Last News

رویداد تبیینی محور مقاومت با موضوع "شهید سیدحسن نصرالله؛ سرمایه دیروز، الهام‌بخش فردا" به میزبانی دانشگاه رازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، در راستای سلسله نشست‌های تبیینی و بصیرتی، رویداد تبیینی محور مقاومت با موضوع «شهید سیدحسن نصرالله؛ سرمایه دیروز، الهام‌بخش فردا»، 9 آبان ماه 1403 در سالن اجتماعات فرهنگ و ادب دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

این اجتماع پرشور با حضور اقشار دانشگاهی، حوزوی، بسیج، فعالان فرهنگی به میزبانی دانشگاه رازی برگزار شد و با سخنرانی استادان برجسته حوزه جهاد تبیین و گفتمان مقاومت همراه بود.

در آغاز مراسم، حجت‌الاسلام و المسلمین مهدی عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به میهمانان و با آرزوی سلامتی و توفیق الهی برای همگان، در سخنانی اظهار داشت: جهان امروز به دو جبهه نور و نار تقسیم شده است، در یک سو جبهه نور است که متعلق به خداوند است و فرماندهان آن اهل بیت(ع) و بزرگان آن نیز امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری(مدّ ظله العالی)، شهید سید حسن نصرالله(ره)، شهید بهشتی، شهید مطهری و حاج قاسم عزیز هستند. از دیگر سو جبهه نار قرار گرفته که فرمانده آن شیطان و بزرگان آن نیز آمریکا، اسرائیل و ایادی آنها و منافقین می‌باشند.

حجت‌الاسلام و المسلمین عباسی به برخی مشخصه‌های جبهه نور اشاره کرد و افزود: جبهه نور به آینده امیدوار است، اعتماد بنفس دارد و «ما می‌توانیم» را سرلوحه کار خود قرار داده است، کما اینکه در اوایل انقلاب ما حتی سیم خاردار هم نداشتیم، اما امام راحل(ره) تاکید کردند که «ما می‌توانیم» و امروز به یک قدرت نظامی بزرگ در دنیا تبدیل شده‌ایم و بسیاری از کشورهای منطقه مانند سوریه، لبنان، فلسطین و یمن همراه ما هستند و محور مقاومت را شکل داده‌اند.

وی اضافه کرد: جبهه نار تلاش دارد تا مدام به ما «نمی‌توانیم»، توانایی انجام هیچ کاری را نداریم و از پس رژیم صهیونیستی بر نمی‌آییم و باید صلح کنیم، را القا کند. برای اینکه بتوانیم جبهه نور را در دنیا غالب کنیم و اجازه ندهیم که جبهه نار به سمت آن بیاید، باید به سمت «جهاد تبیین» برویم و موفقیت‌ها را برای مردم تببین کنیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین عباسی با بیان اینکه صهیونیست‌ها در گورستان خود گرفتار شده‌اند، افزود: قطعا پیروزی با جبهه نور است و باید بتوانیم نورانیت این جبهه را از طریق جهاد تبیین به مردم نشان دهیم.

در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین راجی استاد حوزه و دانشگاه و مدیر اندیشکده راهبردی سُعدا در سخنانی بااشاره به قدرتمند شدن جمهوری اسلامی ایران طی 4 دهه گذشته، اظهار داشت: در زمان جنگ تحمیلی هواپیماهای دشمن هر زمانی که می‌خواستند وارد حریم کشورمان می‌شدند، مناطقی را کاملا بمباران و تخریب می‌کردند و بعد هم می‌رفتند و ما هم توان مقابله چندانی نداشتیم، اما امروز به جایی رسیده‌ایم که دشمن دیگر مانند گذشته جرأت حمله به ما را ندارد چراکه کشورمان به بازدارندگی رسیده است.

وی افزود: علیرغم اینکه در طول چهل سال گذشته از نظر نظامی به بازدارندگی رسیده‌ایم، اما در حوزه جنگ نرم هنوز به این جایگاه نرسیده‌ایم، چراکه دشمن به راحتی شایعه پراکنی و دروغ‌پردازی می‌کند و می‌داند که مردم هم باور می‌کنند. دشمن می‌داند که دروغ گفتن هیچ هزینه‌ای برایش به دنبال ندارد، بنابراین به راحتی دروغ می‌گوید تا جایی که در فتنه زن، زندگی، آزادی تنها طی چند روز اول، ۱۷ هزار دروغ و شایعه ساختند.

