اجلاس رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری برگزار شد + فیلم - پرتال اصلی دانشگاه رازی
اجلاس رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، اجلاس رؤسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری سراسر کشور، ۱۵ و ۱۶ دی ماه در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد.
دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی در نشست اجلاس رؤسای دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری شرکت کرد.
بهرهوری در آموزش عالی یک اصل است
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، در این اجلاسیه، دکتر محمدعلی زلفیگل با بیان اینکه اهداف اجلاس با گردهم آمدن مسئولان دانشگاهی و تبادل نظر با یکدیگر محقق شد، گفت: بهرهوری در آموزش عالی یک اصل است، ما در این دوره از وزارت علوم پنج اولویت را به احترام پنج تن آل عبا در نظر گرفتیم و از مسئولان دانشگاهی خواهش میکنم این پنج اولویت را در اتاق خود و در مقابل چشمشان داشته باشند، ما باید تمام نیروهایمان را بسیج کنیم تا این اولویتها محقق شود.
وی گفت: مرجعیت و دیپلماسی علم، فناوری و نوآوری؛ آموزش، پژوهش و برونداد هدفمند؛ نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری؛ شاگر، فناور و نوآورپروری و تولید حدمت، ثروت و سرمایه از دانش پنج اولویت ما است.
وزیر علوم اظهار داشت: برخی به علم و فناوری به دیدگاه مخرب نگاه میکند و بمب اتم میسازند و برخی به دیدگاه نجات بشر نگاه میکنند و واکسن و دارو و تجهیزات میسازند، پس باید بر روی فرهنگ نوآوری هم کار کنیم. ما موظف هستیم که نسلی عالم تر، اخلاق مدارتر و عاقل تر تحویل جامعه دهیم. هر دانشگاه در هر استان حتما باید سرمایههای آن استان را افزایش دهد.
وی افزود: اگر دانشگاه در تولید خدمت و ثروت هر استان بیتأثیر باشد، شایسته نیست. در بحث بهرهوری باید نگاه ملی داشته باشیم، در دانشگاه پیام نور موظفی برخی کارمندان تکمیل نمیشود، ما باید با سعه صدر به منافع ملی فکر کنیم و ما باید ببینیم اگر در رشتهای کمبود استاد داریم از اساتید دانشگاه پیام نور کمک بگیریم.
ساخت خوابگاههای دانشجویی متأهلی را افزایش دهید
دکتر زلفیگل گفت: از رؤسای دانشگاههای خواهش میکنم سند اسلامی شدن دانشگاهها را حتماً بخوانند، این سند بسیار کامل است. خواهش دیگر اینکه آییننامه ترفیع و ارتقا را بازنگری کنید.
وزیر علوم عنوان کرد: ازدواجهای دانشجویی بیش از ۹۴ درصد پایداری دارند، به نظر من علتش این است که این افراد همکاری علمی دارند و سبب تکمیل شناختشان از یکدیگر میشود، وقتی شناخت کامل باشد انتخاب بهتر انجام میشود؛ از رؤسای دانشگاه خواهش میکنم برای ساخت خوابگاههای دانشجویی حتماً برنامه داشته باشند، این مسأله سبب کاهش مهاجرت هم میشود.
دکتر زلفیگل گفت: خواهش دیگرم این است که رؤسای دانشگاه از ظرفیت خیرین در دانشگاهها به خوبی استفاده کنند.
وزیر علوم اضافه کرد: با صنایع ارتباط برقرار کنید، اگر صنایع با دانشگاهها همکاری کنند از مالیات معاف میشوند.
وی خاطرنشان کرد: بحث زیست سالم دانشجویی، بحث پذیرش دانشجویان خارجی، بحث استفاده از ظرفیت کانونهای فرهنگی بسیار مهم است و این مسائل را به رئیس سازمان امور دانشجویان تذکر دادم؛ به نظر من رئیس دانشگاهی ماندگار میشود که بجز برنامههای آموزشی برای موضوعات اوقات فراغت و فرهنگ دانشجویان نیز برنامه داشته باشد.
وزیر علوم گفت: بحث کادرسازی برای آینده هم مهم است، رئیس دانشگاه باید با سابقه و تجربه باشد اما برخی معاونان یا مدیران میانی را باید از نیروهای جوان انتخاب کنیم تا افرادی برای نسلهای آینده داشته باشیم.
وی با تأکید بر حضور مشاوران بانوان در کنار رئیس هر دانشگاه، گفت: رؤسای دانشگاه مطمئن باشند مسئولیت پذیری، وسواس و تلاش خانمها بسیار زیاد است و در مسئولیتهای مختلف دانشگاهی از خانمها کمک بگیرید، حتماً برای اساتید نمونه اسامی خانمها هم باشد تا حق اساتید خانم حفظ شود.
دکتر زلفیگل عنوان کرد: رؤسای دانشگاه باید تور فناوری، طرح ملی کارآفرینی، مرجعیت علمی، پسادکترای فناوری و طرحهای مربوط به فناوری را جدی بگیرند، رئیس پارک فناوری هر استان باید عضو شورای دانشگاه باشد. هر مجله علمی که نمایه بینالمللی شود پاداش دارد و پایه تشویقی اعطا میکنیم بنابراین این موضوع را هم جدی بگیرید.
وزیر علوم اظهار داشت: بحث پذیرش دانشجوی بینالمللی را جدی بگیرید، این موضوع سبب ایجاد درآمد خوبی میشود. کار دیگری که ما پیگیری کردیم و ۹۰ درصد پیش رفته است بحث اختصاص اعتبارات به مؤسسات آموزش عالی برای تجهیز آزمایشگاههاست که امیدواریم نهایی شود، وقتی استاد دانشگاه ما از تجهیزات روزآمد استفاده کنند، کیفیت کار بالاتر میرود.
دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ دکتر قاسم عموعابدینی معاون آموزشی؛ دکتر علی خطیبی معاون اداری، مالی و مدیریت منابع؛ دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی؛ دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی؛ دکتر علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری؛ دکتر عبدالرسول پورعباس معاون وزیر و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور؛ دکتر حسن زمانیان معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران؛ دکتر امیرحسین فقهی رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هستهای سازمان انرژی اتمی در مراسم افتتاحیه حضور داشتند.
پنلهای پژوهشی، آموزشی، علم و فناوری و مسائل دانشجویی در این اجلاس دو روزه برگزار شد.
گزارش صدا و سیما از برگزاری اجلاس رؤسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران: