Last News

مراسم نکوداشت روز زن و مقام مادر با حضور بانوان دانشگاهی، هیأت رئیسه و ریاست دانشگاه در سالن اجتماعات فرهنگ و ادب دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، مراسم نکوداشت روز زن و مقام مادر، 8 دی ماه 1403 در سالن اجتماعات فرهنگ و ادب دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی برگزار شد.

در این مراسم، دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی، در سخنانی با تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه(س) و با گرامیداشت روز زن و مقام مادر، از تلاش‌های بانوان دانشگاهی قدردانی کرد.

دکتر احمدی در ادامه با اشاره به مقام والای زنان مومن در قرآن کریم افزود: یکی از زنان بلندمرتبه که خداوند متعال به عنوان الگو و اسوه معرفی نموده؛ آسیه همسر فرعون است، زمانیکه همسر فرعون گفت: «پروردگارا خانه‌ای برای من نزد خودت در بهشت بساز و مرا از فرعون و کردارش نجات بده». همچنین حضرت مریم(س) نیز یکی از زنان الگو و اسوه برای بشریت است.

وی با اشاره به جایگاه و مقام زنان گفت: حضرت خدیجه (س) همسر رسول خدا (ص) صاحب کاروان عظیم تجاری با خدمه فراوان بودند و جایگاه مالی و اجتماعی ویژه‌ای داشت و همه سرمایه‌اش را در راه دین خرج کرد.

دکتر احمدی حضرت زینب (س) را الگویی والا برای زنان دانست و گفت: حضرت زینب (س) پیام آور کربلا بود و نقش بسیار مهمی در قیام علیه ظلم و ستمگران زمان ایفا کرد.

وی در خصوص شأن و منزلت والای زن، به وجود مبارک حضرت فاطمه زهرا (س) اشاره کرد و گفت: در احادیث قدسی و آیات شریفه قرآن کریم خطاب به پیامبر گرامی اسلام(ص) آمده است: «لَوْلاکَ لَمَا خَلَقْتُ الْأَفْلاکَ» و بر این اساس، وجود رسول گرامی اسلام (ص) هدف و انگیزه آفرینش هستی عنوان شده است. با وجود این آیات شریفه که در وصف مقام و منزلت پیامبر گرامی اسلام (ص) نازل شده است، اما روایت شده که خداوند متعال می‌فرماید: اگر حضرت زهرا (س) نبود، رسول گرامی اسلام (ص) و حضرت علی (ع) خلق نمی‌شدند، همچنین در احادیث آمده است؛ برای اینکه خداوند متعال حضرت زهرا (س) را به پیامبر گرامی اسلام(ص) عطا نماید، ایشان ۴۰ شبانه‌روز به اعتکاف، راز و نیاز و عبادت پروردگار مشغول بودند و سوره مبارکه کوثر در شأن این بانوی گرامی نازل شده است.


دکتر احمدی با اشاره به شأن و منزلت والای بانوان در کشور، خطاب به بانوان دانشگاهی گفت: روشنگری، جهاد تبیین و شناخت و تبیین دسیسه‌های دشمن به ویژه در بحث تهاجم فرهنگی و جنگ نرم از رسالت‌های بانوان گرامی است، شما باید برای راهنمایی و دانشجویان وقت بگذارید. اگر از امروز در پیشگاه خداوند متعال با خود عهد ببندید که در برابر دانشجویان بسیار مسئول هستید و همه ما جامعه را در برابر هجمه وسیع فرهنگی حفظ کنیم، یقینا جامعه آسیبی نخواهد دید.

دکتر احمدی در ادامه با اشاره به عوامل سقوط اندلس گفت: یکی از دلایل سقوط اندلس نفوذ فرهنگی به ویژه استفاده دشمن از زنان برای ترویج فساد و بی‌اخلاقی در میان مسلمانان بود.

