مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین‌الملل دانشگاه رازی از صدور مجوز راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسی ویژه دانشجویان غیرفارسی‌زبان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، دکتر شهاب مرادخانی با اشاره به آغاز جذب دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه رازی از سال ۱۳۸۴، اظهار داشت: از همان زمان مرکز آموزش زبان فارسی به این دانشجویان فعال شد، اما مجوز رسمی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نداشت.

سرپرست دانشجویان غیرایرانی دانشگاه رازی افزود: از طرفی یک فضای مستقل هم برای این مرکز وجود نداشت، به‌گونه‌ای که کلاس‌های آموزش زبان فارسی به دانشجویان غیر فارسی‌زبان در دانشکده ادبیات و علوم انسانی با همکاری گروه‌های آموزشی زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات عرب و زبان و ادبیات انگلیسی برگزار می‌شد.

وی با بیان اینکه مرکز آموزش زبان فارسی در دانشگاه رازی هویت مستقلی از خود نداشت، افزود: از ابتدای امسال با حمایت مسئولین دانشگاه، یکی از اولویت‌های کاری خود را تجهیز مرکز و سپس درخواست صدور مجوز برای آن از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دادیم.

دکتر مرادخانی خاطرنشان کرد: در این راستا، در گام ابتدایی پنج کلاس مستقل را به مرکز آموزش زبان فارسی اختصاص دادیم که به‌روزترین امکانات آموزش زبان را دارد که در معتبرترین آموزشگاه‌های زبان کشور نیز این امکانات وجود دارد.

وی تصریح کرد: در مرحله بعد، طی مکاتباتی، با مسئولین وزارت علوم رایزنی‌هایی کردیم. در سفر رئیس سازمان امور دانشجویان و مدیرکل امور دانشجویان بین الملل وزارت علوم به دانشگاه رازی نیز بازدیدی از این مرکز داشتند و سرانجام در روز‌های اخیر با صدور مجوز این مرکز موافقت و صادر شد.

دکتر مرادخانی در ادامه با بیان اینکه در هر ساعت حدود ۱۰۰ دانشجوی غیر فارسی‌زبان می‌توانند به صورت همزمان در این کلاس‌ها حضور داشته باشند، اعلام کرد: این مرکز زیر نظر کارگروهی متشکل از اعضای هیات علمی گروه‌های زبان و ادبیات عرب، زبان و ادبیات فارسی و زبان و ادبیات زبان انگلیسی فعالیت می‌کند.

مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین‌الملل دانشگاه رازی با بیان اینکه آموزش‌های زبان فارسی در این مرکز به صورت دو دوره مقدماتی و تداوم انجام می‌گیرد، گفت: دوره مقدماتی مخصوص دانشجویانی است که می‌خواهند در ایران شروع به تحصیل کنند و زبان فارسی را در کنار تحصیل فراگیرند.

دکتر مرادخانی ادامه داد: دانشجویانی که این دوره را می‌گذرانند، پس از پایان دوره به سطحی از یادگیری زبان رسیده‌اند که می‌توانند بدون کمک گرفتن از مترجم، نیاز‌های خود را در داخل و خارج از دانشگاه برطرف کنند.

وی با بیان اینکه در دوره تداوم هم دانشجویانی که به سطح میانی رسیده‌اند برای رسیدن به سطح پیشرفته به منظور سهولت در انجام پایان نامه آموزش می‌بینند، اعلام کرد: زمان آموزش هرکدام از این دو دوره حدود ۲۵۰ ساعت خواهد بود.

دکتر مرادخانی در پایان با بیان اینکه این مرکز اولین مرکز آموزش زبان فارسی به دانشجویان غیرفارسی زبان در بین دانشگاه‌های استان کرمانشاه است که مجوز فعالیت از وزارت علوم گرفته، خاطرنشان کرد: این آمادگی را داریم که به دانشجویان غیرفارسی زبان در دانشگاه‌های استان و دانشگاه‌های استان‌های همجوار هم آموزش بدهیم.

آخرین اخبار