Last News

آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده دانشگاه رازی، در آمفی تئاتر فرهنگ و ادب دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده دانشگاه، شامگاه دوشنبه ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۳، با حضور دکتر محمدنبی احمدی ریاست دانشگاه، جمعی از مدیران، استادان و کارکنان دانشگاه در آمفی تئاتر فرهنگ و ادب دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

در این مراسم، دکتر کیانوش چقامیرزا معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به میهمانان و با تبریک هفته پژوهش و فناوری، در سخنانی اظهار داشت: ما شاهد تلاش همکاران گرامی و استادان فرهیخته بودیم که در یک سال اخیر همه همت و تلاش خود را صرف پژوهش نمودند و امروز از این عزیزان تجلیل خواهد شد.

وی افزود: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده دانشگاه در سطوح مختلف شامل برگزیدگان دانشکده‌ها، دانشجویان، گروه‌های آموزشی، طرح‌های پژوهشی برگزیده، همکارانی که بیشترین فعالیت را در بحث ارتباط با صنعت داشتند، خواهد بود.

دکتر چقامیرزا تجلیل از پژوهشگر بازنشسته، رساله تقاضامحور برگزیده، فرصت مطالعاتی در جامعه و صنعت برگزیده، نشریه برگزیده و کارشناسان پژوهشی و اجرایی برگزیده را از دیگر برنامه‌های این مراسم دانست و افزود: امسال بخش جدیدی با عنوان "نو ورودهای پژوهشگر" به برنامه‌ها اضافه شده است که از این عزیزان تقدیر خواهد شد.

وی با بیان اینکه امسال ۱۲۶ پژوهشگر و فناور برگزیده در سطوح مختلف در دانشگاه رازی مورد تجلیل قرار خواهند گرفت، برای همگان آرزوی موفقیت و درخشش در مدارج بالای علمی در همه مراحل زندگی نمود.

در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمین عباسی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه رازی، در سخنانی با اشاره به اهمیت علم‌آموزی و فعالیت در عرصه پژوهش و تحقیق اظهار داشت: در آیات و روایات دینی مصداق‌های بسیاری در باب منزلت علم، عالم و اهمیت دانش اندوزی داریم.

وی ضمن تمجید از تلاش و کوشش‌های پژوهشگران و فناوران دانشگاه رازی افزود: بسیاری از این عزیزان در شرایط سخت در کنار همه مشغله‌های زندگی به کار پژوهش می‌پردازند.

در ادامه، دکتر یاسر شهبازی عضو هیأت علمی دانشگاه رازی و پژوهشگر پراستناد یک درصد برتر جهان، در سخنانی، با تبریک روز دانشجو و هفته پژوهش و فناوری اظهار داشت: بزرگترین افتخار و نعمت که خداوند بزرگ به ما ارزانی داشته این است که "معلم" هستیم و جوانان را تربیت می‌کنیم، چقدر شاهد صحنه‌های زیبایی هستیم که این درخت به ثمر می‌نشیند و در حقیقت اساس روز ۱۶ آذر، دانشجو است.

وی در ادامه افزود: هفته پژوهش و فناوری فرصتی مناسب است تا به صورت دقیق‌تر ابعاد پژوهش و فناوری را ارج نهیم و کسانی که مجاهدانه یک سال اخیر عمر خود را صرف تولید علم در کشور کرده‌اند و همچنین فرصتی است برای توانمندسازی افرادی که در عرصه پژوهش و فناوری سهیم بوده‌اند.

دکتر شهبازی با اشاره به برنامه‌های مختلف هفته پژوهش و فناوری یادآور شد: در یکی از روزهای هفته پژوهش و فناوری، درهای دانشگاه به روی دانش‌آموزان باز شد و دانش‌آموزان برای بازدید از بخش‌های مختلف از قبیل آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و... وارد دانشگاه شدند.

وی در ادامه توضیحات افزود: یکی از مشکلات ما در عرصه آموزش عالی این است که نسل جدید با مفهوم آموزش عالی و تلاش، ضعیف‌تر است؛ اما وقتی که دانش‌آموز وارد فضای دانشگاه می‌شود و با آزمایشگاه‌ها، کلاس‌ها و... آشنا می‌شود، یک فضای ذهنی خاصی در ذهنش شکل می‌گیرد و می‌تواند برای آینده خود برنامه‌ریزی کند.

دکتر شهبازی برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری را اقدامی شایسته و فرصتی برای تعامل خوب بین دانشگاه و بخش صنعت دانست و گفت: مقام معظم رهبری به کرّات بر موضوع علم تاکید فرمودند چرا که علم حقیقتاً مایه اقتدار است و امروز کشورهای آمریکا و اروپا به واسطه برخورداری از علم و قدرت جهان را تحت سیطره خود گرفتند.

وی بیان کرد: ما باید این واقعیت را در ذهنمان در نظر بگیریم، برای اینکه در معادلات امروز دنیا تاثیرگذار باشیم باید به سلاح علم مجهز باشیم هر جامعه‌ای که به علم مجهز نباشد دچار آسیب می‌شود.

دکتر شهبازی توسعه علمی در کشور را موضوعی چندوجهی دانست و افزود: در تمام دنیا توسعه علمی بدون توسعه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی صورت نمی‌گیرد، بنابراین ما باید در این حوزه آسیب‌شناسی کنیم. متاسفانه در حوزه فرهنگی باید گفت که فرهنگ پژوهش در کشور نهادینه نشده است.