حجت‌الاسلام والمسلمین راجی تنها راه مقابله به شبهه افکنی و دروغ پراکنی دشمنان را «شکل گیری فناوری جهاد تبیین» دانست و گفت: در بحث جهاد تبیین و جنگ نرم کارهایمان اثر ندارد. تا زمانیکه به بازدارندگی در حوزه جنگ نرم نرسیم، کارهای ما در این حوزه اثرگذار نخواهد بود. در حال حاضر دشمنان ۲۵۰۰ شبهه را در حوزه‌های مختلف برای ما درست کرده‌اند، یعنی در واقع دشمن با ۲۵۰۰ مدل مشغول لطمه زدن به ما است.

وی تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم جواب همه این شبهات را بدهیم، شاید حدود هفت تا هشت سال زمان نیاز دارد، تا آن زمان دشمن بیکار ننشسته و حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ شبهه دیگر را نیز درست می‌کند. در این شرایط ما تنها گوشه رینگ ایستاده‌ایم و دشمن مدام ما را می‌زند و ما هم فقط دفاع می‌کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین راجی افزود: دشمن در جنگ نرم در حوزه‌های مختلف ورود می‌کند و برای هر حوزه‌ای شبهه ایجاد می‌کند، مثلا از ۲۵۰۰ شبهه‌ای که  تاکنون درست کرده حدود ۱۳۰ شبهه  تنها مربوط به جبهه مقاومت است که یکی از بیشترین محورهایی است که دشمن روی آن کار می‌کند، لذا اگر بخواهیم به همه این شبهات به صورت تک به تک پاسخ بدهیم، زمان زیادی می‌طلبد، برای همین باید به یک فناوری جهاد تبیین دست پیدا کنیم که طبق آن در مدت پنج دقیقه بشود به همه شبهات پاسخ داد.

این پژوهشگر دینی به برخی شبهات دشمن در حوزه محور مقاومت اشاره کرد و گفت: یکی از این شبهات این است که مثلا در کشور خود ما افراد فقیر زیادی هستند، چرا به جای صرف پول‌هایمان برای همین افراد و سر و سامان دادن به زندگی جوانان آن را خرج سوریه و لبنان و فلسطین می‌کنیم و یا اینکه اگر به اسرائیل کاری نداشته باشیم او نیز به ما کاری نخواهد داشت و  شبهات زیادی دیگر که همگی آنها دراین جمله خلاصه می‌شود که «به ما چه؟!». 

این استاد حوزه تاکید کرد: اگر بخواهیم از طریق فناوری جهاد تبیین به این شبهه پاسخ بدهیم باید گفت که تمام این دعواها به حدود ۱۰۰ سال پیش برمی‌گردد، روزی که یهودیان به سمت منطقه فلسطین آمدند و نظریه پرداز آنها «تئودور هرتزل» اعلام کرد که ما تنها فلسطین را نمی‌خواهیم، بلکه از نیل تا فرات را می‌خواهیم. برای تحقق این هدف در سال ۱۹۴۸ رژیم صهیونیستی اعلام موجودیت کرد و اعراب نیز در مقابل آنها ایستادند و رژیم صهیونیستی همه آنها را شکست داد و حتی بخش‌هایی از خاک‌هایشان را نیز به تصرف خود درآورد تا اینکه در سالهای بعدی این رژیم منحوس تمام فلسطین را در برگرفت.

وی ادامه داد: هرچند که تئودور هرتزل شعار اسرائیل بزرگ را مطرح کرد، اما به شکل طرح مدون در نیامده بود تا اینکه بعدها یکی از مقامات این رژیم آن را به شکل یک طرح مدون درآورد که طبق آن برای تحقق این شعار باید همه کشورهای منطقه قطعه قطعه شوند، زمانی که این طرح اعلام شد، علاوه بر اینکه ایران اجازه اینکار را نداد، شوروی نیز به عنوان ابرقدرت دنیا اجازه نداد تا کشورهای منطقه تجزیه شوند، تااینکه در سال ۱۹۹۱ شوروی تجزیه شد و به دنبال آن آمریکا به ابرقدرت دنیا تبدیل شد و می‌خواست که تمام دنیا را براساس دکترین خود اداره کند، بنابراین «نقشه خاورمیانه جدید» را مطرح کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین راجی افزود: واقعه یازده سپتامبر بهانه‌ای برای آمریکا شد تا نقشه خود را عملی کند و آنگونه که یکی از ژنرال‌های چهارستاره این کشور در خاطرات خود می‌گوید، قرار بود که آمریکا برای شکل گیری خاورمیانه جدید به کشورهای عراق، سوریه، لبنان، سودان، سومالی، لیبی و ایران حمله و آنها را تجزیه کند، اما به خاطر بهانه حمله القاعده به برج‌های دوقلو، افعانستان هم وارد لیست شد و بدنبال آن جنگ را به تک تک این کشورها کشاندند و یا فتنه‌های زیادی در  آنها ایجاد کردند و ایران و سوریه نقشه آنها را خنثی کردند.

وی با اشاره به فتنه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی طی سال‌های گذشته در ایران گفت: آمریکا برای اینکه بتواند خاورمیانه بزرگ را شکل دهد طی سالهای گذشته هفت تریلیون دلار معادل 5 برابر درآمد نفتی تاریخ ایران را در منطقه هزینه کرد و ایران برای اینکه جلوی تجزیه شدن خود را در طول این مدت بگیرد، تنها حدود ۱۶ میلیارد دلار البته به ادعای مقامات آمریکایی هزینه کرده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین راجی با بیان اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی طی سالهای گذشته با درایت مقام معظم رهبری و سربازانش شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید سید حسن نصرالله و... موفق به اینکار نشده، تاکید کرد: اگر ایران تاکنون ۱۶ میلیارد دلار برای جلوگیری از ورود جنگ به داخل کشور هزینه کرده، از بودجه نظامی کشور هزینه شده که در مقابل بودجه‌های نظامی کشورهایی مانند آمریکا با ۸۰۰ میلیارد دلار، روسیه و چین با ۳۰۰ میلیارد  دلار و... عدد ناچیزی است.

این استاد حوزه تأکید کرد: بنابراین ورود ما به محور مقاومت منطقی‌ترین کاری بود که انجام آن ممکن بود که مانع از تجزیه کشورمان و ورود جنگ به داخل ایران شد که این خود جوابی به همه شبهاتی است که مطرح می‌شود.

در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمین محمدهادی صالح‌پور استاد حوزه علمیه و پژوهشگر دینی در سخنانی اظهار داشت: حضرت زهرا(س) بهترین الگوی جهاد تبیین هستند، ایشان برای فریضه جهاد تبیین از الگوها و قالب‌های مختلفی استفاده می‌کردند که ما نیز باید به این شیوه عمل کنیم.

وی افزود: جهاد تبیین به شکل چهره به چهره با مراجعه به درب خانه‌های مهاجرین و انصار، سخنرانی در جمع‌های عمومی و در جمع بانوانی که به عیادت حضرت زهرا(س) می‌آمدند، جلسه با خواص و... از جمله این قالب‌ها بود.

این استاد حوزه تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز در سال‌های اخیر تاکید داشته‌اند که برای جهاد تبیین باید از ابتکارات و بیانات متفاوت برای اقشار مختلف مردم استفاده کنیم. با گذشت حدود ۱۱۰۰ روز از فرمان مقام معظم رهبری برای جهاد تبیین متاسفانه طی این مدت آنطور که شایسته است جهاد تبیین نداشته‌ایم و کوتاهی کرده‌ایم، برای همین اکنون باید هرکدام از ما با در دست گرفتن یک فانوس، حداقل برای ۱۰ نفر از اطرافیان خود روشنگری کنیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین صالح‌پور بیان کرد: در حال حاضر مهمترین موضوعی که باید روی آن جهاد تبیین داشته باشیم، مسئله محور مقاومت است، هرکسی‌که می‌خواهد در این زمینه جهاد تبیین نماید، باید خود را کاملا مجهز به اطلاعات و مستندات لازم کند تا بتواند به خوبی روشنگری داشته باشد.

