شیوهنامه جدید پژوهانه دانشگاه رازی تدوین شد - معاونت پژوهشی و فناوری
شیوهنامه جدید پژوهانه دانشگاه رازی تدوین شد
مدیر امور پژوهشی دانشگاه رازی از تدوین شیوهنامه جدید پژوهانه (گرنت) دانشگاه و تخصیص امتیازات ویژه برای این مهم خبر داد.
دکتر کیانوش چقامیرزا در گفتگو با روابط عمومی، اظهار داشت: معاونت پژوهشی در جهت بسترسازی و فراهم نمودن امکان افزایش تولیدات علمی دانشگاه (فراهم نمودن شرایط اجرای سند راهبردی دانشگاه با مشارکت دانشکدهها و اعضای هیئت علمی) شیوهنامه جدید پژوهانه دانشگاه را با اصلاحات و تغییرات گسترده تدوین نموده و این شیوهنامه به زودی پس از تصویب در هیئت رئیسه دانشگاه مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه با اشاره به اهمیت شیوهنامه پژوهانه (گرنت) دانشگاه افزود: شیوهنامه پژوهانه در واقع جهتگیری و سمت و سوی پژوهش در دانشگاه را مشخص میکند. برای تدوین شیوهنامه پژوهانه دانشگاه کمیته اصلاح و تدوین شیوهنامه پژوهانه دانشگاه رازی متشکل از افراد صاحبنظر در دانشگاه تشکیل شد و در جلسات متعدد با استماع سخنان و نظرات مختلف از ابعاد گوناگون مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
ایشان اظهار داشت: این کمیته دو نکته مهم را مبنای بررسی شیوهنامه قرار داد: از جمله اینکه پژوهانه حقالتحقیق نبوده بلکه هزینه اجرای تحقیق است. نکته دیگر نزدیک نمودن و همسانسازی آییننامهها و شیوهنامههای مختلف پژوهشی و فناوری دانشگاه به منظور اجرای بهتر و جلوگیری از سردرگمی اعضای هیئت علمی بود. به این معنا که تغییرات اعمال شده در شیوهنامه گرنت در دستورالعمل ترفیع سالیانه اعضای هیئت علمی دانشگاه نیز اعمال شده است.
دکتر چقامیرزا با اشاره به اصلاحات و تغییرات اساسی صورت گرفته در شیوهنامه پژوهانه دانشگاه رازی به منظور تشویق اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه برای فعالیت بیشتر و با کیفیت بالاتر افزود: به منظور ارتقای جایگاه دانشگاه رازی در سطوح ملی و بینالمللی، امتیازات بیشتری برای فعالیتهای تاثیرگذار پژوهشی در نظر گرفته شده است. همچنین براساس ماموریتهای جدید دانشگاهها، موارد و بندهای تازهای به شیوهنامه اضافه شده است.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه افزود: با توجه به اهمیت فعالیتهای پژوهشی در حوزه علوم انسانی و تشویق اعضای محترم هیئت علمی، در شیوهنامه جدیدگرنت امتیازات فعالیتهای مربوط به علوم انسانی افزایش پیدا کرده است؛ از جمله اینکه به مقالات چاپ شده در نمایه ارزشمند هنر و علوم انسانی امتیاز بالایی تعلق میگیرد. همچنین نگاه ویژهای به برگزاری و تشکیل کرسیهای نقد و نظریهپردازی شده است.
ایشان ادامه داد: در بخش فعالیتهای فناورانه، تغییرات و اصلاحات بسیاری صورت گرفته است. تاسیس و حفظ شرکتهای دانش بنیان، تاسیس واحدهای فناورانه و.. امتیازات بالایی خواهد داشت. همچنین فرصت مطالعاتی در صنعت دارای امتیاز در شیوهنامه گرنت و در آییننامه ترفیع دانشگاه خواهد بود.
تغییرات در نحوه تخصیص و اجرای شیوهنامه گرنت
دکتر چقامیرزا یادآور شد: نحوه تخصیص هزینهکرد پژوهانه دانشگاه رازی اصلاح شده است. در اصلاحات صورت گرفته بسیاری از فعالیتهای اعضای محترم هیئت علمی در تسویه پژوهانه لحاظ خواهد شد.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه گفت: در تاریخ 3 شهریور 1400 نیز "جلسه آشنایی با اصلاحات اعمال شده در شیوهنامه پژوهانه دانشگاه رازی و نحوه هزینهکرد اعتبار پژوهانه" به صورت مجازی توسط معاونت پژوهش و فناوری با حضور و استقبال گسترده اعضای هیئت علمی برگزار شد. در این جلسه که دکتر ویسی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نیز حضور داشتند اعضای هیئت علمی نظرات، پیشنهادات و دغدغههای خود در خصوص شیوهنامه پژوهانه را مطرح کردند.
اعطای گرنت آزمایشگاه به اعضای هیئت علمی، دانشجویان مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد
مدیر امور پژوهشی افزود: معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه به منظور تشویق همکاران محترم عضو هیئت علمی برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی از محل اعتبارات پژوهانه خود، سیاستهای تشویقی را منظور نموده است؛ بر اساس این سیاستها، علاوه بر بهرهمندی از یارانه معاونت علمی ریاست جمهوری، 50% از مبلغ نهایی تجهیزات نیز توسط حوزه پژوهشی تامین شده و فقط نیمی از وجه نهایی تجهیزات توسط متقاضیان واجد شرایط فوق پرداخت میگردد. برای خریدهای گروهی نیز امکان حمایت بیشتر لحاظ گردیده است. همچنین گرنت آزمایشگاهی برای دانشجویان مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد در نظر گرفته شده است.
شناسه : 1469867