دانشکده نفت و پتروشیمی دانشگاه رازی

عملیات ساخت دانشکده نفت و پتروشیمی دانشگاه رازی با زیربنای 5658 مترمربع، پس از وقفه‌ای کوتاه بدلیل عدم تامین اعتبار، در سال ۱۳۹۳ آغاز و با پیگیری‌ بی‌وقفه مسئولان دانشگاه و تامین اعتبارات لازم، این پروژه در سال 1395 با اعتباری بالغ بر ۶۸ میلیارد ریال و با کمک‌های مالی از محل سفر مقام معظم رهبری و وزارت نفت به بهره‌برداری رسید.

این دانشکده شامل ۱۷ کلاس درس، ۱۴ آزمایشگاه تخصصی، مرکز کامپیوتر اختصاصی، مجموعه اداری و مدیریت، اتاق‌های اعضای هیات علمی، مرکز تحقیقاتی و سالن‌های مخصوص مطالعه خواهران و برادران است.

در حال حاضر 16 هیات علمی تمام وقت با گرایش‌های طراحی فرآیندها، بیوتکنولوژی، کاتالیست وترموسینتیک، پلیمر، فرآیندهای جداسازی و مهندسی نفت در دانشکده مشغول فعالیت هستند. کادر هیات علمی گروه شامل: 3 نفر در مرتبه استادی، 5 نفر در مرتبه دانشیاری و 8 نفر استادیار می‌باشد.

کلیه آزمایشگاه‌های دانشکده نفت و پتروشیمی در ضلع غربی این دانشکده قرار دارند و از مجموع 14 آزمایشگاه فعال در این مجموعه، 5 آزمایشگاه با عناوین شیمی عمومی، انتقال حرارت، کنترل فرآیند، عملیات واحد و مهندسی نفت برای امور آموزشی گروه و 8 آزمایشگاه به نام‌های: تحقیقات نفت، کاتالیست، جداسازی غشایی، پلیمر، مهندسی فرآیندهای زیستی، فرآیندهای نفت وگاز، مهندسی فرآیند 1 و 2 برای انجام امور پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی، و یک آزمایشگاه مرکزی (کنترل کیفیت) به منظور خدمات‌دهی عمومی به دانشجویان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تنها سالن سمعی بصری دانشکده نفت و پتروشیمی در طبقه اول قراردارد که دارای گنجایش حدود  100 نفر می‌باشد، سالن‌های مطالعه دانشکده برای بانوان و آقایان با ظرفیت هر سالن 20 نفر در زیرزمین غربی دانشکده قرار دارد.

دانشکده نفت و پتروشیمی دانشگاه رازی هم‌اکنون به عنوان یکی از مراکز استراتژیک علمی و فناوری در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و رشته مهندسی نفت در مقطع کارشناسی فعالیت می‌کند.