وی افزود: یکی از راه‌ها و قالب‌های جهاد تبیین در این شرایط، استفاده از کلیپ‌ها و فیلم‌های کوتاهی است که خصوصا پس از طوفان الاقصی و بیداری جهانیان در فضای مجازی منتشر شده و واقعیت‌های جبهه ظلم را در مقابل جبهه مقاومت بیان می‌کند. همچنین دیدار چهره به چهره، سخنرانی، فعالیت در حوزه چند رسانه‌ای، خوانش کتاب، ابزار طنز و... از دیگر روش‌هایی است که می‌توان با استفاده از آنها در میان دوستان، اطرافیان، همکلاسی‌ها و همکاران و خانواده به روشنگری پرداخت.

در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمین حمید قدیری محقق دینی و استاد حوزه علمیه در سخنانی با اشاره به شکل گیری شبکه ملی «منا» در کشور، اظهار داشت:این شبکه در ایام انتخابات امسال با هدف دعوت مردم برای مشارکت حداکثری در انتخابات و بدون حمایت از هیچ حزب و یا کاندیدای خاصی فعالیت‌های میدانی خود را در سطح  کشور آغاز کرد. طی مدت دو تا سه هفته حدود ۱۳ هزار نفر عضو این شبکه شدند تا هرکدام از آنها از طریق جهاد تبیین اطرافیان خود را به حضور در انتخابات ترغیب کنند. فعالیت‌های این شبکه ملی پس از انتخابات نیز ادامه پیدا کرد و تلاش شد تا با تثبیت و تقویت آن، از این ظرفیت برای جهاد تبیین در حوزه سایر مسائل استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین قدیری به شکل گیری دبیرخانه ملی منا در کشور اشاره کرد و افزود: به این منظور به همه استان‌ها سفر می‌کنیم تا دبیرخانه آن را در استان‌ها نیز شکل دهیم و از ظرفیت‌های مردمی برای جهاد تبیین استفاده کنیم.

وی با تاکید براینکه این شبکه کاملا به شکل مردمی خواهد بود، عنوان کرد: متاسفانه در حال حاضر مجموعه‌های فرهنگی زیادی در کشور داریم که کمتر مردم را درگیر مسائل و مشکلاتی که در حوزه فرهنگی و اجتماعی داریم می‌کنند، درحالیکه اگر مردم پای کار بیایند، توان مجموعه‌های فرهنگی ما افزایش می‌یابد.

این فعال حوزه جهاد تبیین تصریح کرد: مقام معظم رهبری معتقدند که با استفاده از ظرفیت مردم می‌توان مشکلات اقتصادی را حل کرد. شهید حاج قاسم سلیمانی نیز در دهه ۷۰ برای ایجاد امنیت در منطقه کهنوج از ظرفیت خود مردم استفاده می‌کرد، بنابراین وقتی که در حوزه اقتصاد و امنیت می‌توان از ظرفیت مردم استفاده کرد، پس قطعا می‌توان برای حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز از این ظرفیت بهره برد.

وی به عدم هم‌افزایی مجموعه‌های فرهنگی در کشور نیز اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری سالهاست که بر توجه به برخی حوزه‌ها مانند حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی تاکید دارند، اما تاکنون چندان در این حوزه‌ها موفق عمل نکرده‌ایم و باید گفت که مهمترین مانع حل مشکلات حوزه فرهنگی و اجتماعی عدم هم‌افزایی مجموعه‌های فرهنگی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین قدیری ادامه داد: معتقدیم که اگر می‌خواهیم مشکلات و معضلات فرهنگی در جامعه حل شود و جهاد تبیین به خوبی صورت گیرد، باید سرحلقه‌ها و سرشبکه‌های مجموعه‌های فرهنگی هم‌افزایی و اتحاد داشته باشند.

وی یادآور شد: هرکدام از مجموعه‌های فرهنگی در حوزه جهاد تبیین مانند قایق کوچکی هستند که روی اقیانوس عظیم ملت ایران قرار گرفته‌اند و هیچکدام از آنها به تنهایی نمی‌تواند در این اقیانوس موج ایجاد کند، مگر اینکه همگی یکی شوند و به اقیانوس پیمایی بزرگ تبدیل شوند تا موج ایجاد کنند.

در این مراسم، چند قطعه طلا از سوی شرکت‌کنندگان برای کمک به جبهه مقاومت اهداء شد.

آخرین اخبار