نشست پرسش و پاسخ دانشجویان با مسؤولان دانشگاه رازی - پرتال اصلی دانشگاه رازی
نشست پرسش و پاسخ دانشجویان با حضور دکتر محمدنبی احمدی سرپرست دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، نشست پرسش و پاسخ دانشجویی با حضور سرپرست دانشگاه، معاونین و جمعی از مدیران دانشگاه، 17 آذر ماه 1400 در سالن اجتماعات فرهنگ و ادب دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.
در این جلسه، چند تن از نمایندگان تشکلهای دانشجویی، شورای صنفی، کانونها و انجمنهای علمی به بیان مسائل و مشکلات دست بگیرند، باید اجازه صحبتکردن به آنها نیز بدهیم.
در این نشست، دکتر طهماسب علیپوریانی، سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با تبریک روز دانشجو و آرزوی موفقیت برای همه دانشجویان بر بیان انتقادات سازنده اظهار داشت: از دانشجویان دعوت میکنم که شخص خودم و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه را مورد نقد قرار دهید. انتقاد باعث میشود حرکت رو به جلو داشته باشیم. ما برای بودن نیازمند این هستیم که مورد نقد قرار بگیریم.
در ادامه نمایندگان تشکلهای دانشجویی به بیان دغدغهها، مشکلات و مطالبات پرداختند. از جمله موضوعاتی که مطرح شد؛ چالشهای برگزاری کلاسهای مجازی، عدم آمادگی دانشجویان برای امتحانات حضوری در ترم جاری، اطلاع رسانی اعطای تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان، انتقاد از طرح مسائل غیردرسی در کلاسهای درسی از سوی برخی از اساتید، تقاضای تخصیص اعتبار برای فعالیت تشکلها، مسأله نظرخواهی از دانشجویان و اجراییشدن آن در امور مختلف، تداوم گفتگوهای بیواسطه و مسقیم دانشجویان با مسؤولان دانشگاه، ملموس شدن تغییر بدنه مدیریتی دانشگاه در بخشهای مختلف و... است.
دکتر محمدنبی احمدی، سرپرست دانشگاه پس از شنیدن دغدغهها و مسائل دانشجویان، ضمن تبریک روز دانشجو و آرزوی موفقیت و سلامتی برای دانشجویان در تمام مراحل زندگی، در سخنانی اظهار داشت: شما دانشجویان عزیز همه پتانسیل، بضاعت و توان ما هستید و به وجود شما افتخار میکنیم.
سرپرست دانشگاه افزود: تمام امید ما این است که شما دانشجویان با صراحت، بدون لکنت و با شور و نشاط مطالبهگری کنید و مطالبات خود را دنبال کنید و تا به نتیجه رسیدن آن پیگیر باشند. این موضوع همان چیزی است که شما باید دنبال کنید؛ چراکه اساس انقلاب اسلامی بر همین پایه شکل گرفته است.
وی آزاداندیشی، عدم انسداد سیاسی، بهادادن به همه سلایق سیاسی و پرهیز از تنگنظری را از توصیههای مهم به دانشجویان عنوان کرد و گفت: اگر روزی فرارسد که شما دانشجویان دست از مطالبات خود بکشید آن روز، روز پایان انقلاب است. انتقاد را از مجرای صریح خود و در نهایت رعایت احترام و ادب باید دنبال کنید و در جایی که مسؤولین پاسخگو نباشند آنها را به پاسخ دادن وادار کنید.
دکتر احمدی در پاسخ به دغدغه مطالبهگری یکی از دانشجویان گفت: تمام همّ و غم ما این است که شما مطالبهگر باشید و بدانید مطالبه گری شما هرچند اگر با بیان خارج از چارچوب ادب هم باشد؛ بر عدم مطالبهگری شرافت دارد.
