2736
در حوزه مهندسی معکوس قطعات بالگرد؛

دانشگاه رازی و هوانیروز تفاهم‌‌نامه امضا کردند

تفاهم‌نامه همکاری در حوزه بازطراحی و مهندسی معکوس قطعات بالگرد، میان دانشگاه رازی و پایگاه هوانیروز کرمانشاه به امضا رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، نشست همکاری‌های مشترک معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه و پایگاه یکم رزمی هوانیروز کرمانشاه، 27 اردیبهشت ماه 1400، در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.

در این نشست، دکتر فرزاد ویسی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، ضمن خیرمقدم به میهمانان در سخنانی اظهار داشت: دانشگاه رازی به‌عنوان دانشگاه مُعین استان کرمانشاه در آستانه پنجاهمین سال فعالیت علمی، آموزشی و پژوهشی خود در منطقه قرار دارد و اکنون در تدارک برگزاری برنامه‌ای باشکوه برای نکوداشت 50 سالگی دانشگاه هستیم.

دکتر ویسی به سیر تحولات دانشگاه‌ها به نسل‌های سوم و چهارم اشاره و بیان کرد: در سال‌های پیش از انقلاب برای پیشبرد اهداف کشور نیاز به وجود نیروهای متخصص از خارج از کشور تامین می‌شد و با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و طی حدود سه دهه گذشته، رسالت اصلی دانشگاه‌ها بر تربیت نیروی متخصص تعریف گردید و بر همین مبنا طی این سال‌ها در رشته‌های مختلف نیروهای متخصص بسیاری تعلیم یافتند و امروز دراین زمینه به خودکفایی رسیده‌ایم. به علت کیفیت ورودی فارغ‌التحصیلان، خوشبختانه بسیاری از دانش‌آموختگان دانشگاه‌های دولتی کشور امکان پذیرش در دانشگاه‌های مطرح دنیا را دارند.

ایران رتبه‌ 13 تا 16 تولید علم در دنیا را دارد

ایشان یادآور شد: طی سالیان گذشته، مسئولیت تربیت نیروی انسانی متخصص با کمترین هزینه بر عهده دانشگاه‌ها بوده است، با وجود اینکه کشورمان در بحث تولیدات علمی در سال‌های اخیر، رتبه‌ بین 13 تا 16 را در دنیا دارد، اما در شاخص‌های اقتصادی توفیق چندانی نداشته است و وضعیت اقتصادی موجود زیبنده جایگاه علمی کشور نیست. از این رو رویکرد دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی از تربیت نیروی کارشناس و پژوهش بنیادی، به سمت کارآفرینی، پیگیری مسائل و رفع نیازهای کشور تغییر یافته است و در این راستا ارتباط دانشگاه با سایر نهادها و دستگاه‌های اجرایی فرصتی مغتنم برای ایفای نقش در این مسیر است.

دکتر ویسی ضمن اشاره به همکاری دانشگاه رازی با دستگاه‌های اجرایی استان و انعقاد قراردادهای همکاری دوجانبه افزود: امروز مفتخریم که ارتباطی دوسویه میان دانشگاه با نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان مدافعان امنیت کشور فراهم گردیده است.

ایشان زمینه‌های همکاری دانشگاه و پایگاه یکم رزمی هوانیروز کرمانشاه را متنوع خواند و گفت: در حوزه پژوهش‌های کاربردی، ارائه آموزش‌های تخصصی و در سایر مواردی که احساس نیاز شود، مشتاقانه آماده همکاری هستیم.

دکتر ویسی فعالیت بیش از 50 گروه آموزشی، 8 دانشکده و بیش از 500 عضو هیئت علمی کارآمد را از ظرفیت‌های دانشگاه رازی برشمرد و گفت: با توجه به ماهیت رشته‌های دانشکده فنی و مهندسی، امکان همکاری متقابل دانشگاه و پایگاه هوانیروز در حوزه‌های مختلف این دانشکده ثمربخش خواهد بود.

ایشان همچنین ارائه خدمات در حوزه امنیت سایبری با استفاده از ظرفیت مرکز تخصصی آپا، گرایش‌های مختلف علوم انسانی و اجتماعی، استفاده از دستاوردهای دانشکده شیمی به ویژه در بحث تهیه مایعات و روغن‌های صنعتی، تهیه فیلترهای تخصصی برای جذب مواد را از دیگر ظرفیت‌های دانشگاه برای همکاری با پایگاه هوانیروز کرمانشاه برشمرد.

