Last News
22208
بازدید هیأت دانشگاه حسن‌الدین ماکاسار اندونزی از دانشگاه رازی

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری دوجانبه میان دانشگاه‌های رازی و حسن‌الدین + تصاویر

در جریان بازدید هیأت دانشگاه حسن‌الدین ماکاسار اندونزی از دانشگاه رازی، تفاهم‌نامه همکاری دوجانبه به امضا رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، هیأت دانشگاه حسن‌الدین ماکاسار اندونزی، امروز چهارشنبه 24 خرداد ماه 1402 از دانشگاه رازی بازدید کردند.

هیأت دانشگاه حسن‌الدین در بدو ورود، مورد استقبال مسئولان دانشگاه قرار گرفته و در نشست مشترک با حضور دکتر محمدنبی احمدی، رئیس دانشگاه رازی، دکتر مرادخانی مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین‌المللی و جمعی از مدیران دانشگاه حضور یافتند.

در این نشست، هیأت دانشگاه حسن‌الدین ماکاسار اندونزی متشکل از دکتر جمال‌الدین جومپا (رئیس دانشگاه حسن الدین ماکاسار)، دکتر آدی مولانا (معاون بخش همکاری، نوآوری، کارآفرینی و تجاری)، دکتر ساوِدی محمد (مسؤول دفتر ریاست دانشگاه)، دکتر سوپراتمان (مدیر شبکه تلویزیونی)، دکتر اکا ساسترا (عضو هیأت علمی و مشاور وزیر سرمایه‌گذاری اندونزی) و دکتر جلوسی نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حضور داشتند.

در ابتدا، دکتر امین زارع مدیر حوزه ریاست دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به میهمانان ابراز امیدواری کرد که هیئت دانشگاه اندونزی، سفری پربار و اقامتی خاطره‌انگیز را در کرمانشاه داشته باشند.

وی در ادامه افزود: دو کشور ایران و اندونزی، ویژگی بسیار خاص و برجسته‌ای در جهان اسلام دارند؛ اندونزی به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور اسلامی و ایران به عنوان یکی از قدرت‌های نوظهوری که در عرصه جهان مطرح است، می‌توانند به عنوان دو ستون بسیار محکم در پیشبرد تمدن نوین اسلامی نقش‌آفرینی ‌کنند.

دکتر زارع با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) یادآور شد: در فرمایشی از حضرت علی(ع) آمده است؛ «العلم سلطان»؛ در حقیقت علم، قدرت‌آفرینی و سلطه ایجاد می‌کند. باور ما این است که دوستی و همکاری بیشتر دو کشور ایران و اندونزی می‌تواند منافع بسیار مفید و بزرگی را برای جهان اسلام به ارمغان آورد.

در ادامه، دکتر محمد نبی احمدی رئیس دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به میهمانان و آرزوی توفیق برای همگان، در سخنانی اظهار داشت: ما قرابت ویژه‌ای با کشور دوست و مسلمان اندونزی داریم، اگرچه دانشگاه رازی این ارتباط را با تمام دانشگاه‌های دنیا دنبال می‌کند اما ارادت ویژه‌ای به کشورهای مسلمان، دوست و برادر دارد.

دکتر احمدی بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ شکل گرفت و ایران اسلامی موضوع اتحاد، همبستگی، همدلی و همراهی ویژه‌ نسبت به کشورهای مسلمان را دنبال می‌کند.

رئیس دانشگاه رازی از «علم» به تعبیر «نور» و «قدرت و توانایی» یاد کرد و افزود: ما خواستار این هستیم که این نور، قدرت و توانایی یکپارچه شود تا ضمن اینکه تمام ظرفیت‌های دانشگاه برای پیشرفت کشور دوست، برادر و مسلمان اندونزی در خدمت قرار گیرد، از توانایی‌های کشور مسلمان اندونزی برخوردار شویم.

ضرورت همگرایی و وحدت ویژه با کشورهای مسلمان

دکتر احمدی در ادامه «آرمان گرایی» را از ویژگی‌های انقلاب اسلامی ایران دانست و تأکید کرد: یکی از آرمان‌های انقلاب؛ ستم‌ناپذیری و ظلم‌ستیزی نسبت به تمام کشورهای دنیا به خصوص در برابر استکبار جهانی است. دنیای استکبار امروز از علم ویژه‌ای هم برخوردار است، اما نوع جهانبینی آنها با نوع جهانبینی ما متفاوت است، آنها به دنبال غارت منابع مسلمانان در اقصی نقاط جهان هستند، اما ما به دنبال خدمت به بشریت در اقصی نقاط جهان هستیم. لذا برای تحقق این موضوع؛ نیاز به همگرایی و وحدت ویژه با کشورهای مسلمان داریم.

