آخرین اخبار

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گفت: 15 نفر از پژوهشگران دانشگاه رازی در فهرست پژوهشگران پراستناد 2 درصد برتر جهان قرار گرفتند.

دکتر فرزاد ویسی در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه رازی اظهار داشت: برای دومین سال متوالی، «مؤسسه مندلی» وابسته به پایگاه انتشاراتی «الزویر» به همراه محققینی از دانشگاه استنفورد، فهرستی از پژوهشگران پراستناد جهان بر­اساس داده­‌های پایگاه استنادی معتبر «اسکوپوس» که یکی از بزرگ‌ترین و معتبرترین پایگاه‌­های اطلاعاتی جهان است، تهیه کرده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه با اشاره به اینکه در این ارزیابی داده­‌های پایگاه استنادی اسکوپوس از سال 1960 تا 2020 مورد بررسی قرار گرفته، افزود: شرط ورود پژوهشگران به فرایند ارزیابی، انتشار حداقل 5 مقاله در پایگاه استنادی اسکوپوس بوده است. همچنین داده‌­ها در ۵ حوزه موضوعی اصلی، ۲۲ حوزه موضوعی فرعی و ۱۷۶ رشته طبقه‌بندی شده است.

دکتر ویسی مبنای اصلی این ارزیابی را «شاخص استناد» عنوان کرد و گفت: تعداد استنادات به تولیدات علمی محققان، تعداد استنادات بدون خوداستنادی، شاخص اچ پژوهشگر و استفاده از یک شاخص ترکیبی ملاک‌های ارزیابی این مؤسسه بوده است.

وی افزود: امسال نیز 2 لیست از پژوهشگران پراستناد تهیه شده است. در لیست اول پژهشگران پراستناد 2 درصد برتر در تمامی رشته‌ها بر اساس تعداد استنادات تا پایان سال 2020 بررسی شده که در این لیست نام 8 نفر از پژوهشگران دانشگاه رازی به چشم می‌خورد. لازم به ذکر است سال گذشته 6 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه رازی در این لیست قرار داشتند.

دکتر ویسی با ادامه توضیحات بیان کرد: در لیست دوم که شامل پژوهشگران پراستناد 2 درصد برتر بر اساس تعداد استنادات دریافتی صرفاً در سال 2020 در حوزه‌های موضوعی مربوطه است، علاوه بر 8  نفر برتر در تمام ادوار، 7 پژوهشگر دیگر از دانشگاه رازی به شرح جدول زیر حضور دارند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در پایان یادآور شد: نتایج این ارزیابی علاوه بر پایگاه الزویر در مجله Plos Biology در مقاله‌ای با عنوان "August 2021 data-update for "Updated science-wide author databases of  standardized citation indicators" منتشر شده است.

برچسب ها:

دانشگاه رازی
فرزاد ویسی
مؤسسه مندلی
پژوهشگران پراستناد 2 درصد برتر جهان
پایگاه استنادی اسکوپوس

آخرین اخبار