دکتر ویسی استفاده از توان دانش‌آموختگان و مشمولان نخبه برای خدمت در حوزه‌های تخصصی هوانیروز را از دیگر ظرفیت‌های همکاری برشمرد و گفت: از 12 هزار نفر دانشجو در دانشگاه رازی قریب به سه هزار نفر در مقطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل‌اند که پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی ظرفیت خوبی برای تعریف پروژه‌های مورد نیاز هوانیروز است.

در ادامه دکتر یاسر شهبازی، مدیر حوزه ریاست دانشگاه، ضمن خیرمقدم به فرماندهی پایگاه یکم رزمی هوانیروز کرمانشاه و همراهان ایشان در سخنانی به معرفی دانشگاه پرداخت و اظهار داشت: دانشگاه رازی نماد آموزش عالی غرب کشور است که در سال ۱۳۵۱ با عنوان دانشکده علوم کرمانشاهان (دانشکده علوم کنونی دانشگاه)، شروع به فعالیت نمود و از سال 1354 با تاسیس دانشکده پزشکی کرمانشاه، تربیت دبیر سنندج و دانشکده دامپروری ایلام، توسعه یافت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، دانشکده‌های مذکور به مرور از دانشگاه رازی جدا شدند و به‌صورت مستقل با عنوان دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمانشاه، دانشگاه کردستان و دانشگاه ایلام به فعالیت خود ادامه دادند.

دکتر شهبازی از تحصیل بیش از 12 هزار نفر دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاه خبر داد و گفت: حدود 500 نفر عضو هیئت علمی در این دانشگاه فعالیت دارند که همه آنها از سرآمدان علمی کشور هستند و هر یک از این عزیزان با پتانسیل‌های علمی و پژوهشی بسیار بالا می‌توانند سرچشمه خیر و برکت برای دانشگاه و جامعه باشند.

فصل جدید  فعالیت‌های دانشگاه در ارتباط با صنعت و پژوهش‌های دانش‌بنیان

ایشان شعار دانشگاه رازی را «اخلاق محور و پیشرو در تحقق جامعه دانش‌بنیان» عنوان کرد و گفت: بر اساس ماموریت‌های ابلاغی وزارت عتف به دانشگاه در خصوص ارتباط دانشگاه با صنعت و ایفای نقش مسؤلیت اجتماعی، دانشگاه به‌عنوان نماد علمی غرب کشور در این مسیر گام نهاده است.

دکتر شهبازی پیگیری فعالیت‌ها و برنامه‌های ارتباط با صنعت را ذیل وظایف حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه دانست و ابراز امیدواری کرد: با هم‌افزایی و تلاش مجموعه دانشگاه و توسعه ارتباطات برون‌دانشگاهی، فصل جدیدی از فعالیت‌های دانشگاه در بخش ارتباط با صنعت و انجام پژوهش‌های دانش‌بنیان و تقاضامحور رقم بخورد.

ایشان ضمن بیان انتظارات مجموعه دانشگاه اظهار داشت: انتظار می‌رود سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی در اعلام مطالبات و نیازهای خود به دانشگاه فعالیت جدی داشته باشند تا مجموعه دانشگاه با تکیه برتوان و ظرفیت بالای علمی، آموزشی و پژوهشی خود در بخش‌های مختلف ارائه خدمت نماید.   

در ادامه سرهنگ خلبان غلامرضا شایان، فرمانده پایگاه هوانیروز کرمانشاه، ضمن قدردانی از میزبانی دانشگاه و ابراز خرسندی از حضور در این نشست، در سخنانی ابراز امیدواری کرد: پایگاه هوانیروز با امضای تفاهم‌نامه همکاری و تشکیل کارگروه‌های مربوطه، می‌تواند وارد فاز اجرایی همکاری متقابل و موثر با دانشگاه رازی شود.

ایشان به بحث تحریم‌های ظالمانة غرب علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره داشت و افزود: با توجه به سند چشم‌انداز توسعه و بیانیه گام دوم انقلاب، با نگاه به توان متخصصان داخلی می‌توانیم برای رفع نیازهای عملیاتی خود گام برداریم.

