جشنواره جهادگران علم و فناوری و تجلیل از نخبگان بسیجی به میزبانی دانشگاه رازی - پرتال اصلی دانشگاه رازی
جشنواره جهادگران علم و فناوری و تجلیل از نخبگان بسیجی استان کرمانشاه به میزبانی دانشگاه رازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، جشنواره جهادگران علم و فناوری و تجلیل از نخبگان بسیجی، ۶ آذرماه ۱۴۰۲ در سالن اجتماعات شهید دکتر شهریاری دانشگاه رازی برگزار شد.
در آغاز این مراسم، دکتر مصطفی مصطفایی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به میهمانان و گرامیداشت هفته بسیج، با تسلیت فرارسیدن ایام فاطمیه در سخنانی اظهار داشت: بر اساس بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری (مدّ ظله العالی) پیشرفت علمی کشور باید همراه با خودباوری، امید به موفقیت و همچنین بهصورت حرکت جهادی باشد. اگر بخواهیم پیشرفت علمی در کشور اتفاق بیفتد باید این سه مقوله از منویات معظمله را مد نظر داشته باشیم.
دکتر مصطفایی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری (مدّ ظله العالی) نوآوری و ابتکار، شجاعت علمی، اعتماد به نفس و کار متراکم را علاج کار پیشرفت علمی کشور دانست و با اشاره به پژوهشمحور بودن کار دانشگاهها افزود: علم باید به فناوری و فناوری هم به صنعت و صنعت نیز به توسعه کشور متصل شود.
وی با بیان اینکه علم باید به گونهای بهکار گرفته شود که رفاه، آسایش و توسعه را در جامعه بهدنبال داشته باشد، افزود: با توجه و حمایت بیشتر از دانشگاهها و پروژههای پژوهشی میتوان در عرصه فناوری و تجاریسازی علم به موفقیتهایی دست یافت.
دکتر مصطفایی با تاکید بر ضرورت تکریم عالمان و ترغیب علمآموزی، گفت: برگزاری چنین جلسات و نشستهایی در راستای همین امر صورت میگیرد.
در ادامه این مراسم، کوروش بابلی معاون علم و فناوری سپاه حضرت نبیاکرم (ص) استان کرمانشاه در سخنانی اظهار داشت: به فرموده امام علی (ع) علم، سلطان است و هر کسی از علم برخوردار باشد بر دیگران تسلط پیدا میکند و هر کسی از آن محروم باشد بر وی تسلط پیدا میکنند.
معاون علم و فناوری سپاه حضرت نبیاکرم (ص) استان کرمانشاه با اشاره به اینکه قلدری و زورگویی امروز کشورهای جهان استکبار به واسطه علمشان است، افزود: علم نافع و نگهدارنده؛ علمی است که با عمل صالح همراه باشد.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری (مدّ ظله العالی، گفت: علمی که تبدیل به ثروت شود و اقتدارآفرین باشد، علم نافع است.
بابلی با اشاره به اینکه بسیج بهدنبال علم نافع است، ادامه داد: بسیج میتواند در مرجعیت علمی کشور هم در حوزه سختافزاری و هم نرمافزاری بهعنوان بازوی توانمند دستگاههای اجرایی به آنها کمک کند.
وی تفاوت کار علمی بسیج با دیگر مجموعهها را در نیازمحور بودن علم دانست و گفت: بسیج بهدنبال علمی است که نیاز جامعه را برطرف کند و پیامدهایی در رفع دغدغههای مردم مانند ارتقای سطح رفاه آنها را داشته باشد.
در ادامه سردار بهمن ریحانی فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه، با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (س)، اظهار داشت: طبق آیه انما یرید الله لیذهب عنکمالرجس اهلالبیت و یطهرکم تطهیرا؛ اراده خداوند بر این قرار گرفت که فاطمه زهرا (س) و فرزندان آن حضرت و اهل بیت (ع) از همه بدیها و زشتیها دور باشند.
سردار ریحانی افزود: این آیه بر اساس فرمایش خداوند متعال آیه تطهیر است و همه مفسران اعم از شیعه و سنی حضرت فاطمه زهرا (س) و فرزندان ایشان را مصداق این آیه میدانند؛ ایشان نهتنها سرور زنان دو عالم بلکه سرور همه انسانها هستند.
وی گفت: اگر به تاریخ بنگریم در همه رشتهها اعم از اخترشناسی، انسانشناسی، پزشکی، ریاضیات، شیمی، تاریخ و جغرافیا، ایران همیشه مهد علم و فناوری بوده است.
سردار ریحانی ادامه داد: دانشمندان و فیلسوفانی همچون ابوریحان بیرونی، جابربن حیان، خوارزمی، خیام، خواجه نصیر طوسی، فارابی، گیلانی، طبری و بسیاری دیگر که برای علم و عملی که بر جای گذاشتهاند به دنیا فخر میفروختند همگی در قلمرو ایران و اسلام میزیستند.
وی با بیان اینکه اولین فناوری آب قنات در ایران اختراع شد و در همه دنیا گسترش پیدا کرد، خاطرنشان کرد: ایرانیها به فناوریهایی دست پیدا کرده بودند که برای بعضیها همچنان ناشناخته است.
سردار ریحانی تصریح کرد: امروزه نیز دانشمندان ایرانی سهم بهسزا و چشمگیری از تولید علم را در دنیا به خود اختصاص دادهاند از آن جمله میتوان به اختراع اولین لیزر گازی و اولین پمپ قلب مصنوعی توسط دانشمندان ایرانی اشاره کرد.
