رئیس دانشگاه رازی در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده گفت: علیرغم مشکلات فراوان و وضعیت نامناسب بیکاری، استان کرمانشاه از لحاظ علمی و پژوهشی وضعیت درخشانی دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان کرمانشاه، شامگاه چهارشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳، با حضور دکتر محمدنبی احمدی ریاست دانشگاه رازی، دکتر منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهدی هادی معاون قوه قضائیه و رئیس پژوهشگاه قضایی، دکتر محمد کاظمی‌فر معاون فناوری و اطلاعات قوه قضاییه، دکتر شهرام کرمی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه، جمعی از مسئولان، رؤسای دانشگاه‌ها، پژوهشگران، صاحبان صنایع و دانشگاهیان، در آمفی تئاتر فرهنگ و ادب دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

در آغاز این مراسم؛ دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی، ضمن خیر مقدم به میهمانان به ویژه عرض خوشامدگویی به حجت الاسلام والمسلمین هادی معاون قوه قضاییه و رئیس پژوهشگاه قضایی و دکتر حبیبی استاندار کرمانشاه، در سخنانی با تبریک هفته پژوهش و فناوری اظهار داشت: امیدواریم که این گردهمایی پژوهشی با حضور مسئولان باعث شود که سنگی از پیش پای دانشگاه و پژوهشگران برداشته شود.

دکتر احمدی در ادامه اشاره‌ای به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های علمی و پژوهشی دانشگاه رازی داشت و افزود: دانشگاه رازی مفتخر است که ۷ نفر از اعضای هیئت علمی این مجموعه در زمره دانشمندان پر استناد یک درصد برتر کل جهان و ۲۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه در زمره دانشمندان پراستناد دو درصد برتر کل جهان قرار دارند.

رئیس دانشگاه رازی بیان کرد: دانشگاه رازی از استادان پرافتخار و دانشمندان برجسته و نام آور در جهان همچون پروفسور مجتبی شمسی‌پور برخوردار است که در زمینه دانش شیمی در جهان سرآمد است. همچنین دکتر فرهاد مردوخی عضو هیئت علمی دانشگاه به عنوان فناور برجسته کشور انتخاب شده است، دکتر یاسر شهبازی عضو هیئت علمی دانشگاه رازی در زمره دانشمندان پراستناد جهان قرار دارد که این عزیزان و همچنین دیگر استادان دانشگاه و محققان و پژوهشگران ما مایه افتخار برای استان و کشور هستند.

وی در ادامه ضمن تاکید بر ضرورت توجه به حوزه پژوهش و فناوری، خواستار اجرای ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید در استان کرمانشاه شد و افزود: طبق این قانون، صنایع می‌توانند به ازای پرداخت مالیات قطعی شده، با دانشگاه قرارداد منعقد کنند تا از محل آن مالیات، مشکل و مساله‌ای از آن واحد صنعتی حل شود.

دکتر احمدی افزود: اگر این اتفاق در استان اجرایی شود، گردش مالی هزاران میلیارد تومانی را در دانشگاه‌های استان به همراه خواهد داشت، این درحالیست که در حال حاضر کل بودجه دانشگاه رازی حدود ۶۴۸ میلیارد تومان است.

رئیس دانشگاه رازی تصریح کرد: اجرای قانون جهش تولید سبب می‌شود که استادان و دانشجویان ما مهارت‌های لازم را کسب نموده و میدانی کار کنند، این اتفاق سبب افزایش اشتغال زایی خواهد شد و البته مالیات صنایع ما نیز به خارج از استان نمی‌رود و سبب رفع مشکلات و مسائل بخش صنعت نیز می‌شود و شاهد تحولی عظیم در گستره دانشگاه‌ها و صنایع استان خواهیم بود.

وی در ادامه به وابستگی مالی دانشگاه‌های ایران به بخش دولتی اشاره کرد و گفت: امروزه بسیاری از دانشگاه‌های معتبر دنیا با درآمد اختصاصی خود اداره می‌شوند و تقریبا ریالی هزینه روی دوش دولت ندارند.

