Last News

دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی با سردار مهدی حاجیان فرمانده کل انتظامی استان کرمانشاه دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه به اتفاق جمعی از مدیران و معاونان دانشگاه، سوم تیرماه 1402 با حضور در فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه، با سردار حاجیان فرمانده کل انتظامی استان و جمعی از فرماندهان انتظامی دیدار و گفتگو کرد.

در آغاز این دیدار، سردار مهدی حاجیان فرمانده انتظامی استان کرمانشاه ضمن خیرمقدم به میهمانان، در سخنانی اظهار داشت: برای بنده و همکارانم مایه بسی خرسندی و افتخار است که امروز در خدمت فرهیختگان دانشگاه رازی هستیم.

وی در ادامه ضرورت تعامل و ارتباط پلیس و دانشگاه را امری مبرهن و آشکار دانست و افزود: نوع کار پلیس با سایر نهادهای نظامی متفاوت است؛ زیرا پلیس یک نهاد مدنی و اجتماعی است که قاعدتاً در متن و بطن جامعه حضور مؤثر دارد. نه تنها در کشور ما بلکه در سراسر جهان؛ پلیس سه نقش دارد که شامل: نقش «نیروی اجرایی قانون»، «ضابط قضایی» و «حضور در حوزه مقابله با آسیب‌های اجتماعی» است و باید اقدامات پیش‌رویدادی در این زمینه انجام دهد. ترکیب این سه نقش مهم در پلیس ایجاب می‌کند که باید با دید علمی و به طور مشخص؛ میان‌رشته‌ای و برخورداری از دانش در حوزه‌های مختلفِ روانشناسی، حقوق، جامعه‌شناسی و... به ساختار پلیس نگاه کرد.

سردار حاجیان: پلیس برای پیشبرد مؤثر فعالیت‌های خود نیازمند استفاده از ظرفیت دانشگاه است

سردار حاجیان با طرح این سؤال که چگونه می‌شود پلیس را در استان کرمانشاه تقویت کرد، افزود: باید ضرورت ارتباط پلیس با دانشگاه بررسی شود. رسالت پلیس در دو بُعد پیش‌رویدادی و پس‌رویدادی تعریف شده است؛ در بُعد پیش‌رویدادی نیاز به پشتوانه علمی و پژوهشی قوی برای انجام امور و وظایف خود داریم و معتقدیم که شناسایی علل و عوامل «بزه»، منجر به پیشگیری از وقوع معلول خواهد شد، در نتیجه تشخیص در پیش‌رویداد نیاز به کار علمی، تحقیقی و پژوهشی و مشخصاً پشتیبانی دانشگاه را دارد.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه تأکید کرد: هر چقدر ارتباط پلیس با دانشگاه تقویت شود و مبنای کار ما علمی و پژوهشی باشد؛ شاهد کاهش ورودی پرونده‌ها و وقوع جرائم خواهیم بود.

وی حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، پژوهشی و فناوری را حوزه‌های مهم برای همکاری پلیس و دانشگاه دانست و بیان کرد: اگر از فناوری‌ و تکنولوژی روز دنیا استفاده کنیم، در کشف پس‌رویدادها نیز موفق خواهیم بود، یعنی ما هم در پیش‌رویداد و پس‌رویداد نیاز به حمایت دانشگاه داریم.

سردار حاجیان به رسالت پلیس در حوزه اجتماعی و بازاجتماعی‌شدن مجرمین اشاره و بیان کرد: آیا کسانی که مرتکب جرم و آسیب شده و یا به زندان رفته‌اند و به یک محصول ناهنجار از جمله اراذل و اوباش، سارق و... تبدیل شده‌اند، نباید دوباره به جامعه برگردد!؟ اینجاست که نقش پلیس در بازاجتماعی شدن محسوس خواهد شد.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه تأکید کرد: اگر به چرخه فعالیت پلیس نگاه علمی نداشته باشیم موفق نخواهیم شد، ما نیاز به استفاده از ظرفیت دانشگاه در پیشبرد مؤثر فعالیت‌های پلیس داریم.

وی انجام تحقیقات و پژوهش‌های مشترک، برگزاری رویدادها، گفتمان‌ها و همایش‌های علمی، بهره‌مندی از تکنولوژی‌ و فناوری‌های روز دنیا از جمله هوش مصنوعی، کمک به کاهش آسیب‌های اجتماعی و مسائل فرهنگی را از زمینه‌های همکاری پلیس و دانشگاه برشمرد و افزود: متأسفانه کرمانشاه با مشکلات متعددی مواجه است؛ اگر راهکار و تدبیری برای 400 هزار نفر حاشیه‌نشین، 3500 معتاد متجاهر و انواع بزه و آسیب‌های اجتماعی در کرمانشاه نشود این آمارها در سالهای آینده چندین برابر خواهد شد و کار را برای پلیس و دیگر نهادهای استان سخت خواهد کرد. بنابراین دانشگاه باید برای برون‌رفت از این مشکلات به کمک پلیس بیاید.

سردار حاجیان بار دیگر استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه را بسیار مهم خواند و تأکید کرد: همکاری، ارتباط و تعامل مؤثر دانشگاه با پلیس در ابعاد مختلف با نگاه علمی سبب می‌شود که یک پلیس چابک، باهوش و هدفمند در اختیار استان کرمانشاه بگذاریم.

وی بیان کرد: پلیس کرمانشاه نیاز به تحول جدی به ویژه در حوزه استفاده از فناوری‌های نوین دارد و در این راستا آماده همکاری با دانشگاه هستیم، «پلیس آسایش خود را فدای آرامش مردم می‌کند» و امیدواریم که تعامل و ارتباط با دانشگاه منجر به تحقق عینی‌تر این مهم در جامعه شود.

