دانشگاه رازی صاحب مرکز نوآوری کشاورزی هوشمند می‌شود

کرمانشاه- دکتر ویسی در همایش «فرهنگ جهادی و جهش تولید» که با محوریت نشست علمی «اینترنت اشیاء و کشاورزی هوشمند» در دانشگاه رازی برگزار شد، گفت: در روزهای آینده مرکز نوآوری کشاورزی هوشمند در دانشگاه راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، «همایش فرهنگ جهادی و جهش تولید» با محوریت نشست علمی و کارگاه آموزشی «اینترنت اشیاء و کشاورزی هوشمند»، 19 شهریور ماه 1399 در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار شد.

این همایش با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه برگزار شد و علاوه بر اعضای حاضر که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جلسه حضور یافتند، بیش از 100 نفر مدعو نیز در بستر فضای مجازی به صورت آنلاین برنامه‌های این نشست را دنبال کردند.

در ابتدا، دکتر فرزاد ویسی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به مدعوین، اشاره‌ای به اقدامات انجام شده در راستای همایش فرهنگ جهادی و جهش تولید داشت و افزود: همایش فرهنگ جهادی و جهش تولید آغاز شده و به خوبی پیش می‌رود، پیگیری‌های لازم در خصوص ثبت مجوز همایش در پایگاه علوم استنادی جهان اسلام (ISC) صورت گرفته و به زودی انجام خواهد شد.

وی برگزاری نشست‌های تخصصی را از ویژگی‌های برجسته و ابتکاری همایش فرهنگ جهادی و جهش تولید دانست و گفت: از مهم‌ترین موضوعات این نشست‌ها در بخش کشاورزی و در راستای جهش تولید؛ بحث هوشمندسازی کشاورزی است.

دکتر ویسی تنها راه تحقق جهش تولید را استفاده از فناری‌های نوین دانست و گفت: جهش تولید به سرمایه‌گذاری فراوان نیاز دارد که با توجه به وضعیت اقتصادی فعلی کشور چندان قایل تصور نیست، لذا تنها راه تحقق جهش تولید تکیه بر فناوری‌های نوین و استفاده از منابع کمتر و عملکرد بیشتر است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی در ادامه بیان داشت: بدنه کشاورزی کشور عمدتا کشاورزی معیشتی است و اقتصادی نیست و لذا برای اینکه کشاورزی اقتصادی داشته باشیم باید از فناوری استفاده کنیم.

وی از راه‌اندازی رشته کشاورزی هوشمند در دانشگاه رازی خبر داد و گفت: این رشته به زودی با ترکیبی از کشاورزی و فناوری اطلاعات راه‌اندازی می‌شود، همچنین در روزهای آینده مرکز نوآوری کشاورزی هوشمند با همکاری یک شرکت خصوصی راه‌اندازی می‌شود.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی‌مقدم دبیر همایش و مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه ضمن قدردانی از برگزار کنندگان این همایش اظهار داشت: در گذشته کشاورزی بیشتر به صورت سنّتی انجام می‌شد که کاری بس دشوار و طاقت‌فرسا بود اما امروزه با پیشرفت‌های حاصل شده، کشاورزی مدرن جای کشاورزی سنّتی را گرفته است.

وی برگزاری این همایش را گامی برای فرهنگ‌سازی در زمینه فرهنگ جهادی و جهش تولید دانست و بیان داشت: امروزه با پدیده بسیار مهمی در عرصه کشاورزی به نام «کشاورزی هوشمند» مواجه هستیم و  موضوع اینترنت اشیا را نیز داریم و که آغازی برای تحقق یک تحول عظیم در کیفیت کار بشر است و مساله جهش تولید با وضعیت و امکانات موجود نیز قابلیت تحقق را دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی‌مقدم با اشاره به وجود نیروهای توانمند در بسیج مهندسین و مدیران جهادی گفت: اولین عامل مورد نیاز برای تحقق جهش تولید؛ ایجاد روحیه جهادی و بسیجی و استفاده منطقی و بهینه از منابع است.

وی استفاده از فناوری‌های نوین و هوشمندسازی کشاورزی را مبدا یک تحول بسیار مهم اقتصادی به ویژه برای اشتغال جوانان دانست و گفت: با تلاش مدیران کشاورزی و دستگاه‌های تابعه و دانش تخصصی اساتید دانشگاه رازی شاهد استفاده حداکثری از ظرفیت هوشمندسازی و تحقق جهش تولید با استفاده از فناوری‌های نوین خواهیم بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی‌مقدم افزود: «همایش فرهنگ جهادی و جهش تولید» یکی از کارهای کارگروه کشاورزی و دامپروری ستاد بیانیه گام دوم انقلاب است که با نظارت حضرت آیت‌الله علما پیگیری می‌شود و سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه نیز با تمام وجود و امکانات به پا خواسته و دانشگاه رازی در کنار این مجموعه برای تحقق جهش تولید و اهداف همایش تلاش می‌کند.

در ادامه دکتر امیر رجب‌زاده و دکتر فرهاد مردوخی اعضای هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه رازی به ارائه سخنرانی‌های تخصصی خود پیرامون موضوعاتی از قبیل: تبیین موضوع کشاورزی هوشمند؛ اهداف، چشم‌انداز و محورهای کاری آن، پروژه سازمانی کشاورزی هوشمند با نظارت دانشگاه رازی، تاکید بر ضرورت توجه به بخش کشاورزی به عنوان یکی از محورهای توسعه استان، چالش‌های بخش کشاورزی از قبیل رشد جمعیت، تغییرات اقلیم و مشکلات غذا در آینده جهان و... پرداختند.