دکتر احمدی بودجه حوزه آموزش عالی کشور را ناکافی دانست و گفت: عربستان با داشتن ۴۲ دانشگاه از بودجه ۵۰ میلیارد دلاری در بحث آموزش عالی برخوردار است، کشور قطر که از بُعد مساحت بسیار کوچکتر از گستره سرزمینی کشورمان است ۵ میلیارد دلار اعتبار آموزش عالی دارد، اما در کشورمان با داشتن تعداد بسیار زیاد دانشگاه، تنها ۷ میلیارد دلار اعتبار آموزش عالی داریم.

دکتر احمدی با تاکید براینکه دانشگاه‌های ایران باید به سمت ثروت آفرینی حرکت کنند، گفت: طبق آمار‌ها در سال ۱۳۹۹، ۷۹ درصد بودجه دانشگاه‌ها متکی به دولت بود، در سال ۱۴۰۰، اما ۸۰ درصد و در سال ۱۴۰۱ نیز ۸۲ درصد بودجه دانشگاه‌ها وابسته به دولت بود. این در حالیست که اگر دانشگاه‌ها درآمدزا شوند، این بار سنگین از روی دوش دولت برداشته می‌شود.

رئیس دانشگاه رازی راه ثروت آفرینی در دانشگاه‌ها را حمایت از شرکت‌های دانش بنیان دانست و گفت: توانمند سازی و کمک به شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند به ثروت آفرینی در دانشگاه‌ها کمک کند.

دکتر احمدی در ادامه با اشاره به اینکه استان کرمانشاه وضعیت خوبی در بحث بیکاری جوانان و نرخ اشتغال ندارد، یادآور شد: علی رغم این مشکلات، اما به فضل خداوند و تلاش مجموعه استادان، محققان، پژوهشگران و فناوران ما، استان کرمانشاه از لحاظ علمی و پژوهشی وضعیت درخشانی دارد.

وی یادآور شد: در شرایطی که ارتقاء رتبه دانشگاه‌ها بسیار سخت است، خوشبختانه دانشگاه رازی از رتبه ۲۳ در بین دانشگاه‌های جامع کشور در سال ۱۴۰۰ به رتبه ۱۲ در سال ۱۴۰۱ و رتبه ۹ در سال ۱۴۰۲ رسیده است و امیدواریم همواره شاهد درخشش دانشگاه باشیم.

دکتر احمدی در ادامه همچنین یک مطالبه از مقام عالی استان و مسئولان اجرایی دست‌اندرکار در خصوص حل مشکل دانشگاه رازی با اداره کل اوقاف و امور خیریه استان داشت و بیان کرد: متاسفانه ما یک اختلاف ۵۰ ساله با اوقاف در خصوص ۱۰۴ هکتار داریم که امیدواریم با کمک مسئولان این مشکل حل شود.

در ادامه این مراسم، دکتر منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه در سخنانی، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشگاهیان، پژوهشگران و فناوران استان کرمانشاه، از دست‌اندرکاران برگزاری این مراسم قدردانی کرد.

وی در ادامه به مقوله قدرت اشاره کرد و اظهار داشت: قدرت به سه بخش قدرت با زور، قدرت با ثروت و قدرت با علم تقسیم می‌شود، اگر به دنبال توسعه یافتگی هستیم، باید به دنبال قدرت با علم و دانش باشیم و جایگاه علمی خود را روز به روز برجسته‌تر کنیم.

مقام عالی استان راه پیشرفت توسعه و ترقی جوامع را کسب علم و دانش دانست و افزود: کشور‌های در حال توسعه راهی جز تقویت بنیان‌های علم و دانش ندارند.

دکتر حبیبی پژوهش را راه تبدیل علم و دانش به ثروت و تکنولوژی دانست و گفت: پژوهش یعنی خلاقیت و نوآوری و فتح قله‌ها، ما می‌توانیم راز و رمز پدیده‌ها را از طریق پژوهش بدست آوریم و به واسطه پژوهش است که علم و دانش معنا پیدا می‌کند.

وی تمام پیشرفت‌های بشری را مرهون تحقیق و پژوهش دانست و افزود: هر پیشرفتی که بر بستر پژوهش و علم و تحقیق نباشد، محکوم به شکست خواهد بود و در حقیقت، رگ حیات توسعه پایدار و اساس کارآفرینی بر پژوهش استوار است.