وی در خصوص سؤالی در خصوص مشکلات کلاسهای مجازی بیان کرد: تمام تلاش خود را جهت حضوریشدن کلاسها انجام دادهایم. اقداماتی از قبیل فراهم نمودن تغذیه، خوابگاه، رعایت پروتکلهای بهداشتی، ذخیره مواد غذایی، تلاش در جهت فراهم کردن زمینه هوشمندسازی کلاسها و...، اما در دانشگاه نمیتوانیم به صورت جداگانه برای حضوری شدن کلاسها تصمیم بگیریم و تابع تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا هستیم.
دکتر احمدی در پاسخ به سؤالی مبنی بر چرایی تأخیر در انتصاب معاونین و مدیران جدید دانشگاه افزود: ضمن تشکر از تلاشهای دکتر اعلمیآلآقا و تیم مدیریتی ایشان؛ باید عرض کنم که در مدت مدیریتی، برای پیشبرد اهداف دانشگاه باید افرادی را انتخاب کنم که احساس میکنم با آنها میتوانم مسیر را پیش ببرم . البته ممکن است افرادی در همین تیم باشند که بنده بتوانم با آنها کار کنم نه اینکه لزوماً همه ارکان مدیریتی تغییر یابد. در این رابطه باید روال قانونی طی شود.
وی در پاسخ به دغدغه یکی از نمایندگان تشکلهای دانشجویی در خصوص تخصیص بودجه به تشکلها گفت: معتقدم که مسؤولین دانشگاه باید برای همه دانشجویان عزیز نقش پدری داشته باشند و تفاوتی میان دانشجویان قائل نشوند و همه فرزندان را مثل هم ببینند، لذا اینگونه نخواهد بود که به یک تشکل بودجه داده شود و به دیگر تشکلها تعلق نگیرد.
سرپرست دانشگاه در خصوص ضرورت تقویت مهارتهای دانشجویی برای ورود به بازار کار بیان کرد: این موضوع بسیار مهم است؛ یکی از مشکلات دانشگاهها عدم توجه جدی به مهارتافزایی است که این خلأ در افزایش شمار بیکاران و عدم اشتغالپذیری مناسب در جامعه تأثیر دارد؛ لذا موضوع ارتباط با بخش صنعت؛ تقویت مهارتآموزی در میان دانشجویان و فارغالتحصیلان در دستور کار ما قرار دارد.
سرپرست دانشگاه در ادامه اظهار داشت: بر اساس دستورات دین مبین اسلام؛ در آیه شریفه «لاتقنطوا من رحمةالله» تأکید شده که نباید از رحمت خداوند نا امید شد؛ نگاه کردن از دریچه یأس؛ آرمانخواهی را کمرنگ میکند و باید خواستههای منطقی و ارزشمند را دنبال کنیم.
دکتر احمدی یادآور شد: ما وظیفه داریم صحبتهای شما دانشجویان را گوش فرا دهیم و مطابق قانون حمایت کنیم اگر در زمان کوتاه پاسخی برای مطالبات خود نگرفتید باید پیگیری نمایید و مطالبات خود را دنبال کنید.
وی بار دیگر گفتگو و بیان مطالبات و انتقادات در چارچوب ادب و احترام را به دانشجویان توصیه کرد و افزود: تشکیل این قبیل جلسات و بیان آزادانه مطالبات و دغدغهها از سوی شما دانشجویان عزیز به معنای این است که انسداد سیاسی در این مجموعه وجود ندارد و ما آماده شنیدن دغدغهها و انتقادات شما عزیزان هستیم.
دکتر احمدی دانشجویان را سرمایههای کشور دانست و گفت: تقاضا دارم که هرگز نا امیدی و یأس را به خود راه ندهید و با دید و نگرش مثبت به آینده نگاه کنید.
در پایان این نشست، دکتر محمدنبی احمدی، سرپرست دانشگاه ضمن آرزوی موفقیت برای همگان، بر ارتباط مستمر دانشجویان با مسؤولان دانشگاه و مشارکت آنان در امور دانشگاه تأکید کرد و یادآور شد: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته؛ مقرر شده تا جلسات دیدار مدیریت دانشگاه با دانشجویان هر چهار ماه یکبار برگزار شود.