انتشار نتایج مطالعات زلزله‌شناسی دانشگاه رازی

انتشار نتایج مطالعات اعضای هیات علمی دانشگاه رازی در خصوص زلزله 21 آبان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، نتایج مطالعاتی که به سرپرستی دکتر ایمان عشایری عضو هیات علمی گرایش مهندسی زلزله دانشگاه رازی و با همکاری دکتر مهنوش بیگلری عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه، پس از زلزله 21 آبان 1396 در شهر سرپل­ذهاب انجام شد با عنوان: " Comprehensive ambient noise analyses for seismic microzonation of sarpol-e-zahab after the Mw 7.3 2017 Iran earthquake " در شمارگان 272 مجله معتبر Engineering Geology با درجه کیفی Q1 و ضریب تاثیر 3.909 منتشر گردید.

این مطالعات که از 23 آبان ماه 1396 آغاز و به مدت حدود 2 سال ادامه داشت به بررسی برداشت‌های لرزه سنجی پهنه شهر سرپل­ذهاب می‌پردازد و به عنوان نخستین نمونه­ی مطالعات گسترده و جامع لرزه سنجی که بعد از وقوع زلزله در ایران انجام شده است، دستاوردهای ارزشمند علمی و اجرایی به همراه داشته است.

این تحقیق منجر به شناسایی لایه­بندی زمین تا عمق سنگ بستر در گستره شهر آسیب دیده سرپل­ذهاب گردیده است. از جمله نتایج این تحقیق نقشه­های ریز­پهنه­بندی فرکانس طبیعی زمین، عمق سنگ بستر مهندسی، ضخامت لایه­های آبرفتی و سختی لایه­های زمین می­باشد.

نتایج این مطالعات بطور مستقیم در بهسازی و انتخاب سیستم سازه­ای مناسب برای ساخت و ساز مقاوم در برابر زلزله در شهر سرپل­ذهاب قابل استفاده است.­ همچنین این مطالعات افق‌های جدیدی در تدوین اصلاحات لازم در برآورد نیروی زلزله در آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد 2800) را در برابر محققان می­گشاید.

محققان این پژوهش امیدوارند که استفاده از نتایج چنین تحقیقات بنیادی و جامعی توسط دستگاه­های مدیریتی و اجرایی استان مانند استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، ادارات راه و شهرسازی، شرکت‌های برق منطقه­ای غرب، توزیع نیرو، گاز و آب و فاضلاب و شهرداریها منجر به کاهش خسارت و خطرپذیری لرزه­ای مستحدثات در شهر سر­پل­ذهاب گردد.