استان به نمایش گذاشته شد.​​​​​


شناسه : 5505273