استاندار کرمانشاه در ادامه تاکید کرد: پژوهش باید به یک فرهنگ و گفتمان عمومی در جامعه تبدیل شود.

وی یکی از چالش‌های حوزه پژوهش را مشکلات مالی و کمبود بودجه دانست و تاکید کرد که باید توجه جدی در بحث تخصیص بودجه به حوزه پژوهش صورت بگیرد.

دکتر حبیبی در ادامه این انتقاد را مطرح کرد که در حوزه نیروی انسانی، دانشگاه‌ها در زمینه پژوهش به اندازه نیاز، نیروی انسانی تربیت نکرده‌اند و تعداد پژوهشگران و محققین ما باید بیشتر از تعداد کنونی باشد.

استاندار کرمانشاه در ادامه با اشاره به مطالبه ریاست دانشگاه رازی مبنی بر ضرورت اجرای قانون جهش تولید در استان کرمانشاه با هدف تعامل هرچه بیشتر دانشگاه و بخش صنعت گفت: در اولین جلسه پارلمان بخش خصوصی و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، از ریاست دانشگاه دعوت به عمل می‌آید تا مطالبه به حق خود را در خصوص اجرای قانون جهش تولید مطرح کنند که حتماً این مهم مورد استقبال بخش صنعت قرار خواهد گرفت.

وی مهارت افزایی، کارآفرینی و اشتغال زایی را ضرورت جدی در استان دانست و تاکید کرد: ما به دانشگاه کارآفرین نیاز داریم، در حقیقت دانشگاه‌های ما باید در این زمینه فعال و کوشا باشند.

دکتر حبیبی در پایان ضمن اشاره به توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان در استان کرمانشاه و ضرورت توجه جدی به این شرکتها، ابراز امیدواری کرد که همه با هم به موضوع پژوهش در استان بهای بیشتری بدهیم تا اثرگذاری آن در جامعه بیشتر نمود یابد.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر هادی معاون قوه قضاییه و رئیس پژوهشگاه قضایی، در سخنانی ضمن قدردانی از تلاش‌های و حمایت‌های ریاست دانشگاه رازی اظهار داشت: خوشبختانه ما شاهد یک اتفاق در دانشگاه هستیم و آن امضای تفاهمنامه سه‌جانبه میان دانشگاه رازی، پژوهشگاه قضایی و دادگستری استان کرمانشاه است.

وی در ادامه در خصوص مفاد تفاهم‌نامه مذکور افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه قرار است مرکز پژوهش‌های قوه قضاییه در دانشگاه رازی ایجاد شود.

حجت الاسلام هادی بسترسازی برای اجرای الگوی حکمرانی داده در استان کرمانشاه را از اهداف مهم این تفاهم‌نامه دانست و افزود: حکمرانی داده شاکله اصلی حکمرانی قضایی است و اگر بتوانیم الگویی در استان اجرایی کنیم و به حکمرانی داده برسیم، یک جهش علمی و مدیریتی در استان رخ خواهد داد.

وی در ادامه شفافیت، حاکمیت قانون، پاسخگویی، مسئولیت و مشارکت را از اصول حکمرانی مطلوب دانست و با اشاره به برخی تکالیف قوه قضاییه، به موضوع احیای حقوق عامه، نظارت بر حسن اجرای قوانین و پیشگیری از جرم و اصلاح مجرمان اشاره کرد.

وی حکمرانی قضایی در قوه قضاییه را یکی از برنامه‌های اصلی در پژوهشگاه قوه قضاییه دانست و تاکید کرد: در بحث اهمیت حکمرانی داده از لحظه‌ای که متولد می‌شود، کیفی بودن داده‌ها و برخورداری از سلامت و انسجام و یکپارچگی بسیار حائز اهمیت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی ابراز امیدواری کرد که با تشکیل یک اتاق فکر در مرکز پژوهش‌های قوه قضاییه در دانشگاه رازی شاهد اجرای رسالت‌های کلان پژوهشگاه با همکاری نهاد دانشگاه، دادگستری و استانداری باشیم.

آخرین اخبار