توسعه همکاری‌های دوجانبه از طریق دیپلماسی علمی

وی در ادامه به زمینه‌های همکاری مشترک دانشگاه رازی و دانشگاه حسن الدین ماکاسار اندونزی اشاره کرد و افزود: این همکاری‌ها می‌تواند زوایای مختلفی داشته باشد که یکی از محورها تبادل دانشجو است، اما ظرفیت‌های دیگری مانند موضوع دیپلماسی علم نیز حائز اهمیت است؛ در این راستا می‌توان در قالب ایجاد مجلات علمی مشترک از جانب دو دانشگاه با هیئت تحریریه‌های مشترک، همکاری لازم دنبال شود.

دکتر احمدی یادآور شد: دانشگاه رازی مجموعه‌ای گسترده‌ با ۱۷ دانشکده و برخوردار از تخصص‌های مختلف است. امیدواریم تعاملات و همکاری ویژه با دانشگاه حسن الدین در زوایای گسترده‌تر و با دستور کارهای مشخص و عملیاتی دنبال شود.

وی همچنین با اشاره به دیگر زمینه‌های همکاری با دانشگاه حسن الدین، به ویژه بحث سرمایه‌گذاری افزود: دفتر امور همکاری‌های علمی بین‌الملل دانشگاه رازی موظف می‌شود که زمینه‌های سرمایه‌گذاری مورد نظر دانشگاه حسن الدین را دریافت و در این زمینه مطالعات را انجام و مکاتبات مربوط به آن را در اختیار مسئولان این دانشگاه قرار دهد.

رئیس دانشگاه رازی در پایان اقامتی خوش و خاطره انگیز برای میهمانان آرزو کرد.

در ادامه دکتر جمال الدین جومپا رئیس دانشگاه حسن الدین ماکاسار در سخنانی اظهار داشت: برای ما افتخار بزرگی است که در دانشگاه رازی توسط رئیس محترم دانشگاه و دیگر مدیران این مجموعه مورد استقبال قرار گرفتیم.

وی افزود: جامعه ایرانی حاضر در اندونزی جامعه خیلی بزرگی نیست. ما احساس خوبی از حضور در دانشگاه رازی داریم، در دانشگاه حسن الدین نیز یک مرکز ایران‌شناسی فعالیت می‌کند.

دکتر جومپا یکی از اهداف و مأموریت‌های دانشگاه حسن‌الدین را گسترش همکاری‌ها با نقاط مختلف دنیا عنوان کرد و افزود: متاسفانه در اندونزی دیدگاه مردم نسبت به کشور ایران تحت تاثیر رسانه‌های غربی بوده، اما به این نتیجه رسیدیم که تصویری که از ایران در کشورهای دیگر مخابره می‌شود تصویر مخدوشی است که تحت تأثیر رسانه‌های غربی قرار دارد و آنچه که ما دیدیم بسیار بهتر از آن چیزی بود که شنیده بودیم.

از طریق دیپلماسی علمی با ایران همکاری می‌کنیم

وی اظهار داشت: برای من بسیار جالب و قابل احترام است که شما در ابتدای جلسات قرائت قرآن دارید کما اینکه در ابتدای جلسات ما قرائت قرآن جزو برنامه‌ها است.

رئیس دانشگاه حسن الدین ماکاسار تأکید کرد: ما معتقدیم از طریق دیپلماسی علمی باید با همدیگر مرتبط شویم و در زمینه‌های تبادل دانشجو و هیئت‌های علمی سعی کنیم بر اساس واقعیت موجود عمل کنیم نه آنچه که در تبلیغات و پروپاگاندای رسانه‌های غربی است.

وی یادآور شد: در اندونزی ۲۷۵ میلیون جمعیت داریم که ۹۰ درصد از این جمعیت مسلمان هستند. در عین حال در اندونزی اقلیت‌ها در آزادی کامل به مراسمات مذهبی خود می‌پردازند و هیچ محدودیتی برای آنها وجود ندارد و در کنار همدیگر زندگی مسالمت آمیز داریم.

دکتر جومپا ایران را کشور قدرتمندی عنوان کرد و افزود: ما از ایران آموخته‌ایم که چطور تحریم‌ها باعث توقف این کشور نشده و در زمینه‌های علم و فناوری پیشرفت‌های خوبی داشته‌اید. زمان آن رسیده که برادران و خواهران دو کشور در کنار هم قرار بگیرند تا دنیا را جای بهتری برای زندگی داشته باشیم. از دولت جمهوری اسلامی ایران هم تشکر می‌کنیم که به ما پیشنهاد داد در سفر به این کشور، از دانشگاه رازی نیز بازدید داشته باشیم.

وی در ادامه بیان کرد: متاسفانه تا این لحظه به خاطر فاصله جغرافیایی، مسائل سیاسی و دیدگاهی که از کشور ایران مخابره شده ما شانس همکاری‌های نزدیک با ایران را نداشتیم، اما از هم‌اکنون می‌توانیم شروع کنیم و امیدواریم که نسل‌های بعدی دو کشور با تعامل و همکاری، بسیار به هم نزدیک‌تر باشند و در دنیا مفید واقع شوند. مطمئن هستم که این مسیر ساده نیست و نیاز به انگیزه و تلاش بسیاری دارد.