نیروهای مسلح پیام راهبردی «ما می‌توانیم» را به واقعیت تبدیل کردند

ایشان ضمن یادآوری نقش هوانیروز در تامین امنیت گفت: نقش‌آفرینی هوانیروز در دوران دفاع مقدس همواره مایه دلگرمی رزمندگان بود. پایگاه هوانیروز کرمانشاه در کنار مأموریت ذاتی خود، با توجه به شرایط کشور، در زمینه‌های سازندگی و مردم‌یاری، ماموریت‌هایی را دنبال می‌کند که از آن جمله می‌توان به همکاری با سازمان اورژانس و خدمت‌رسانی به ملت شریف استان اشاره کرد.

سرهنگ خلبان غلامرضا شایان بیان کرد: در سالهای قبل از انقلاب بسیاری از امور مهارتی در حوزه بالگردی توسط مستشاران خارجی انجام می‌گرفت، بعد از پیروزی انقلاب؛ اعمال تحریم‌های ظالمانه و ضرورت خودکفایی در صنایع نظامی، ما را به این مسیر هدایت کرد که با استفاده از دانش داخلی، بسیاری از امور با دستان توانمند متخصصان داخلی انجام شود.

ایشان با بیان اینکه گسترش ماموریت‌های پایگاه هوانیروز نیازهایی را در پی دارد، افزود: امروز با توجه به شرایط کشور و منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «باید روی پای خود بایستیم»، همه بخش‌های کشور، اعم از آموزش عالی، نیروهای مسلح و... با اتخاذ تدابیر لازم پیام راهبردی «ما می‌توانیم» رهبر معظم انقلاب را عملیاتی نموده‌اند و راهبرد ایشان به واقعیت تبدیل شده است.

سرهنگ خلبان شایان همکاری مشترک و استفاده از ظرفیت‌ بخش‌های صنعت و دانشگاه را مورد تاکید قرار داد و گفت: برای نتیجه‌گیری مطلوب از این جلسات و پیگیری محورهای همکاری مشترک، بهتر است دفتر ارتباطی دوطرفه در دانشگاه رازی ایجاد گردد تا إن‌شاءالله وارد فاز عملیاتی شویم و برای پیگیری محورهای همکاری، سرهنگ فتحی به‌عنوان نماینده پایگاه هوانیروز کرمانشاه معرفی خواهند شد.

در ادامه سرهنگ فتحی، رئیس جهاد خودکفایی پایگاه یکم رزمی هوانیوز کرمانشاه، در سخنانی اظهار داشت: یکی از دغدغه‌ها ما استفاده از ظرفیت سربازان نخبه است که همکاری مشترک با دانشگاه و امضای تفاهم نامه، اتفاقات مثبتی را در این زمینه رقم خواهد زد.

ایشان افزود: امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک با دانشگاه به یاری خداوند متعال بستر مناسبی برای اجرای منویات مقام معظم رهبری در حوزه توسعه صنایع نظامی خواهد بود و امیدواریم از ظرفیت دانشگاه به‌عنوان موتور محرکه کشور استفاده کنیم.

در ادامه دکتر مکی، مدیر کارآفرینی، پژوهش‌های کاربردی و دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه، در سخنانی ابراز امیدواری کرد: ظرفیت‌های دانشگاه رازی در ابعاد مختلف پژوهشی، آزمایشگاهی و... برای ارائه خدمت به پایگاه رزمی هوانیروز کرمانشاه بر اساس محورهای همکاری مشترک به‌کار گرفته شود.

ایشان بر استقرار دفتر دائمی پایگاه هوانیروز کرمانشاه در دانشگاه برای پیشبرد محورهای همکاری تاکید کرد.

در پایان جلسه؛ در راستای تحقق تدابیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص استفاده از ظرفیت‌های علمی و توانمندی نخبگان دانشگاهی، تفاهم‌نامه همکاری مشترک در زمینه ایجاد مرکز همکاری‌های مشترک و تحقیقات کاربردی در حوزه بازطراحی و مهندسی معکوس قطعات بالگرد، میان دانشگاه رازی و هواپیمایی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران به امضا رسید.

بر این اساس مقرر گردید: طرفین پس از امضای تفاهم‌نامه اقدام به تشکیل کارگروه مشترک به منظور تدوین سند راهبردی مرکز و تعیین موضوعات همکاری نمایند.

آخرین اخبار