"آزمایشگاه سامانههای شبیهساز کمک آموزشی" راهاندازی شد +عکس و فیلم - پرتال اصلی دانشگاه رازی
برای نخستین بار "آزمایشگاه سامانههای شبیهساز کمک آموزشی" در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه رازی راهاندازی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، در مراسمی با حضور جمعی از مسئولان، در مورخ 24 فروردین ماه 1401، برای نخستین بار «آزمایشگاه سامانههای شبیهساز کمک آموزشی» در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه راهاندازی شد.
در همین راستا و به منظور تجهیز آزمایشگاه مذکور، سامانههای شبیهساز تراشکاری پیشرفته، معمولی، CNC، انتقال حرارت، ترمودینامیک، مکانیک خودرو، سیالات، دینامیک و ارتعاشات در «آزمایشگاه سامانههای شبیهساز کمک آموزشی» دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه رازی نصب و راهاندازی شد.
دستگاههای مذکور توسط «شرکت دانشبنیان دانش تجهیز فرزانه» فعال در حوزه آزمایشگاههای مجازی ساخته شده است.
دکتر حسن مرادی «رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه رازی» در مراسم راهاندازی «آزمایشگاه سامانههای شبیهساز کمک آموزشی» در سخنانی اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در دو سال اخیر و رویکرد آموزش عالی به سمت آموزشهای مجازی، استفاده از فناوریهای پیشرفته برای کمک به پیشبرد آموزش مورد توجه قرار گرفته است.
وی کاهش هزینهها، استفاده بهینه از زمان و تکنولوژی روز آموزشی، ارائه باکیفیت دروس و کاهش جلسات کارگاهی حضوری را از مزایای «آزمایشگاه سامانههای شبیهساز کمک آموزشی» برشمرد و یادآور شد: با راهاندازی این آزمایشگاه، کمک قابل توجهی به تسهیل روند آموزش در حوزه دروس مرتبط با این آزمایشگاه و همچنین کارگاهها و آزمایشگاههای مرتبط به ویژه در حوزه مهندسی عمران و مکانیک میشود.
در ادامه مهندس فرزانه مدیرعامل «شرکت دانشبنیان دانش تجهیز فرزانه» در خصوص تجهیزات راهاندازی شده در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه رازی توضیحاتی ارائه داد و گفت: این تجهیزات در حوزه رشتههای مهندسی مکانیک و عمران در قالب سامانههای شبیهسازی و کمک آموزشی طراحی و ساخته شده است.
وی افزود: فناوری تجهیزات در بحث تجهیزات شبیهسازی کمک آموزشی به صورت ترکیبی از محیط «نرم افزاری» و «سخت افزاری و نرم افزاری» تعریف شده و این امکان را برای دانشجویان فراهم میسازد که دانشجو به صورت عملی و همچنین از راه دور وارد محیط جذاب سهبعدی شده و به آزمایشگاه شبیهسازی دسترسی پیدا کند. همچنین ترکیب شبیهسازی شده «محیط نرمافزاری و سخت افزاری» با بهرهگیری از واقعیت مجازی استفاده شده است و به عنوان مثال؛ دستگاه شبیهساز تراشکاری و جوشکاری، دنیای جذابی برای کمک به آموزش این دروس ایجاد نموده است.
مهندس فرزانه افزود: از مزایای سامانههای مذکور میتوان به انتخاب جنسهای مختلف با ابعاد مختلف، انواع رندههای تراشکاری، قابلیت تنظیم سرعت پیشروی به میزان دلخواه و اعمال پیشروی اتوماتیک، بررسی دقیق ابعاد و زوایا در قطعه کار، قابلیت باز و بسته کردن فکهای سه نظام، قابلیت عملیات روتراشی، پیشانی تراشی، شیارزنی، فرم تراشی، داخل تراشی، اعلام بروز خطا، قابلیت ضبط فیلم از عملکرد، نمایش در زوایای مختلف به صورت سه بعدی، قابلیت اعمال خنک کاری، بزرگنمایی و ذخیرهسازی عملکرد اشاره کرد.