دکتر جومپا به زمینه‌های همکاری مشترک دانشگاه‌های حسن الدین و رازی اشاره کرد و گفت: دانشگاه حسن الدین ۱۷ دانشکده دارد، در گام اول می‌توانیم تبادل دانشجو داشته باشیم، در مرحله بعد موضوعاتی مانند راهنمایی مشترک پایان‌نامه‌ها، پروژه‌های تحقیقاتی و نشریات مشترک را دنبال کنیم.

وی در پایان یادآور شد: از پذیرایی و مهمان‌نوازی شما سپاسگزارم و امیدوارم پس از بازگشت به اندونزی توافقات صورت گرفته را بررسی، پیگیری و عملیاتی کنیم.

در ادامه دکتر شهاب مرادخانی مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به میهمانان، در سخنانی، به ارائه گزارشی از معرفی دانشگاه و فعالیت‌های دفتر امور بین‌الملل پرداخت.

وی دانشگاه حسن الدین را یکی از سه دانشگاه بزرگ و مطرح اندونزی عنوان کرد و گفت: امیدواریم این نشست منجر به انجام همکاری‌های مشترک دو دانشگاه شود.

در ادامه آقای جلوسی کارشناس تبادل هیأت‌های علمی و دانشگاهی در اداره کل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنانی اظهار داشت: در این سازمان، ۶۰ نمایندگی فعال در خارج از کشور داریم و در حوزه فرصت‌های مطالعاتی، بورس‌های تحصیلی، ارتباطات با دانشگاه‌های داخل کشور و...  هماهنگی صورت می‌‍گیرد.

وی افزود: برای معرفی هرچه بهتر دانشگاه به کشورهای دیگر پیشنهاد می‌شود، کاتالوگ‌های به زبان‌های عربی و انگلیسی نیز تهیه و در اختیار ما قرار گیرد.

در ادامه، سایر اعضای حاضر در این نشست، به بیان دیدگاه‌ها، پیشنهادات و ارائه زمینه‌های همکاری مشترک دانشگاه رازی و حسن الدین اندونزی پرداختند.

معرفی دستاوردهای دانشگاه رازی در زمینه‌های مختلف؛ از جمله تولید یولاف زراعی و کاملینا در گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، تولید داروی سرطان سینه توسط یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، تبادل دانشجو به ویژه در مقطع دکتری، تدریس دروس مختلف مانند مهندسی ژنتیک، کشت بافت گیاهی و... تهیه نقشه‌های ژنتیکی از محورهای مطرح شده برای همکاری مشترک در این نشست بود.

دکتر مصطفایی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، نیز در سخنانی یادآور شد که بیش از ۲۵ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه رازی در زمره پژوهشگران پراستناد ۱ درصد و ۲ درصد برتر جهان قرار دارند که ظرفیت بسیار بالایی  برای همکاری‌های پژوهشی با دانشگاه حسن‌الدین محسوب می‌شود.

وی یادآور شد: رشته‌های مختلفی در دانشگاه رازی وجود دارد که قابلیت همکاری‌های پژوهشی، فناوری و آموزشی با دانشگاه حسن‌الدین را دارند، در دانشگاه رازی 14 شرکت دانش بنیان تاسیس شده و از نظر خدمات فنی و تجهیزات آزمایشگاهی نیز می‌توانیم همکاری مشترک داشته باشیم.

همچنین دکتر طلایی مدیر مرکز رشد دانشگاه اظهار داشت: متخصصین دانشگاه رازی در حوزه فناوری در تلاش‌اند تا پژوهش را وارد عرصه کار آفرینی و تجاری‌سازی کنند. یکی از دستاوردهای ثبت شده در شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه رازی، تولید ماده موثر در درمان سرطان سینه است. تولید بذرهای هیبریدی و احیای برخی دیگر از بذرها نیز از اقدامات انجام شده در شرکت‌های دانش‌بنیان است. همچنین طرح تولید کاتالیست هیدروژناسیون روغن خوراکی  نیز در شرکت دانش‌بنیان دانشگاه رازی تولید می‌شود.

در پایان این نشست، در چهارچوب گسترش همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه رازی با دانشگاه‌‌های خارجی؛ تفاهم‌نامه دوجانبه دانشگاه رازی و دانشگاه حسن‌الدین ماکاسار اندونزی به امضا رسید.

هیأت دانشگاه حسن‌الدین ماکاسار اندونزی پس از اقامه نماز جماعت و حضور در یادمان شهدای گمنام دانشگاه، با همراهی جمعی از مسئولین دانشگاه از آزمایشگاه مرکزی بازدید به عمل آوردند.

آخرین اخبار