مرکز مطالعات تاریخی (اسناد،آرشیو و موزه ) - معاونت پژوهشی و فناوری
مرکز مطالعات تاریخی( اسناد،آرشیو و موزه)
طرح تأسیس مرکز مطالعات تاریخی( اسناد، آرشیو و موزه) دانشگاه رازی در جلسه 28/4/1399 هیأت رئیسه دانشگاه و در تاریخ24/11/1400 در شورای پژوهش و فناوری دانشگاه به تصویب رسید و دکتر روح اله بهرامی (عضو هیأت علمی گروه علوم تاریخی دانشگاه رازی) به عنوان مؤسس و مدیر این مرکز انتخاب شدند و تا زمستان 1400 این مسئولیت را عهدهدار بودند. در حال حاضر، دکتر مهدی عزتی (عضو هیأت علمی گروه علوم تاریخی دانشگاه رازی) به عنوان مدیر مرکز منصوب شده اند.
مرکز مطالعات تاریخی اسناد،آرشیو و موزه دانشگاه به منظور توسعه و تقویت علوم انسانی و مطالعات تاریخی و فرهنگی با بهرمندی از ظرفیتها، تخصصها و مهارتهای آموزشی در زمینه اسناد و مدارک تاریخی نهادهای علمی(دانشگاه رازی) تحت نظارت گروه علوم تاریخی و انجمن ایرانی تاریخ با تصویب هیئت رئیسه دانشگاه رازی و در قالب یک طرح علمی و اجرایی بر اساس اهداف و کارکردهای زیر تأسیس شده است:
اسناد و مدارک تاریخی منبع شناخت هویت و فهم و شکل گیری دگرگونیها و تحولاتی است که در عرصه حیات انسانی رخ می دهد. بدون تردید بازنگری، شناخت و چگونگی این تحولات و دگرگونیها در جوامع انسانی با عنوان رهآورد تکاپوی انسان جز در نگاه به گذشته و نقد هویت تکوین یافته مقدور نخواهد شد. جامعه انسانی در همه عرصه های وجودی مختلف حیات خویش در جستجوی راهی به منظور فهم حرکت خویش و اهتمام برای نوسازی و تکامل راهی است که میپیماید. فهم و شناخت تحولات تاریخی و هویت تکوین یافته انسان در مسیری که پیموده است جز از طریق اسناد و مدارک باز مانده از این تحولات میسر نخواهد شد.از این رو این مرکز دو رسالت عمده برای خود تعریف کرده است؛ اول گردآوری اسناد و مدارک کرمانشاه و مطالعات کرمانشاه شناسی و دیگری گردآوری و ساماندهی اسناد آموزش عالی در غرب کشور به ویژه دانشگاه رازی به عنوان مادر بسیاری از مراکز آموزشی در غرب کشور است. بدیهی است که شناخت سرگذشت دانش و دانشگاهها، سرشت و خدمات علمی و آموزشی نهادهای علمی جز در پرتو گردآوری منابع و اسناد تاریخی و مطالعه هزاران هزاران برگ اسناد و مدرک علمی و آموزشی که در مراکز و مؤسسات متعدد اعم از نهادهای وزارت علوم، نهادهای سیاسی، نهادهای برنامهریزی و نهادهای قانونی و مدنی در استان و در سطح ملی و منطقهای وجود دارد، ممکن نخواهد بود.
ا