پذیرش مجله "تحقیقات کاربردی در آب و فاضلاب" در پایگاه استنادی اسکوپوس - پرتال اصلی دانشگاه رازی
افتخاری دیگر برای دانشگاه رازی؛
پذیرش مجله "تحقیقات کاربردی در آب و فاضلاب" در پایگاه استنادی اسکوپوس
مجله Journal of Applied Research in Water and Wastewater (تحقیقات کاربردی در آب و فاضلاب) در پایگاه استنادی اسکوپوس نمایه شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، نشریه علمی Journal of Applied Research in Water and Wastewater (تحقیقات کاربردی در آب و فاضلاب) به سردبیری دکتر حسین بنکداری و مدیر مسئولی دکتر علیاکبر زینتیزاده به صاحب امتیازی دانشگاه رازی توسط اسکوپوس نمایه شد.
دکتر کیانوش چقامیرزا معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی با آرزوی توفیق روزافزون برای ارکان نشریه تحقیقات کاربردی در آب و فاضلاب و تبریک این موفقیت بزرگ به همۀ دستاندرکاران مجله و جامعۀ علمی حوزۀ آب و فاضلاب و دانشگاهیان دانشگاه رازی و کشور با بیان توضیحاتی اظهار داشت: پذیرش مجله مذکور در پایگاه استنادی اسکوپوس نشاندهندۀ تلاشهای مستمر و کیفیت بالای مقالات منتشر شده در این مجله است.
وی افزود: این دستاورد نه تنها اعتبار علمی مجله را افزایش میدهد، بلکه به ارتقای سطح تحقیقات کاربردی در آب و فاضلاب در ایران کمک شایانی خواهد کرد. این موفقیت، نتیجۀ حمایت دانشگاه و زحمات بیوقفه ارکان نشریه، علیالخصوص دکتر علیاکبر زینتیزاده است که با دقت و تلاش مستمر، مقالات با کیفیت را منتشر کرده و استانداردهای علمی را رعایت نمودهاند.
دکتر چقامیرزا همچنین خاطر نشان کرد: نمایه شدن یک نشریه دانشگاه در نمایههای معتبر نظیر اسکوپوس مزایای زیر را برای دانشگاه به همراه دارد:
1. حمایت مادی وزارت علوم:
وزارت عتف به نشریهای که در اسکوپوس نمایه شده باشد، 500 میلیون تومان کمک نقدی میکند.
2. کسب درآمد از طریق انتشار مقالات
با توجه به تقاضای بالای پژوهشگران و نویسندگان برای انتشار مقالهشان در نشریات Scopus این امکان برای نشریه فراهم میآید تا با دریافت هزینه انتشار از نویسندگان مقالات نیازهای مالی خود را مرتفع و حتی به برنامهریزی برای توسعه کیفی و کمی خدمات نشر خود بپردازد.
3. افزایش رویتپذیری و استناد
نمایهسازی نشریات در پایگاههای بینالمللی بهویژه پایگاههای استنادی احتمال بازدید از نشریه و محتوای آن را افزایش میدهد. به همین ترتیب، احتمال استناد به نشریه پیرو استفاده بیشتر از محتوای آن نیز افزایش یافته و در نتیجه ضریب تاثیر آن نیز افزایش خواهد یافت .
4. ارتقای رتبه دانشگاه در نظام رتبهبندی ISC
نمایه شدن نشریه دانشگاه در نمایههای بینالمللی نظیر اسکوپوس، در شاخص انتشارات بینالمللی با وزن 15، دارای وزن 4 است.
5. افزایش تولیدات علمی دانشگاه در اسکوپوس
شانس چاپ مقاله در نشریه دانشگاه که در اسکوپوس نمایه شده باشد بسیار بیشتر است و این موضوع سبب افزایش تولیدات علمی دانشگاه در اسکوپوس میشود.
6. افزایش تولیدات علمی با نویسندگان خارجی
نمایه شدن نشریه در اسکوپوس سبب شهرت بیشتر نشریه شده و نویسندگان بینالمللی تمایل بیشتری برای چاپ مقاله در آن نشان میدهد.
7. افزایش شهرت بینالمللی دانشگاه
گفتنی است؛ ضریب تأثیر نشریات علمی همه ساله بر اساس میزان استناد به مقالاتِ سالهای گذشته توسط ISC محاسبه و اعلام میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که این دستاورد، انگیزهای برای ادامۀ مسیر پژوهشی مجله باشد و پذیرش این نشریه همچنان بهعنوان یک مرجع معتبر در حوزۀ آب و فاضلاب جهان شناخته شود.