دکتر احمدی: دانشگاه رازی پتانسیل بالایی برای همکاری با نیروی انتظامی دارد

در ادامه دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی با قدردانی از میزبانی فرماندهی نیروی انتظامی استان، در سخنانی اظهار داشت:  بر کسی پوشیده نیست که جمهوری اسلامی ایران امروز از یک سپاه مقتدر و ارتش پرافتخار برخوردار است و هیچ قدرتی در دنیا نمی‌تواند از موضع تهدید به کشور ما نگاه کند و جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه اقتدار و قدرت خود، یک حاشیه امن برای کشورهای مستضعف، مسلمان و غیرمسلمان در دنیا ایجاد کرده است.

دکتر احمدی افزود: در کنار اقتدار ارتش و سپاه اما با نگاه دیگری به نیروی انتظامی می‌نگریم و اثرگذاری و رسالت این نهاد ارزشمند را فراتر از دیگر قوای نظامی می‌دانیم، زیرا معتقدیم که سپاه و ارتش هر یک ماموریت خاصی دارند و به عنوان مثال اگر تهدیدی کشور ما را فرا بگیرد پاسخ قاطع خواهند داد اما آن نیرویی که در هر گذری بی‌وقفه و با گستردگی وظایف در همه عرصه‌ها حضور دارد؛ «نیروی انتظامی» است.

وی بیان کرد: راهور، امنیت، پوشش محورهای مواصلاتی، حوزه سایبری، مبارزه با بزه و آسیب‌های اجتماعی، نظام وظیفه، پیشگیری از آسیب‌ها و... گوشه‌ای از حوزه‌های نیروی انتظامی است. «فراجا» در صف اول  مقابله با اغتشاشگران قرار داشته و در حیطه مرزبانی نیز همواره افتخارآفرین است و در کنار دیگر قوای نظامی در دفع تهدیدات ظهور و بروز دارد. نیروی انتظامی با سعه صدر و با آموزش‌هایی که نشأت گرفته از آموزه‌های دینی است، به وظایف خود عمل می‌کند. همچنانکه فرمانده معظم کل قوا فرمودند؛ «نیروی انتظامی پیشانی نظام است». بنابراین ما قدردان زحمات شما هستیم و نیروی انتظامی را با نگاه ویژه می‌بینیم.

دکتر احمدی یادآور شد: تأمین امنیت در دو بُعد سلبی و ایجابی صورت می‌گیرد؛ اما نباید امنیت سلبی که توسط قوای نظامی سپاه و ارتش صورت می‌گیرد، بر امنیت ایجابی مقدم باشد. در واقع نیروی انتظامی زمانی به توفیق دست می‌یابد که مردم با عمق وجود به این نهاد اعتقاد داشته باشند و در واقع پلیس را حامی جدی خود بدانند.

وی افزود: موضوع دیگر اینکه، هرجایی در دنیا اگر فقط بحث مقابله با جرائم مطرح باشد، توفیق زیادی حاصل نخواهد شد، اگر در حوزه معاونت اجتماعی نیروی انتظامی سرمایه‌گذاری جدی صورت بگیرد و مسئولان ارشد استان مجاب به همکاری و تعامل جدی با این بخش شوند، نیروی انتظامی موفق خواهد بود. بدین معنی که اگر قبل از وقوع جرائم زمینه‌های بروز بزه و جرم احصا شود و پیشگیری‌های لازم به عمل آید، توفیقات نمود بیشتری خواهد داشت.

دکتر احمدی بار دیگر معاونت معاونت اجتماعی فراجا را حوزه بسیار مهمی خواند و افزود: فرهنگ‌سازی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کاهش وقوع جرائم نقش بسیار مؤثری دارد. ضمن اینکه معاونت اجتماعی نیروی انتظامی باید برنامه‌ریزی جدی برای استان داشته باشد، «دانشگاه رازی» نیز با همه ظرفیت‌ها در خدمت «فراجا» خواهد بود.

وی با اشاره به پتانسیل‌های دانشگاه رازی در حوزه‌های علمی، آموزشی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی و اجتماعی افزود: دانشگاه رازی در هر رشته و تخصصی از حضور ده‌ها متخصص و دانش‌آموخته پی‌اچ‌دی، اساتید نمونه کشوری و افتخارآفرین، پژوهشگران برجسته جهان و سرآمدان علمی برخوردار است. دانشگاه همچنین از امکانات و فضاهای مناسبی برخوردار است و پتانسیل بالایی برای همکاری و کمک به نیروی انتظامی در این مجموعه وجود دارد.

دکتر احمدی تأکید کرد: اساتید متخصص و برجسته دانشگاه رازی بدون چشمداشت آماده همکاری با نیروی انتظامی هستند و حضور این عزیزان در کارگروه‌های تخصصی «فراجا» کمک بسیاری به کاهش معضلات، آسیب‌های اجتماعی با نگاه علمی، مبنایی، کارشناسی و خلاقانه خواهد نمود. همچنین ظرفیت خوبی برای تقویت نیروی انتظامی در بُعد پژوهشی و تحقیقاتی داریم.

دکتر احمدی در پایان تأکید کرد: تمام ظرفیت دانشگاه رازی در خدمت نیروی انتظامی استان کرمانشاه است، إن‌شاءالله با تقویت همکاری‌ها و تعاملات دانشگاه و پلیس، شاهد توسعه استان و کاهش مشکلات و معضلات باشیم.

Tags:

دانشگاه رازی
فراجا
نیروی انتظامی کرمانشاه

آخرین اخبار