وی افزود: یکی از هفت دانشمند برجستهای که دنیا را تغییر داده، مریم میرزاخانی بهعنوان بانویی ایرانی است و مصداقهای بسیار زیاد دیگری که بعضی از آنها بینظیر هستند مثلاً پژوهشکده رویان یک مرکز فوق تخصصی است که در خاورمیانه حرف اول را میزند و ما در آن شاهد تولید اولین گوسفند شبیهسازی شده در دنیا بودیم.
سردار ریحانی بیان کرد: ایرانیها در علم و عمل حرف اول را در دنیا میزنند، اما باید بین علم و عمل تفاوت قائل شد؛ عمل یا همان فناوری یعنی تبدیل علم به آنچه که برطرفکننده نیازهای جامعه است.
فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه با بیان اینکه در طول سالهای انقلاب از لحاظ علمی پیشرفتهای بسیار خوبی داشتهایم، گفت: قبل از انقلاب جایگاه علمی ایران در بین کشورهای جهان ناچیز بود، اما امروزه رتبه یازدهم در جهان و اول را در خاورمیانه از لحاظ رشد علمی دارا هستیم.
وی افزود: جایگاه ایران از لحاظ علمی بسیار خوب است، اما زمانی بهتر خواهد شد که این علوم کسب شده، به عمل و فناوری تبدیل شود چه اینکه در کشور ما عمل و فناوری نسبت به علم به میزان قابل توجهی عقب است. علم نباید در یک کتاب در گوشهای خاک بخورد و هر از چند گاهی مورد رجوع محققان قرار گیرد.
سردار ریحانی اذعان داشت: علم زمانی به مرحله بالندگی میرسد که بتواند به بستری برای برطرفکردن نیازهای جامعه تبدیل شود بهطور مثال اگر اینترنت در حد فرضیه و علم باقی میماند و به عمل تبدیل نمیشد امروزه بسیاری از مشکلات برطرف نمیشدند و دسترسیهای انسان نیز تسهیل نمیشد بنابراین در بخش تبدیل علم به عمل و فناوری باید کارهای جدی صورت گیرد.
سردار ریحانی گفت: مقام معظم رهبری (مدّ ظله العالی) در بیانات خود اشاره فرمودند که با دستیابی به فناوریهای نوین باید بتوانیم به امنیت، بازدارندگی و رفع نیازهای جامعه کمک کنیم.
وی ادامه داد: یکی از تفاوتهای علم و عمل در دوران انقلاب اسلامی با دوران باستان در ایران این است که بسیاری از دانشمندان ما در این دوران جوانان زیر ۳۰ سال هستند و این به دلیل دسترسیهایی است که فضای کنونی به محققان جوان ما میدهد، اما در گذشته به دلیل نبود امکانات دسترسی همچون اینترنت و منابع علمی گسترده یک فرد باید پس از سالها تحقیق و پژوهش در سنین بالاتر به یک یا چند نکته علمی پی میبرد.
سردار ریحانی گفت: امروزه با وجود تمام تهدیدات و ناامنیهایی که در اطراف ما وجود دارند دانشمندان ما به جایگاه علمی مناسبی در زمینه علم و فناوری دست پیدا کردهاند.
فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در تجهیزات امنیتی و دفاعی نیز کشور ما نسبت به کشورهای پیشرفته دنیا بالاتر است که بخشی از این تجهیزات رونمایی شده و بخشی دیگر نیز به مرور زمان برای جهانیان آشکار خواهد شد.
وی افزود: کشور ما که در گذشته حتی یک موشک هم نداشت امروزه صاحب موشکهایی است که هزاران کیلومتر را میپیماید و با خطایی کمتر از ۵۰ سانتیمتر در مقصد، هدف را مورد اصابت قرار میدهد.
سردار ریحانی عنوان کرد: امروزه ما از لحاظ نظامی نیز در جایگاهی قرار گرفتهایم که بسیاری از کشورهای غربی و شرقی دنیا برای رفع نیازهای نظامی خود دست یاری به سمت ایران دراز میکنند.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از مسابقات علمی و پژوهشی حائز رتبههای برتر هستیم، خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم اگر به موقعیتی دست پیدا کردهایم، بهخاطر جانفشانی و از خودگذشتگی شهدای والامقام بوده است.
سردار ریحانی گفت: ما همیشه وامدار شهدا و خانوادههای آنها هستیم که اگر رشادت و صبوری آنها نبود اکنون نمیتوانستیم در چنین جلساتی با خیال راحت از افتخارات جامعه سخن بگوییم.
وی با بیان اینکه بسیاری از پایگاههای شیاطین رشد علمی ما را بر نمیتابند، لذا دست به ترور دانشمندان میزنند، گفت: وعده خدا تخلفناپذیر است و آینده از آن مومنان، صالحان و نظام مقدس جمهوری اسلامی خواهد بود و به فضل خدا دشمنان در طرح و نقشههایشان ناکام خواهند شد.
در ادامه آیت الله احمد عابدی استاد برجسته حوزه و دانشگاه با بیان اینکه علم حریم و حرمت دارد، اظهار داشت: علم نزد مسلمانان جایگاه ویژهای داشته و عالم در دین اسلام مورد احترام است.
آیت الله عابدی تاکید کرد: عالم در دین مبین اسلام در هر رشتهای و لو رشتههای غیردینی محترم است و باید تکریم شود.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه اشارهای به ویژگیهای عالم داشت و با تاکید بر اینکه تکبر و خودنمایی با علم سازگاری ندارد، گفت: عالم فردی است که تکبر و خودنمایی در وجود او راه نداشته باشد.
گفتنی است؛ در این مراسم از خانواده نخبه بسیجی شهید مسعود امیری توسط سردار ریحانی فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه و همچنین از جهادگران علم و فناوری و نخبگان بسیجی تجلیل به عمل آمد.