طرح "حامیم" به میزبانی دانشگاه رازی آغاز به کار کرد + فیلم و تصاویر - پرتال اصلی دانشگاه رازی
دوره توانمندسازی دانشجویان فعال فرهنگی، سیاسی و اجتماعی (حامیم) دانشگاههای استان کرمانشاه به میزبانی دانشگاه رازی آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، آیین افتتاحیه دوره توانمندسازی دانشجویان فعال فرهنگی، سیاسی و اجتماعی (حامیم) دانشگاههای استان کرمانشاه، شامگاه جمعه ۲۰ مرداد ماه ۱۴۰۲، با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری، در سالن اجتماعات دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، دکتر محمد نبی احمدی رئیس دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به میهمانان و عرض تسلیت ایام محرم، در سخنانی اظهار داشت: برپایی عزاداریها در تکایا و هیئات مذهبی و... تعظیم شعائرالله است و به فرموده حضرت امام(ره)؛ «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است»، اما مسئله مهم و اساسی؛ توجه به آموزههای قیام عاشورا و اهداف قیام امام حسین علیه السلام است.
دکتر احمدی تأکید کرد: امام حسین علیه السلام برای زنده نگه داشتن فریضه امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد و به شهادت رسید و ما باید تلاش کنیم تا این فریضه الهی را وارد زندگی کنیم.
وی با قدردانی از دستاندرکاران و تلاشگران طرح (حامیم) افزود: این طرح دارای محتوا و محورهای بسیار مهم و کارآمدی است، اما آنچه باید با جدیت بدان توجه کرد، بهروز بودن محتوا و پرداختن به موضوعات روز است تا خروجی طرح منجر به اثرگذاری بیشتر و نتایج سودمندتری گردد.
در ادامه، حضرت آیت الله مصطفی علما نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه در سخنانی با تسلیت ایام محرم اظهار داشت: مقام معظم رهبری در بیانات خود بر موضوع بسیار مهم جهاد تبیین تاکید فراوانی دارند، در حقیقت "تبیین" رسالت ۱۲۴ هزار پیامبر حسب زمان، مکان و موقعیت بوده است و پیامبران برای تبیین دین، اسلام و تسلیم بودن در مقابل توحید مبعوث شدند.
حضرت آیت الله علما با استناد به آیات شریفه قرآن کریم تاکید کرد: به فرموده قرآن « إِنَّ الدِّينَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلَام»، و این یک حقیقت بزرگ است که از آدم تا خاتم یک دین وجود دارد و آن تسلیم بودن در برابر حکم خدا است و این احکام نورانی اسلام است که ما را به حقیقت میرساند و به انسان کامل نزدیک میکند.
نماینده ولی فقیه در استان حضرت امام زین العابدین علیه السلام و حضرت زینب کبری سلام الله علیها را نخستین تبیین کنندگان قیام عاشورا دانست و افزود: سراسر سخنان و کلمات حضرت سجاد علیه السلام حکمت آمیز و بهروز است.
حضرت آیت الله علما تبیین اهداف و دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در همه ابعاد را ضروری دانست و تأکید کرد: کشور ما امروز با مشکلات بسیاری مواجه است اما جمهوری اسلامی ایران امروز صاحب قدرت، همینه و استقلال است و شرق و غرب در برابر قدرت ایران ناتوان اند.
ایشان اظهار داشت: کشور ایران روزگاری زیر سلطه استعمارگران قرار داشت، اما امام خمینی (ره) به پشتوانه اسلام در برابر مستکبران جهان ایستاد و امروز نباید مسئله جهاد تبیین را آسان بگیریم، همانطور که قرآن کریم کتاب تبیین و روشنگری است، به تبعیت از این کتاب آسمانی باید به تبیین ارزشهای دین مبین اسلام بپردازیم، همچنین از تبیین اهداف و دستاوردهای عظیم نظام غافل نشویم.
حضرت آیت الله علما با تاکید بر اینکه دین و حکومت ما پشتوانه عظیم فکری و علمی دارد، افزود: باید برای تعالی کشورمان همواره در سعی و تلاش باشیم و مقتدرانه کار و فعالیت کنیم. در این راستا دانشگاهها نقش بسیار مهمی دارند و دانشجویان عزیز باید به دانشگاهها رونق ببخشند و همواره برای علم آموزی تلاش کنند.
ایشان بصیرت را موضوع بسیار مهمی دانست و تصریح کرد: امام صادق علیه السلام از حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام به عنوان نافذالبصیرة یاد کردند، ما موظف هستیم که به انقلاب و امامین انقلاب آگاهی و بصیرت داشته باشیم.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین جواد افشار نجفی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان کرمانشاه ضمن خیر مقدم به میهمانان در سخنانی اظهار داشت: در جریان واقعه عاشورا مردم چهار دسته بودند؛ جبهه حق، جبهه باطل، تماشاچیان و غافلین.
وی افزود: مقام معظم رهبری در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بیانیه گام دوم انقلاب را ابلاغ نمودند و فرمودند که برای کلمه به کلمه این بیانیه تفکر و اندیشه نمودند و تاکید دارند که در این مسیر حرکت کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین افشار نجفی عظمت اصل انقلاب، عظمت راه پیموده شده، چشم انداز آینده و نقش جوانان متعهد را محورهای گام دوم برشمرد و اظهار داشت: مقام معظم رهبری در دیدار دانشجویان، تشکلهای دانشجویی را از مصادیق حلقههای میانی دانستند.
وی تأکید کرد: برای جریان سازی و جهتگیری به سمت ایجاد تمدن نوین اسلامی به حلقههای میانی نیاز داریم و تشکلهای دانشجویی نمونهای از این حلقههای میانی هستند مقام معظم رهبری در سخنرانی در جمع دانشجویان تاکید کردند که حلقههای میانی باید با جدیت برای جبران ضعفها و کاستیها تلاش کنند تا إنشاءالله سرباز بسترساز تمدن نوینی باشیم که به ظهور ختم میشود.
در ادامه مسئول کمیته آموزش طرح حامیم در استان کرمانشاه در سخنانی به تبیین محورها و اهداف این طرح پرداخت و با اشاره به برنامه ریزی برای اجرای طرح حامیم در دانشگاه های استان، اظهار داشت: در طرح حامیم به دنبال این هستیم که جوانان را در قالب یک اردوی گروهی دور هم جمع کنیم تا آموزشهایی بسیار موثر و مفیدی به آنها ارائه شود.
وی با بیان اینکه این برای دومین سال است که این طرح در کشور و به تبع در کرمانشاه اجرایی میشود، افزود: در این طرح، رویداد "بیان حقایق" برگزار خواهد شد، کارگاهی دو روزه داریم که در آن چالشهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مطرح شده و دانشجویان انقلابی حاضر در طرح، در قالب گروههای پنج نفره برای رفع آنها و ارائه راهکار با هم همفکری میکنند.
گزارش صدا و سیمای مرکز کرمانشاه از افتتاحیه طرح حامیم