نشست "بصیرت حسینی" به میزبانی دانشگاه رازی برگزار شد + تصاویر - پرتال اصلی دانشگاه رازی
با سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین قطرانی؛
نشست "بصیرت حسینی" به میزبانی دانشگاه رازی برگزار شد + تصاویر
نشست "بصیرت حسینی" با سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین محمد قطرانی مدرس و پژوهشگر حوزه و دانشگاه، در دانشگاه رازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، همزمان با ایام محرم، نشست فرهنگی "بصیرت حسینی" با سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین محمد قطرانی، مدرس و پژوهشگر حوزه و دانشگاه، دوم مرداد ماه 1402، توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی، با حضور جمعی از استادان دانشگاه در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.
در آغاز این نشست، دکتر تورج زینیوند معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، ضمن تسلیت ایام شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، به اختصار، به بیان زوایای تاریخی تحقق بصیرت یا بیبصیرتی در تحولات تاریخی جهان اسلام و ضرورت کاربست امروزی بصیرت حسینی پرداخت.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین محمد قطرانی مدرس و پژوهشگر حوزه و دانشگاه، پیرامون موضوع نشست با محوریت "بصیرت حسینی" به سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به رخدادهای تاریخی و ادبیّات دینی افزود: هر تحولی در صحنه اجتماع از منظر ارادههای اجتماعی و انسانی رخ میدهد، در حقیقت نقش مردم در برآیند بردارهای اراده جامعه به سمت سعادت یا شقاوت بسیار حائز اهمیت است.
حجتالاسلام والمسلمین قطرانی تأکید کرد: به عبارت دیگر، در بحث ایجاد تغییر و تحولات اجتماعی، قدرت به تنهایی کافی نیست بلکه ارادههای مردمی باید پیشتبانی و حمایت کنند.
وی با اشاره به چالشها و بیبصیرتیهای صدر اسلام که زمینهساز رخداد عاشورا شد، افزود: خوگرفتن جامعه دوره اموی به پستیها و پلیدیها، فقدان آرمان و اندیشههای ولایی در میان مردم، ضعف در میان پیوندها و روابط میان مؤمنین و دیگر آحاد جامعه، فقدان یا ضعف ارادههای قوی مردمی به منظور تغییر و تحولات اجتماعی، دنیاگرایی و بیبصیرتی خواص از مهمترین بیماریهای جامعه آن روزگار و ایجاد رخداد عاشورا به شمار میآید.
حجتالاسلام والمسلمین قطرانی یادآور شد: شهادت امام حسین(ع) تلنگر و هشداری به وجدانهای جامعه اسلامی برای همیشه است و کاربست بصیرت حسینی در جامعه امروزی شامل: مقاومت در برابر هجمههای روانی و همچنین تمرکز و تأکید بر نکات امیدبخش و آگاهی دهنده نسبت به چالشهای اجتماعی و فرهنگی، تأمل در علل و پیدایش حادثه عاشورا است.
وی انسجام میان مؤمنین و پیوندهای ولایی و ایمانی را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: انسجام قلبهای مؤمنین حول ولایت امام و ارزشها و مبانی، سبب اتصال به ولایت الهی میشود.
در ادامه جلسه، دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی، ضمن تسلیت ایام محرم و با آرزوی قبولی سوگواری و عزاداریهای ارادتمندان اهل بیت (ع) و همچنین قدردانی از برگزاری این نشست بصیرتی، در سخنانی اظهار داشت: اقامه مراسمهای سوگواری، تکایا و هیئات و آیینهای مذهبی با محوریت حادثه عاشورا، مصداق بارز تعظیم شعائرالله است اما این اقدامات به تنهایی کافی نیست.
دکتر احمدی با ادامه توضیحات بیان کرد: مهمترین موضوعی که موردنیاز جدّی جامعه امروز است، این است که امام حسین(ع) و سیره ایشان، در متن زندگی مردم قرار گیرد، همچنین تحلیل و تفسیر بهروز از مباحث ارائه شود و قلب جوانان را تسخیر کند و تاثیرگذار باشد.
رئیس دانشگاه رازی در ادامه افزود: بزرگترین رسالت و جهاد تبیین در روزگار ما، مقابله با تحریف و سیاهنمایی دشمن در عرصه دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی است و همه باید در تبیین دستاوردهای نظام و تزریق امید و خودباوری به جامعه تلاش کنیم.
در ادامه این جلسه، حاضرین به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود پیرامون موضوع "بصیرت حسینی" پرداختند.
پرسش و پاسخ از دیگر محورهای این نشست بود.