وی با اشاره به نقش زن در پرورش و تربیت نسل‌ها و فرزندان صالح گفت: اصل و اساس در میدان نبرد چه در میدان رزم و چه در اجتماع و فرهنگ، "اعتقاد" است، در دوران دفاع مقدس نیز شاهد ایثار و فداکاری و حضور ارزشمند زنان کشورمان بودیم.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین محرابی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه رازی در سخنانی با تبریک میلاد با سعادت دخت گرامی پیامبر اکرم(ص) حضرت زهرا(س) اهمیت برگزاری جشن‌ها و مناسک مذهبی را یادآور شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محرابی با قدردانی از تلاش و فداکاری بانوان دانشگاهی، نقش آنان را در ایفای مسئولیت اجتماعی خود بسیار مهم دانست.

وی در ادامه اشاره‌ای به برنامه‌های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه داشت و گفت: تأکید ما بر این است که برنامه‌های نهاد با مشارکت و ارائه نظرات و ایده‌های بانوان دانشگاهی تقویت شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محرابی در ادامه توضیحاتی در خصوص شناخت هویت ارزشمند بانوان و حقوق بانوان از منظر دین ارائه داد و گفت: برگزاری نشست‌های گفتگومحور برای تبیین این مهم و پرداختن به مسأله هویت بانوان از نگاه دین بسیار مهم است که باید پیگیری شود.

وی بیان کرد: در طول تاریخ بشری نسبت به بانوان ظلم‌های زیادی شده و این به اقتضای ویژگی شخصیتی و ظرافت و لطافت بانوان بوده است. در گذشته‌ها، در برخی جوامع، زنان به عنوان ملک و دارایی مردان به حساب می‌آمدند و مردان حقوق زنان را تضییع می‌کردند. اما با ورود دین مبین اسلام حقوق زنان احیا شد و حضرت محمد (ص) اولین قهرمان مدافع حقوق زنان بودند.

در ادامه دکتر مریم رحمتی مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان و خانواده در سخنانی با تبریک میلاد فرخنده حضرت زهرای مرضیه(س)، روز زن و  مادر را به همه بانوان دانشگاه تبریک گفت.


 

دکتر رحمتی از حضور همه بانوان و اعضای هیئت رئیسه در این محفل صمیمی قدردانی کرد و در سخنانی به اهمیت و جایگاه زنان در جامعه پرداخت.

وی اظهار داشت: امروز مسئله زن و خانواده یکی از اولویت‌ها و مباحث بسیار مهم در سطح ملی و بین‌المللی است و بر اساس فرمایش حضرت امام خمینی(ره) "زنان در هر جامعه‌ای تعیین کننده مسیر حرکت آن جامعه و وسیله رشد و تعالی جوامع و ملت‌ها هستند".

دکتر رحمتی در ادامه افزود: در دانشگاه رازی نیز نقش جامعه زنان در توسعه دانشگاه در حوزه‌های مختلف علمی، آموزشی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کاملاً مشهود است.

وی بیان کرد: از آن جایی که در سال‌های اخیر بیشتر جمعیت دانشجویان دانشگاه را دختران تشکیل می‌دهند لذا از مسئولین محترم دانشگاه درخواست داریم که بیش از پیش به زنان و توانمندی‌های آنان در عرصه‌های مدیریتی اعتماد داشته باشند.

دکتر رحمتی اظهار داشت: خدمت تمامی همکاران عزیز اعلام می‌کنم که دفتر امور بانوان و خانواده دانشگاه با گوش جان صدا و مطالبات جامعه زنان را خواهد شنید و درصدد تحقق این مطالبات و عملی شدن آنها به صورت جدی تلاش خواهیم کرد.

وی یادآور شد: پرداختن به مواضع و یافتن راهکارهای مناسب برای حرکت به سمت وضعیتی مطلوب‌تر در این حوزه نیازمند مشارکت همه بانوان با افکار و اندیشه‌های گوناگون است تا به صورت مجموعه‌ای واحد بتوانیم گام‌هایی در این راه برداریم.

این مراسم با برنامه‌های مختلفی از جمله تلاوت دلنشین قاری بین‌المللی دکتر جهانگیر امیری، مداحی کربلایی جعفر آقایی، اجرای گروه سرود دختران حاج قاسم، اجرای طنز و... همراه بود.

آخرین اخبار