برگزاری مراسم روز جهانی خاک در دانشگاه رازی - پرتال اصلی دانشگاه رازی
مراسم روز جهانی خاک در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، به همت انجمن علمی گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه، مراسم روز جهانی خاک، با هدف گسترش توجه آحاد جامعه به موضوع خاک و بهره برداری بهینه از آن، با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه و نیز کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، آب منطقهای و سایر دستگاههای اجرایی، در روز دوشنبه 20 آذرماه 1402 در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود ملی آغاز شد.
در ابتدا، دکتر امیرینژاد- مدیر گروه علوم و مهندسی خاک به اختصار راجع به روز جهانی خاک سخنرانی کرد.
وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد غذای بشر از خاک تهیه میشود، افزود: متاسفانه فرسایش خاک در ایران سه برابر استاندارد جهانی است و لذا برای جلوگیری از اثرات مخرب سیلاب و تخریب خاک، باید به موضوع حفظ پوشش گیاهی طبیعی جهت ذخیرهسازی آب همگام با حفظ و نگهداری خاک توجه بیشتری داشته باشیم.
در ادامه دکتر معینینقده، رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه، ضمن خیرمقدم به حاضرین اظهار داشت: خاک به عنوان یکی از مهمترین اجزاء طبیعت، سرمایه ملی و بستر حیات بوده و نقش اساسی در استقرار و رشد جوامع بشری و نیز سایر جانداران دارد. در واقع خاک بخشی از زنجیره غذایی انسان و پایه و اساس توسعه کشاورزی، امنیت غذایی و تغذیه را تشکیل میدهد.
سپس دکتر صیادیان، رئیس اسبق بخش تحقیقات خاک و آب سازمان جهاد کشاورزی استان، با اشاره به آیات و روایات مختلف، در مورد اهمیت حفظ خاک و آب بیان کرد: آفرینش انسان از خاک است و در واقع خاک و آب دو نعمت و امانت الهی است که باید برای نسلهای آینده آنها را حفظ کنیم.
وی خاطر نشان کرد: برای تشکیل یک سانتی متر خاک در سطح زمین، بسته به شرایط گاهی تا 1000 سال زمان نیاز است. خاک سالم به عنوان یک فیلتر طبیعی نقش مهمی در تصفیه و ذخیره آب دارد. خاک با ترسیب کربن، به عنوان یک مخزن کربن عمل می کند و در نتیجه هم با تغییرات اقلیمی سازگار است و هم اثرات منفی آن را کاهش میدهد.
در پایان، پس از پخش چند کلیپ، میزگرد تخصصی با حضور جمعی از اساتید گروههای آموزشی خاک و آب برگزار شد.
شایان ذکر است روز جهانی خاک که از سال ۲۰۱۵ هرساله ۵ دسامبر برابر با ۱۴ آذر برگزار میشود، برای امسال از سوی یونسکو شعار خاک و آب منشأ زندگی در نظر گرفته شده است.