کسب رتبه 14 کشور در نظام وبومتریک توسط دانشگاه رازی

دانشگاه رازی رتبه 14 دانشگاه‌های جامع کشور در نظام رتبه‌بندی وبومتریک را کسب کرد

دکتر کیانوش چقامیرزا در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه رازی اظهار داشت: در تازه ترین نتایج نظام رتبه‌بندی وبومتریک که در چند روز اخیر منتشر شده است دانشگاه رازی رتبه 30 را در بین دانشگاه‌های کشور و رتبه 14 را دربین دانشگاه‌­های جامع کسب کرده است.

مدیر امور پژوهشی دانشگاه رازی با اشاره به تاریخچه و جایگاه نظام رتبه بندی وبومتریک یادآور شد نظام رتبه‌بندی وبومتریک یک نظام ارزیابی است که توسط آزمایشگاه سایبرمتریک  (CINDOC) که واحدی از انجمن ملی تحقیقات اسپانیا به شمار می­رود تهیه می­‌شود و عملکرد دانشگاه­‌ها را بر مبنای حضور در محیط وب سالانه دوبار در ماه‌های تیر و دی ارزیابی می‌کند.

نام شاخص

وزن

رتبه دانشگاه رازی

Presence ( اندازه و حجم صفحات)

5 درصد

2486

Impact ( قابلیت دید)

50 درصد

8520

Openness ( میزان دسترسی آزاد اطلاعات)

10 درصد

1323

Excellence (تعداد مقالات ایندکس شده دانشگاه در پایگاه گوگل اسکولار  و تعداد ارجات به مقالات در این پایگاه (

35 درصد

1216

دکتر چقامیرزا با ذکر شاخص‌های این نظام رتبه‌بندی ادامه داد: همانطور که مشاهده می‌شود بهترین رتبه دانشگاه رازی شاخص Excellence است که رتبه 1216 را در جهان کسب کرده است.

مدیر امور پژوهشی دانشگاه رازی افزود: این شاخص مربوط به حضور و عملکرد اعضای هیات علمی دانشگاه در پایگاه گوگل اسکولار و میزان استناداتی که تولیدات علمی دانشگاه رازی در این پایگاه کسب کرده است، می‌باشد.

دکتر چقامیرزا با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه معاونت پژوهشی به منظور افزایش حضور اعضای هیات علمی در پایگاه‌های اجتماعی علمی نظیر گوگل اسکولار، یادآور شد: برای بهبود رتبه دانشگاه رازی در نظام رتبه‌بندی وبومتریک نیازمند تلاش سایر بخش‌­های دانشگاه به ویژه حوزه فناوری اطلاعات هستیم.

مدیر پژوهشی دانشگاه با اشاره به شاخص Impact  ( قابلیت دید ) افزود: این شاخص مهم‌ترین و کلیدی‌ترین شاخص نظام رتبه‌بندی وبومتریک است که وزن بالایی دارد متاسفانه رتبه دانشگاه رازی در این شاخص از سایر دانشگاه‌ها بسیار پایین‌تر است و می‌توان با اقدامات موثری مانند تبادل لینک باسایر دانشگاه‌ها و موسسات معتبر، اختصاص صفحه شخصی به دانشجویان تحصیلات تکمیلی، فعالیت دانشگاه در شبکه‌­های اجتماعی قانونی نیز لینکدین، اینستاگرام و... و قرار دادن محتوای مناسب در آنها، ارتقای صفحه انگلیسی پورتال و روزآمد­سازی آن، و... رتبه دانشگاه در این شاخص را بهبود داد.

نام دانشگاه

دانشگاه رازی

14

1993

مدیر امور پژوهشی دانشگاه در پایان یادآور شد: ارزیابی بعدی نظام رتبه‌بندی وبومتریک در دی­ماه سال جاری صورت می‌گیرد.