وی با تاکید بر ضرورت پرهیز از جزیره‌ای عمل کردن در حوزه پژوهش و توسعه علمی یادآور شد: یکی از مسائل مهم، مشکلات پژوهشگران جوان در دانشگاه‌ها برای تامین هزینه‌های معیشتی زندگی خود است، با وجود اعتبارات و بودجه کم حوزه پژوهشی حقیقتاً باید گفت که معجزه‌ای اتفاق افتاده است که ما رتبه ۱۵ و ۱۶ را درISI  و اسکوپوس کسب کرده‌ایم.

دکتر شهبازی تاکید کرد: از نظر اقتصادی باید زیرساخت‌های لازم برای وزارت علوم فراهم شود تا از مهاجرت نخبگان و اساتید جلوگیری به عمل آید و علم باید تبدیل به محصول و تجاری‌سازی شود.

وی در ادامه ضمن انتقاد و گلایه از سیستم اجرایی استان اظهار داشت: استان کرمانشاه استانی با زیرساخت‌های کشاورزی و دامپروری است اما دانشگاه رازی باید با استان‌های صنعتی مانند خوزستان، اصفهان و آذربایجان رقابت کند اما در مقام اجرا، طرح‌های پژوهشی که باید در استان کرمانشاه با همکاری دانشگاه رازی و با بهره‌گیری از ظرفیت اساتید و اعضای هیأت علمی این مجموعه صورت گیرد، به دانشگاه‌های تهران و... واگذار می‌شود.

دکتر شهبازی عدم استفاده از ظرفیت و پتانسیل اساتید و هیأت علمی دانشگاه رازی در کارگروه‌های تخصصی استان کرمانشاه را ناسپاسی دانست و افزود: تا زمانی که همکاری و تعامل میان دانشگاه و محیط پیرامون به وجود نیاید دانشگاه محدود به تولید علم و مقاله می‌شود.

وی در پایان بار دیگر خواستار توجه جدی به پژوهشگران و فناوران و تخصیص بودجه مناسب در این راستا شد و افزود: ما باید قدردان کسانی باشیم که عمر و جوانی خود را صرف پژوهش و دانش‌اندوزی می‌کنند. وظیفه ما پژوهشگران این نیست که مقاله را به محصول تبدیل کنیم بلکه باید یک زنجیره‌ای شکل بگیرد و زیرساخت‌های لازم در حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ایجاد شود تا پژوهشگر بتواند ایده‌هایش را به مقاله و مقاله را به محصول تبدیل کند.

در ادامه، دکتر علی‌اکبر زینتی‌زاده پژوهشگر برگزیده دانشگاه و پژوهشگر پراستناد جهان با قدردانی از زحمات و تلاش‌های معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، در سخنانی، دانشگاه را محرکه رشد اقتصادی و تحول دانست و اظهار داشت: عضو هیئت علمی موتور محرکه جامعه و دانشگاه است و در حقیقت عامل اصلی تحول می‌باشد.

دکتر زینتی‌زاده با انتقاد از بودجه محدود پژوهشی دانشگاه‌ها افزود: متاسفانه ارزش کار ما در صنعت دیده نمی‌شود و بودجه پژوهشی نیز سال به سال محدودتر می‌شود، حقیقتاً احساس من بر این است که پژوهش در بن‌بست بودجه قرار دارد.

دکتر زینتی‌زاده فقدان نگاه حرفه‌ای به مقوله پژوهش و فناوری را یک آسیب جدی دانست و یادآور شد: متاسفانه با این شرایط پژوهشگران و فناوران ما دچار فرسودگی می‌شوند.

وی تاکید کرد: ما نیاز به یک اجماع کلی در سطح استان، منطقه و کشور داریم، در حال حاضر پژوهشگران ما در کنار تولید علم باید به مقوله تجاری‌سازی هم توجه کنند این در حالی است که در دانشگاه‌های بزرگی مانند دانشگاهMIT  صرفاً ایجاد کانون‌های دانش‌بنیان بر عهده اعضای هیأت علمی است و در واقع یک نگاه واقع بینانه وجود دارد اما می‌بینیم که در دانشگاه‌های ما اعضای هیأت علمی خود مدیر شرکت‌های دانش‌بنیان هستند و باید با وجود شرایط سخت و بودجه نامناسب، برای تجاری‌سازی محصولات نیز اقدام کنند.

دکتر زینتی‌زاده مشکلات اقتصادی و عدم تخصیص بودجه مناسب به فعالیت‌های پژوهشی و فناوری را سبب بی‌انگیزگی پژوهشگران دانست و افزود: ظرفیت انجام کار وجود دارد اما دانشگاه باید زیرساخت‌های لازم را فراهم کند و یک بلوغی در پژوهش اتفاق بیفتد و در حقیقت پژوهش باید جریان‌ساز باشد.

وی در پایان یادآور شد: بودجه پژوهشی در استان باید وارد دانشگاه شود و باید از بن‌بست بودجه پژوهشی خارج شویم.

دکتر زینتی‌زاده همچنین توضیحاتی در خصوص سوابق و تجربیات خود در حوزه صنعتی و همچنین خدمت در مجموعه دانشگاه داد.

در این مراسم، از پژوهشگران و فناوران برگزیده دانشگاه رازی در حوزه‌های مختلف با حضور دکتر محمدنبی احمدی ریاست دانشگاه و جمعی از مسئولان و دانشگاهیان تقدیر به عمل آمد.

آخرین اخبار