مراسم گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر و یادواره شهدای دفاع مقدس در دانشگاه رازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، مراسم گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر و یادواره شهدای دفاع مقدس، توسط بسیج دانشجویی دانشگاه رازی، در مورخ دوم خرداد ماه ۱۴۰۲ در سالن اجتماعات شهید دکتر شهریاری دانشکده علوم برگزار شد.

در این مراسم، سردار شاه ویسی فرمانده اسبق سپاه حضرت نبی اکرم(ص) استان کرمانشاه به ایراد سخنرانی پرداخت. دکتر یوسفوند مسئول بسیج اساتید استان کرمانشاه دیگر سخنران این مراسم بود. همچنین در این مراسم خانم فاطمه بهشتی مادر شهید مدافع حرم شهید مهدی نوروزی به سخنرانی پرداخت.

سردار شاهویسی در سخنانی با گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، بر ضرورت تبیین سیره شهیدان والامقام برای جوانان به ویژه دانشجویان که دوران جنگ‌ و جبهه را درک نکردند، تأکید کرد.

وی به تاریخ دفاع مقدس اشاره و از رشادت های رزمندگان، بسیج مردمی و نقش آفرینان آن عرصه خون و شهادت مطالبی را بیان کرد.

دکتر یوسف‌وند نیز در ابتدا ضمن تبریک مناسب های این ایام به عظمت تاریخی، اهمیت جهانی و ماهیت حیاتبخش انقلاب اسلامی  و رنسانسی که در جهان اسلام و ملل مستضعف بوجود آمد اشاره نمود و به ذکر دلایل دشمنی دول سلطه گر با انقلاب ملت ایران پرداخت.

وی بیان داشت: انقلاب اسلامی اعلان جهانی استقلال و اعتلای ملت‌ها بود لذا در همان سال‌های اول گروهک‌های  مسلح و رنگارنگ ضد انقلاب و گروهک‌های تجزیه طلب در تمام استان‌های مرزی فعال شدند و جنگ تحمیلی با نقشه سرعت بخشیدن به تجزیه ایران در سال ۵۹ آغاز شد و بعد از آن دفاع مقدس ۸ ساله ملت ایران شکل گرفت که که عظمت ایثار، پایمردی، رشادت و شکوه شکست ناپذیری ملت انقلابی را به رخ جهانیان کشید.  در جنگ تحمیلی ۳۲ کشور جهان و در رأس آنها آمریکا و شوروی سابق به رژیم صدام کمک می‌کردند، پیروزی در جنگ ۸ ساله تضمین شکست ناپذیری ملت انقلابی و مسلمان ایران بود که بسان یک کابوس وحشت برای دشمنان آثار بازدارندگی آن برای آنان در سال های بعد نشان داده شد.

مسئول بسیج اساتید استان به وقایع پیرامونی بعد از جنگ ۸ ساله  طی سال های ۲۰۰۱ تا  ۲۰۰۶ بالاخص اشغال کشورهای افغانستان و عراق  اشاره و بیان کرد: در این سالها آمریکا با اشغال این کشورها در شرق و غرب مهین ما،  حضور و داشتن ده‌ها پایگاه نظامی در سایر کشورهای همسایه در جنوب و شمال به زعم خود ایران اسلامی را در محاصره داشت. ولی سه عامل اساسی بازدارنده باعث شد که به ایران حمله نکنند، اولین عامل کابوس وحشتی بود که آنها در رویارویی ۸ ساله داشتند. آنها بخوبی دریافته بودند که در آن شرایط خاص بعد از انقلاب که نیروهای نظامی ایران آمادگی دفاعی نداشتند نتوانسته بودند که کاری از پیش ببرند. ضمن آنکه ایران اسلامی با رابطه ناگسستنی امام و امت در ایجاد امنیت داخلی و خارجی و نفوذ معنوی در ملل مسلمان پیرامونی سدهای چند لایه در مقابل دشمن بوجود آورد. لذا می‌بینید که چند سال بعد در سال ۲۰۰۶ جنگ های نیابتی و زایش گروه‌های تروریستی و تکفیری را در دستور کار قرار دادند. امروز می‌بینید با شکست این برنامه‌های شوم صحنه جنگ را به جنگ ترکیبی  اقتصادی، فرهنگی، شناختی و رسانه ای تغییر  داده اند و به تخریب هویت ملی و مذهبی جوانان روی آورده است.  لذا ناکام گذاشتن دشمن در این جنگ اولویت اول کشور است و جوانان می‌توانند با به میدان آوردن شایستگی‌ها و توانایی‌های خود  پل پیروزی بسازند و دشمن را شکست دهند.  تا نیل به تمدن بالنده و نوین اسلامی و رسیدن به صبح تابیدن خورشید دولت عظما نزدیک‌تر شود.

سخنران پایانی این مراسم مادر شهید شاخص کشور، شهید نوروزی بود که ضمن یادآوری سختی‌های زمان جنگ، به نقش سازنده جوانان اشاره و تاکید کرد: جوانان با قلم و قدم خود در پاسداری از کشور و سرمایه‌های خود کوشا باشند.

اجرای سرود سلام فرمانده توسط گروه دانش آموزان، اجرای تئاتر با موضوع شهید دفاع مقدس از سوی یکی از دانشجویان و تقدیر از مقام شامخ مادر شهید مهدی نوروزی از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

آخرین اخبار