نشست هم‌اندیشی دانشگاه رازی و بنیاد نخبگان استان کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، نشست هم‌اندیشی دانشگاه با بنیاد نخبگان استان، 8 آذرماه 1401 با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی، مدیران و معاونین دانشگاه در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.

در این نشست، دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی، ضمن خیرمقدم به میهمانان، در سخنانی با اشاره به اهمیت توجه به مقوله «مهارت‌آموزی» اظهار داشت: از علل اصلی بیکاری جوانان و به ویژه دانش‌آموختگان دانشگاهی در استان کرمانشاه؛ فقدان مهارت در رشته‌ها و تخصص‌های مختلف است.

وی با اشاره به عزم جدی دانشگاه رازی برای تربیت دانشجویان و دانش‌آموختگان ماهر و کارآمد افزود: اشتغال پایدار دغدغه جدی دانش‌آموختگان است اما لازمه ورود به بازار کار، داشتن مهارت است. اگر دانشجویان صرفاً به فراگیری دانش تخصصی بدون کار عملی و حضور در عرصه صنعت، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها بپردازند،  قطعاً مهارت‌های لازم را برای پاسخگویی به نیاز بخش صنعت و تولید نخواهند داشت.

رئیس دانشگاه رازی مهارت‌آموزی در حین تحصیل را سبب اشتغالزایی بعد از فراغت از تحصیل دانست و گفت: اگر در استان نیروهای ماهر و کارآمد نداشته باشیم، این خلأ را افراد ماهر و کلیدی از دیگر استان‌ها پر می‌کنند و باز هم شاهد بیکاری جوانانمان خواهیم بود.

دکتر احمدی از برنامه دانشگاه رازی برای اجرای «طرح بورسیه شغلی در صنعت» خبر داد و گفت: دانشگاه رازی برای اجرای این طرح مصمم است اما موفقیت برای این مهم نیازمند همکاری و تعامل جدی استانداری، بنیاد نخبگان استان و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان است.

وی بهره‌مندی از بیمه، حقوق پایه کار، معافیت سربازی و استفاده از تسهیلات را از جمله مزایای بورسیه شغلی دانشجویان در صنعت برشمرد و افزود: در صورتی که این طرح با موفقیت اجرا شود شاهد رفع مشکل بیکاری در استان خواهیم بود. همچنین پذیرش نخبگان و داوطلبان دارای رتبه‌های ممتاز کنکور در دانشگاه رازی نیز دور از انتظار نیست.

در ادامه دکتر طاهرپور رئیس بنیاد ملی نخبگان استان کرمانشاه در سخنانی، به تسهیلات بنیاد ملی نخبگان برای حمایت از دانشجویان مستعد اشاره کرد و گفت: بنیاد دو طرح «شهید وزوایی» و طرح «شهید صیاد شیرازی» را برای حمایت از نخبگان در دستور کار دارد.

وی در ادامه بیان کرد: بنیاد ملّی نخبگان، دستگاهی حاکمیتی است که با هدف سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در زمینه توسعه منابع انسانی برگزیده کشور با مأموریت برنامه‌ریزی در زمینه «نخبه‌شناسی»، «نخبه‌پروری»، «نخبه‌گزینی» و «نخبه‌گماری» فعالیت می‌کند.

دکتر طاهرپور رویکرد بنیاد ملی نخبگان را رصد «اجتماعات نخبگانی» از طریق شناسایی و ارزیابی رفتار و فعالیت‌های نخبگانی آنان در تمامی حوزه‌ها شامل: علم، فناوری، فرهنگ، نوآوری، قرآن، هنر، ادب و... و همچنین توسعه فعالیت‌‌های نخبگانی آنان با همکاری همه دستگاه‌های ذی‌ربط برای اثرگذاری مناسب آنان در جامعه تخصصی خود برشمرد.

وی به توسعه فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد تحصیلی در قالب طرح شهید وزوایی اشاره کرد و گفت: هدف این طرح؛ هدایت هدفمند و تسهیل مسیر پیشرفت دانشجویان صاحب استعداد برتردر دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور است. بنیاد ملی نخبگان هر ساله به منظور هدایت هدفمند دانشجویان و طلاب صاحب استعداد برتر در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه ‌کشور و پشتیبانی از فعالیت‌های نخبگانی آنان، به تعدادی از دانشجویان و طلاب صاحب استعداد برتر کشور تسهیلاتی را در سه مقطع «کارشناسی/ سطح 2»، «کارشناسی ارشد/ سطح 3» و «دکتری تخصصی/ سطح 4 و بالاتر» اعطا می‌کند. این طرح که به نام «شهید وزوایی» مزین شده است بر اساس شیوه‌نامه بنیاد ملی نخبگان جهت اجرا به ستادهای استانی ابلاغ شد.

وی شناسایی اجتماع دانشجویان برتر، هدایت اجتماع دانشجویان برتر در زمینه‌های تخصصی، فعالیت‌های علمی، پشتیبانی از فعالیت‌های علمی اجتماع دانشجویان برتر در مؤسسه‌های آموزش عالی، طراحی روند رشد تدریجی و پیوسته دانشجویان مستعد تحصیلی در مسیر نخبگی، رفع موانع پیشرفت اجتماع نخبگانی دانشجویان را از اهداف پشتیبانی از فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی برشمرد.

دکتر طاهرپور با اشاره به اعتبارات و تسهیلات «طرح شهید وزوایی» گفت: کمک هزینه ارتباطات و امکانات علمی، کمک هزینه شرکت در مجامع علمی داخلی و خارجی، کمک هزینه اعزام به فرصت‌های مطالعاتی داخلی/ خارجی، اعتبار همکاری دانشجویی، کمک هزینه اجرای پایان نامه/ رساله، کمک هزینه توانمندی آموزشی/مهارتی و کارآفرینی، اعتبار دستیاری دانشجویی، هدیه ازدواج و تولد فرزند، ودیعه اجاره مسکن و سایر تسهیلات فرهنگی بر اساس شیوه نامه بنیاد ملی نخبگان از این موارد است.

وی همچنین تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی در (طرح شهید صیاد شیرازی) را مورد اشاره قرار داد و گفت: بنیاد ملی نخبگان هر ساله با هدف استفاده بهینه از توانایی‌های دانش‌آموختگان برتر دانشگاهی و حوزوی ایرانی در داخل و خارج از کشور و حمایت از نهادهای فنّاورانه برای توسعه فعالیت‌های علمی، فرهنگی و فناورانه ‌کشور و بر اساس مجموع فعالیت‌های نخبگانی دانش‌آموختگان در دوران دانشجویی و طلبگی، تسهیلات خدمت نظام‌وظیفه را به آنان اعطا می‌کند.

دکتر طاهرپور افزود: هر یک از برگزیدگان نهایی از تسهیلات ذیل بهره‌مند می‌شوند: استفاده از  دوره‌های مهارت‌آموزی نرم و سخت دانشگاه با حمایت واحد اقتصادی (پذیرنده بورسیه) و نظارت دبیر خانه شورا، کارآموزی به مدت 15 ساعت در هفته در واحد اقتصادی، کمک هزینه توانمندی آموزشی، کمک هزینه ارتباطات و امکانات علمی، کمک هزینه توانمندی کارآفرینی، بهره مندی از برنامه‌های توانمندسازی و فرهنگی بنیاد نخبگان استانی و شرکت در برنامه‌های بازدید از مراکز صنعتی، تولیدی و تحقیقاتی استان، از طریق بنیاد نخبگان استان.

در ادامه جمعی از مسئولان و اساتید حاضر در این نشست به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

آخرین اخبار